Reparatie van pallets volgens de laatste EPAL-classificatie

Reparatie van pallets volgens de laatste EPAL-classificatie

Als u dagelijks met Europallets werkt, wilt u ze natuurlijk in de best mogelijke staat houden. Tot nu toe is de palletclassificatie opgedeeld in nieuwe EPAL-pallets en gebruikte europallets in klasse A, B, C. Er is nu een andere groep ladingdragers gecreëerd. Wat houdt het in en welk effect heeft het op het reparatieproces?

Op 2 november 2021 heeft de Europese Palletvereniging EPAL in Düsseldorf een nieuwe versie van de kwaliteitsindeling en voorwaarden voor palletruil aangenomen. Specialisten ontwikkelden deze in nauwe samenwerking met vertegenwoordigers van de handels- en scheepvaartsector en met aanbieders van palletdiensten en reparatiefaciliteiten.

Wat is er afgesproken? Volgens een EPAL-persbericht, "De nieuwe groep omvat ongesorteerde pallets van het mixtype, die rechtstreeks door EPAL-uitwisselingsdeelnemers worden uitgewisseld, en hun toegestane samenstelling wordt individueel overeengekomen". Deze nieuwe groep deelnemende pallets vergroot de mogelijkheid om gebruikte europallets vaker te gebruiken, maar brengt andere voordelen met zich mee. Laten we er een paar nader bekijken.

Wat betekent de nieuwe EPAL-classificatie voor poolingdiensten?

1. U bent zeker van de kwaliteit van uw Euro pallets

U ontvangt goederen van een bepaalde kwaliteit, van een palletleverancier van EPAL producten. Deze voldoen aan de eisen van uw bedrijf of de behoeften van uw klanten, als onderdeel van de aankoop of ruil van pallets.

Dankzij deze nieuwe kwaliteitsclassificatie kunt u afspraken maken over de levering van gebruikte EPAL Europallets volgens strikte normen. Tegelijkertijd wordt het gemakkelijker om gebruikte kwaliteitspallets op de markt te verhandelen. Volgens Jean-Philippe Gaussorgues, voorzitter van EPAL Frankrijk en vicevoorzitter van de EPAL Association, "het flexibele gebruik van EPAL EUR-pallets van alle leeftijds- en kwaliteitsklassen, rekening houdend met de verschillen in de verschillende industrieën en bedrijven (...) is nog eenvoudiger en efficiënter geworden".

U bent zeker van de kwaliteit van uw euro pallets

2. Grotere flexibiliteit in het gebruik van pallets in verschillende industrieën

Een van de grootste voordelen van de Europallet omloop is de flexibiliteit in het gebruik van deze ladingdragers, rekening houdend met de kwaliteitsklassen en de vereisten van de ondernemingen. EPAL-pallets worden gebruikt in een zeer brede waaier van industrieën, gaande van de farmaceutische en cosmetische sector met zeer strenge sanitaire vereisten tot de industrie- en bouwsector. Dankzij een uniforme kwaliteitsclassificatie kunnen gebruikte pallets van goede kwaliteit nog efficiënter en langer gebruikt worden bij palletruil in heel Europa.

Pallet reparatie volgens hoge kwaliteitsnormen

Waarom is de EPAL-palletclassificatie zo cruciaal gezien het huidige tekort aan hout en pallets op de markt? Deze economische situatie heeft geleid tot een aanzienlijke toename van de vraag naar EPAL-pallets in gebruikte uitvoeringen. Er kan zelfs worden beweerd dat er een echte forse stijging is in de reparatie van EPAL-pallets met de stijging van de productie in het derde kwartaal (Q3) van 2021. Volgens Peter McKenzie, EPAL's vertegenwoordiger in het VK en Ierland, is "Reparatie cruciaal in het voorzien van handel en industrie met EPAL verwijderbare europallets."

Reparatie van pallets volgens hoge kwaliteitsnormen

"Herstellingen zijn van cruciaal belang om handel en industrie te drijven met EPAL verwijderbare Europallets"

De hoge standaard van herstellingen geldt ook voor andere logistieke ladingdragers zoals metalen containers, gitterboxen etc. Rotom is gespecialiseerd in het veilig repareren van deze producten zodat ze jarenlang meegaan. Het heeft een licentie van EPAL om gitterboxen te repareren, dus u kunt er zeker van zijn dat elke ladingdrager is goedgekeurd voor gebruik volgens de kwaliteitsbeoordelingskaart. Meer over pallet- en gitterboxreparatie, en de meest voorkomende gebreken en storingen van logistieke ladingdragers leest u in het artikel. Reparatie van metalen gitterboxen - wanneer is het nodig?

Waarom is het herstellen van pallets in hun cyclus zo belangrijk?

Houten pallets komen vaak voor in allerlei toepassingen waarbij producten vervoerd moeten worden. Ze zijn onderhevig aan schade doordat ze gestapeld worden op andere pallets en intensief gebruikt worden bij transport. Schade aan pallets moet steeds ernstig genomen worden, omdat het mensen die ermee werken in gevaar kan brengen en machines en apparatuur kan beschadigen. Door zorg te dragen voor de kwaliteit van de pallets verminderen we bovendien het risico op verontreiniging in de vorm van afval, zoals spaanders, splinters en zaagsel, die op de werkplek voor risico's zorgen.

Wat zijn de belangrijkste stappen van het onderhoudsproces bij palletpooling?

Pallet reparatie en onderhoud is een standaard dienst binnen pooling. Dit betekent dat de pallets eerst worden opgehaald van de afleverlocatie, teruggebracht worden naar de palletpool beheerder, en daar gesorteerd en gerepareerd worden. Vervolgens worden ze teruggebracht naar de klant voor hergebruik.

Ophaling van de pallets op de laadplaats

Wanneer pallets moeten gerepareerd worden in het magazijn van de beheerder van de palletpool, worden deze eerst opgehaald op het terrein waar ze in gebruik zijn.Vervolgens worden ze naar het magazijn gebracht. De gebruikte pallets worden allemaal naar het magazijn gebracht. Er zijn echter ook pallets in deze groep, die na inspectie niet gerepareerd hoeven te worden.

Sorteren en herstellen

De hele voorraad wordt eerst gesorteerd om goede pallets uit te filteren. Daarna worden de beschadigde pallets verder gesorteerd op conditie en het type herstelling dat nodig is. Reparaties omvatten vaak het vervangen van beschadigde of ontbrekende planken of blokken, het verbeteren van losse bevestigingsmiddelen, extra spijkers toevoegen, of het controleren of alle palletoppervlakken vlak zijn. Pallets worden zorgvuldig getoetst aan de EPAL-vereisten en -normen om er zeker van te zijn dat de pallet 100% bruikbaar en vervangbaar is. Gerepareerde voorraad wordt dan geladen voor verzending terug naar de klant.

Herstelling van pallets en andere ladingdragers is de bijdrage van uw bedrijf aan duurzaamheid

Er bestaat geen twijfel dat de regelmatige herstelling van Europallets een actieve bijdrage is aan de duurzaamheid van het bedrijf. Het verlengt de levensduur van het product door te besparen op houtkap en energie die anders gebruikt zou worden voor de productie en het transport van nieuwe pallets. Het betekent ook besparingen voor het bedrijf omdat er niet hoeft te worden geïnvesteerd in de aanschaf van nieuwe ladingdragers.

Herstelling van pallets en andere ladingdragers is de bijdrage van uw bedrijf aan duurzaamheid

Tegenwoordig is het gebruik en de uitwisseling van EPAL-pallets bij pooling een fundamenteel principe van duurzaam beheer (Hergebruik, Reparatie, Recycling). U kunt meer lezen over duurzame acties in logistieke mediacirculatie en hergebruik in het artikel Leer de 4 principes van duurzame verpakkingslogistiek.

Werken met een gelicentieerde EPAL partner

Bij het vervoer van pallets op grote schaal is het essentieel om te voldoen aan internationaal overeenstemmende en gebruiksvriendelijke EPAL-regels voor het gebruik en de uitwisseling van EPAL Europallets. Dit is vooral relevant in transnationale supply chains en de toenemende digitalisering van het palletbeheer. Dankzij de nieuwe versie van de kwaliteitsindeling en de uitwisselingsvoorwaarden die door alle Nationale EPAL-Comités zijn aangenomen, verbetert de uitwisseling van pallets in heel Europa. Wij nemen hier al jaren actief aan deel en volgen de veranderende omstandigheden en technologische ontwikkelingen op de voet. Rotom heeft magazijnen in heel Europa die leveringen en producten uit Portugal, Spanje, Frankrijk, België, UK, Nederland, Oostenrijk, Denemarken, Duitsland en Polen faciliteren.

Wilt u de voorwaarden voor samenwerking bespreken of informeren naar de deelname van Rotom aan palletpooling en reparatie, neem dan contact met ons op om met onze specialisten te praten. Wij zetten ons in voor een hoge kwaliteit van duurzaam verpakkingsbeheer en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat dit geen losse slogan is, maar een echte samenwerking ter bescherming van grondstoffen.

Als u geïnteresseerd bent in het onderwerp pooling en/of goederenreparatie, lees dan andere blogartikelen over het onderwerp: