Logistic equipment
handled with care

Magazijnwagens – belangrijke functies en toepassingen in magazijnen

Door Rotom 8 april 2015 14176 Views

Tijdens de diverse werkzaamheden in magazijnen zijn de meest gebruikte transportwagens, Platformwagens, steekwagens, tafelwagens, pompwagens en dollies.

Steekwagens – geschikt om snel lichtere goederen te verplaatsen

Een zeer belangrijk en veelzijdig transportmiddel in magazijnen is de steekwagen.  Hun simpele design zorgt ervoor dat u makkelijk goederen er op kunt plaatsen en licht en efficiënt kunt verplaatsen naar de juiste bestemming.

Veilig transport met een platform wagen

Platform wagens worden over het algemeen gebruikt door expeditiebedrijven, productiehallen, of productie sectoren waar het belangrijk is om snel kleine producten te kunnen transporteren. Het speciale ontwerp van platformwagens, hun opvouwbare handgrepen en hoogwaardige materialen waaruit ze bestaan, geven een hoge garantie dat zelfs de zwaarste en asymmetrische producten snel en efficiënt worden verzonden. Inklapbare platform wagens worden op grote schaal gebruikt in commerciële voertuigen, doordat ze gemakkelijk kunnen worden opgeborgen en vervoerd met de zending naar de bestemming.

Transporteer meer met tafelwagens

Tafelwagens hebben 2-4 vaste werkbladen en worden gebruikt voor het vervoer van materialen die nodig zijn op de productielijn, of accessoires en roomservice in hotels bijvoorbeeld. Dit type wagen bevelen wij aan voor restaurants, hotels, naast de apparatuur voor bijvoorbeeld de schoonmaakploeg en het is een uitstekend hulpmiddel voor het snel verplaatsen van benodigde materialen. De tafelwagens zijn voorzien van meerdere werkbladen en ook zeer stille wielen. Dit maakt ze ideaal voor het verplaatsen op locaties waar stilte is vereist tijdens de werkzaamheden, zoals in ziekenhuizen, klinieken of gangen van het hotel. Professionele tafelwagens zijn ook uitgerust met versterkte glasvezel tops, lades, antislipmatten of wielen met remmen. De tafel variant van magazijntrucks zijn transportmiddelen die speciaal voor werkplaatsen zijn ontworpen, ze worden gekenmerkt door zijn sterkte en robuustheid. Ze dienen, als het complement van werkplaatsuitrusting of aula. De randen zijn zo ontwikkeld dat ze dienen te voorkomen dat producten vallen en kleine onderdelen van het blad glijden. Deze producten zijn te vinden op professionele apparatuur voor mechanische installaties.

Op een simpele manier pallets verplaatsen met een pompwagen
Een fundamenteel artikel in de logistiek, pompwagens, deze worden gebruikt voor het verplaatsen van lading op pallets. Pompwagens ofwel palletwagens zijn betrouwbaar en benodigde transportmiddelen in opslag en productie-installaties, ze zijn geschikt voor alle standaard maten van pallets. De specificaties variëren in de mogelijke belasting en extra apparatuur. De palletwagen kan een ingebouwde elektronische schaal of module hebben met een elektrische motor.

Makkelijk goederen transporteren in kleine ruimtes

Een belangrijke rol voor dit werk is weggelegd voor de dolly. Zeer geschikt voor het snel laden en verplaatsen van verhuisdozen of plastic bakken die gerangschikt zijn in stapels. Dollies helpen bij  arbeidstijdverkorting, en gemakkelijk vervoer in smalle straatjes magazijnen. Ze zijn uitgerust met zwenkwielen en daardoor extreem wendbaar.

We nodigen u graag uit om een bezoek te nemen op onze webshop om u zelf bekend te maken met ons assortiment magazijnwagens.

Pallet opzetranden – bescherming tijdens transport!

Door Pawe? Werner 12 maart 2015 2980 Views

Pallet opzetranden – bescherming tijdens transport!Pallet opzetranden zijn een perfecte manier om uw goederen te beschermen tijdens het transport. Ze worden meestal gebruikt met houten pallets (voornamelijk EUR-EPAL standaarden) en plastic pallets. Door de specifieke constructie is het mogelijk de opzetranden te stapelen tot de door u gewenste hoogte.

De inklapbare constructie van de palletranden zorgt ervoor dat ze ruimtebesparend zijn voor het retourtransport als ze niet gebruikt worden. Dit reduceert uw kosten aanzienlijk. Palletranden zijn ideaal om meerdere keren in te zetten.

Product opslag

Het unieke design van de opzetranden heft ook als voordeel dat je op een klein oppervlak veel palletranden kunt opslaan. Hierdoor kunt u kosten besparen in opslag ten opzichte van normale palletboxen.

Standaardafmetingen

Standaardmaten van de palletranden die wij bieden zijn:
- 600x800,
- 800x1200,
- 1000x1200.

IPPC Certificaat (ISMP15)

De IPPC standaard bevestigt dat er geen levende organismen meer in het hout aanwezig zijn. Het gebruik van ISPM15 verzekert u ervan dat u met alle gemak uw houten verpakkingen buiten de Europese Unie kunt transporteren.
Rotom Belgium heeft een eigen certificaat en is bevoegd IPPC (ISPM15) behandelingen uit te voeren.

Pallet opzetranden - nieuw en gebruikt – beschikbaar bij Rotom

Rotom biedt pallet opzetranden in de volgende materialen:
- Hout,
- Plastic,
- Metaal.

Plastic opzetranden geven geen enkel probleem als u goederen wilt exporteren buiten de Europese Unie. (in dit geval is er ook geen verplichting voor een ISPM15 behandeling of certificaat ).
Metalen opzetranden zijn een goed alternatief voor opslagbakken. Ze zijn gegalvaniseerd of met poedercoat.

We bevelen ook aan om accessoires als afstandhouders, stapelhoekjes of vakverdelers te gebruiken om de opzetranden zo veelzijdig als mogelijk in te zetten

Afvalcontainers – hulpmiddelen voor recyclen

Door Pawe? Werner 10 december 2014 2864 Views

Wat is recyclen?

Het doel van recyclen is om de consumptie van natuurlijke grondstoffen te beperken. Het is een van de methodes om het milieu te beschermen.

In ons assortiment vind u afvalbakken en vuilcontainers, die zorgen dat u efficiënt kunt recyclen:

Afvalbakken - 140 en 240 liter

Rotom biedt vuilcontainers met een capaciteit van 140 en 240 liter. De verschillende kleuren deksels bieden de mogelijkheid dat het afval goed gescheiden kan worden en dat helpt om efficient te recyclen. Alle containers worden gekarakteriseerd door de goede kwaliteit. Dit is dankzij het hoge kwaliteit kunststof dat gebruikte wordt, namelijk HDPE, ze zijn zeer duurzaam en makkelijk te reinigen. De strak sluitende deksel zorgt voor een veilige opslag van afval.

Vuilcontainers - 660, 770 en 1100 liter

Deze grote capaciteit vuilcontainers worden veelvuldig gebruikt binnen bedrijven en woningcorporaties. Vuilcontainers zorgen ook voor een reducering van de kosten die gepaard gaan bij regelmatige afvalverwerking. Onze afvalcontainers voldoen aan EN 840 en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen.
Zowel de afvalbakken als de afvalcontainers zijn geschikt voor groothandel en retail.

Soorten pallet inhoud

Door Andre 31 juli 2014 3835 Views

Veel mensen vragen zich af wat wordt bedoeld met statische belasting, dynamische belasting of zelfs racking load of te wel stelling geschiktheid.

Afhankelijk van de toepassing van de pallet is het belangrijk om meer aandacht te schenken aan de capaciteit en maximale belastbaarheid van de pallet te denken. Bij de planning van transport en opslag van stellingen en magazijnen moet van te voren rekening worden gehouden met deze factoren. Overschrijding van deze waarden kan resulteren in breuk van de pallet of overmatig buigen of zelf gaan schuiven in de stelling.  

Wat is het verschil tussen deze waarden:


Statisch draagvermogen - is de maximale belasting van een pallet als deze stil staat op de grond.  Een voorbeeld hiervan is een container pallet 1140x1140mm met een capaciteit van 4000kg statisch. Er zouden dus in totaal 4 pallets a 1000kg op elkaar kunnen worden gestapeld, zonder dat de onderste pallet kapot gaat.  

Dynamische belasting pallets - is de maximale belasting van een pallet tijdens het transport met een vorkheftruck of pompwagen. Bijvoorbeeld; een CP9 pallet heeft een dynamisch draagvermogen van 1500kg.  

Racking load - is de maximale belasting van een pallet in een stelling zonder legbord. Het houden aan de maximale belasting garandeert veiligheid en stabiliteit.

Hieronder vind je een illustratie om de verschillen aan te geven:

 

Soorten pallet inhoud

 

Pallets EPAL - Eigenschappen juiste EUR pallets

Door Andre 31 juli 2014 3635 Views

EPAL pallets - Kenmerken van EPAL euro pallets  
Sinds 1995 bestaat EPAL als organisatie die de normen voor de EPAL pallets waarborgt. EPAL heeft inmiddels meer dan 1.600 gelicenseerde lidbedrijven. In 2012 werden wereldwijd meer dan 67 miljoen EPAL europallets geproduceerd onder het door EPAL gelicenseerde kwaliteitswaarborgsysteem . Er zijn momenteel meer dan 450 miljoen EPAL europallets in omloop .

Nieuwe EPAL-markering vanaf 1 augustus 2013
Vanaf 1 augustus 2013 dragen de door EPAL gecertificeerde europallets op elke hoek klos het -merkteken. De  verschillende poorwegkentekens op de midden klos en het EUR-merkteken verdwijnen. Het zal echter nog steeds mogelijk zijn om de pallets uit te wisselen. De gebruikers van EPAL europallets blijven  pro_ teren van alle voordelen die de op kwaliteit geteste, uitwisselbare EPAL europallets hebben:

Wereldwijd uitwisselbaar
Het internationale gebruik en de uitwisseling van pallets vereist dat de pallets een hoge, gestandaardiseerde kwaliteit hebben. EPAL garandeert dit door middel van de uniforme kwaliteitsnormen en de continue onafhankelijke kwaliteitscontroles op de meer dan 1600 gelicenseerde producerende bedrijven. De organisatie van de uitwisselingspool die door EPAL en de nationale vertegenwoordigingen van EPAL (Nederpal in Nederland) is opgezet, is uniek en zorgt ervoor dat de internationaal gestandaardiseerde kwaliteit en de  uitwisselbaarheid op de lange termijn zijn gegarandeerd.

Kwaliteitscontroles door de onafhankelijke controle-organisatie Bureau Veritas:
EPAL heeft opdracht gegeven aan de internationale controle-organisatie Bureau Veritas om de gestandaardiseerde kwaliteit van de EPAL europallets wereldwijd te garanderen. De uitvoering en beoordeling van onaangekondigde kwaliteitscontroles worden onafhankelijk van EPAL gedaan en vormen de basis voor de  hoge, gestandaardiseerde kwaliteit van de EPAL europallets. Ook in de toekomst is het technisch regelwerk van EPAL de basis voor de kwaliteitscontroles, waarbij eveneens de UIC codes en de internationale normen ( DIN EN 13698-1) in acht worden genomen.

http://www.nederpal.nl/images/download/epal_flyer.pdf

Hieronder is een foto van EPAL pallets :

paleta epal

Welkom op onze Blog

Door Andre 29 juli 2014 3262 Views

Welkom op onze Rotom blog.
Deze blog werd speciaal ontworpen voor U, onze klant!
Hier kan informatie, tips en nieuws uitgewisseld worden over de hele wereld van de logistiek.

Wij nodigen U uit om onze blog te lezen en te delen.
Heeft U vragen/problemen in verband met uw logistiek, laat het ons weten.
Wij voorzien u van een gepaste oplossing.

Categorien
Tags
Recente posts