Logistic equipment
handled with care

Duurzaamheid

Rotom heeft een actief beleid ten aanzien van duurzaamheid en besteed aandacht aan het milieu op diverse fronten.

Pallet recycling

Alle gebruikte pallets die Rotom ontvangt worden beoordeeld voor hergebruik, reparatie dan wel als recycle pallets afgevoerd naar de biomassa industrie en dienen als grondstof voor de opwekking van energie.

Palletpooling

Rotom biedt haar klanten milieu vriendelijke oplossingen op het gebied van palletpooling, pallet banking en cash back oplossingen. 2Return (onderdeel van Rotom Europe) levert de pallets aan de klant en haalt deze bij de ontvanger op voor hergebruik. Hierdoor worden transportkosten gespaard en pallets opnieuw ingezet in de keten.
Voor meer informatie kijk op www.2return.nl

PEFC certificering

Voor de productie van nieuwe pallets, geproduceerd uit Noord Europees naaldhout, wordt door Rotom hout ingekocht afkomstig van PEFC gecertificeerde bossen. PEFC (Programma for Endorsement of Forest Certtifications schemes) is een erkenning van Bos Certificeringssystemen en is een van de twee bekende keurmerken die garant staan voor duurzaam verkregen hout. Rotom Nederland heeft als eerste bedrijf in de Rotom groep dit keurmerk in 2011 verworven. Het overgrote deel van de door deze  geproduceerde pallets is daarmee PEFC-gecertificeerd!

Contact

Klantenservice

  • Naar webshop
  • Ophaalservice
  • Inkoop service