E-commerce sector

Een goed geconfigureerde e-commerce logistiek is cruciaal voor succes; als uw bedrijf het product niet aan zijn klanten levert op het moment dat ze het nodig hebben, gaat een klant op zoek naar alternatieven. In een wereld die gedomineerd wordt door e-commerce heeft de consument altijd een keuze.

De snelst mogelijke doorlooptijd en hoge productkwaliteit zijn belangrijke factoren binnen de e-commerce branche. In een groeiende sector als e-commerce moeten alle verkopers hun toeleveringsketen voortdurend optimaliseren om de bestellingen van hun klanten vlot te kunnen verwerken.

De logistiek achter de e-commerce industrie omvat vele stappen; van het verzamelen van orders van verkoopkanalen tot het picken en klaarmaken voor verzending. Vergezeld door diverse documentatieprocessen.

Uitgaande goederen moeten snel het pickproces in het magazijn en de verzending naar de klant doorlopen. Hiervoor is het de moeite waard om het logistieke proces in uw bedrijf te traceren op het gebied van verpakkingen en tools die het werk in de e-commerce industrie kunnen verbeteren.

Hoe versnelt u het picken van goederen in het magazijn?

Een van de manieren van efficiënt en snel picken is het gebruik van dekselkisten. Veel dekselkisten zijn zowel stapelbaar als nestbaar. Nestbare dekselkisten nemen tot 70% minder ruimte in beslag in het magazijn en bij retourtransport.

Klanten die gebruik maken van nestbare dekselkisten kiezen voor efficiente logistieke middelen en genieten vaak een aanzienlijke kostenreductie. Het is namelijk niet nodig om extra middelen te reserveren voor de aankoop van kartonnen dozen en de bespaarde middelen kunnen worden gebruikt in andere gebieden van het bedrijfsleven.

Het voltooien van enkele of meerdere bestellingen moet snel en eenvoudig zijn. Daarom zijn er speciale order pickwagens die het voor de medewerkers gemakkelijker maken om de klus te klaren. De wagens zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal en zijn robuust en geschikt voor het picken van goederen in het magazijn. Dankzij een in de wagen gemonteerde ladder kan de medewerker veilig bij hoge producten komen. De aan de wagen bevestigde euronorm bakken vergemakkelijken bovendien het systematisch en zorgvuldig orderpicken en sorteren van materialen voor de distributie.

Het picken van goederen en het transport ervan op grote afstanden in het magazijn kan niet zonder rolcontainers. Rolcontainers in de 2-,3-,4-heks of anti-diefstaluitvoering zijn een onmisbaar hulpmiddel voor de opslag van producten die bestemd zijn voor verzending. In de anti-diefstal rolcontainer kunnen veiligheidsmaatregelen worden toegepast om waardevolle goederen te beschermen tegen diefstal.

Seizoensgebondenheid in de industrie - het reorganiseren van uw magazijn

Tijdens piekperiodes moet u vaak opschalen met het aantal logistieke middelen dat u tot uw beschikking heeft, zoals houten pallets. Wij hebben goed nieuws voor u! U hoeft ze niet te kopen, u kunt ze huren. Dit betekent dat u ons een bestelling kunt sturen van de hoeveelheid logistieke verpakkingen die u nodig heeft op een bepaalde tijd en plaats en wij zorgen ervoor dat de verpakkingen daar klaar staan. Zo hoeft u niet onnodig veel te investeren. Als u ze echter voor een langere periode nodig heeft, kunnen we de huurperiode gemakkelijk verlengen. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over de kwaliteit van de verpakkingen, omdat deze altijd vooraf door ons worden gecontroleerd en in goede staat worden afgeleverd.

Wat kan nog meer logistieke problemen veroorzaken tijdens piekperiodes? Niets vertraagt het team zozeer als het werken in een ongeorganiseerd magazijn. Dit wordt vooral een probleem wanneer het tijdstip van uitvoering, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen, erg krap is. Om het pickproces te verbeteren, is het verstandig om goederen slim en efficiënt op te slaan.

Het begint allemaal met de schappen. Stapelracks, ook wel palletstellingen genoemd, zijn zo ontworpen dat medewerkers gemakkelijk kunnen vinden wat ze nodig hebben. Bovendien zijn ze ideaal voor seizoensgebonden piekperiodes, wanneer het echt moeilijk is om extra ruimte te vinden. Stapelracks lossen dit probleem effectief op. Ze zijn mobiel, wat betekent dat u ze uitklapt wanneer u ze nodig hebt en ze aanpasbaar zijn aan de behoeftes. Ze zijn ook geschikt voor het opslaan van producten met ongebruikelijke afmetingen. Na het seizoen kunnen ze worden opgeborgen, zodat ze geen kostbare ruimte innemen.

Zorg voor veiligheid en onderhoud

Om er zeker van te zijn dat alle logistieke verpakkingen en gereedschappen in orde zijn, moeten ze regelmatig worden geïnspecteerd. Dit betreft vooral de inspectie en reparatie van rolcontainers en order pickwagens. Het negeren van deze belangrijke taak is vaak niet zonder consequenties. Als u altijd zeker wilt zijn van de hoge kwaliteit van uw producten, is het de moeite waard om gebruik te maken van de service die Rotom biedt op het gebied van onderhoud en reparatie. Als u wilt weten hoe u veilig met rolcontainers kunt werken, lees dan dit blogartikel.

Geen behoefte meer aan bepaalde pallets, wat nu?

Elke ondernemer is zich bewust van de hoge kosten van het recyclen van logistieke verpakkingen. Daarom is het de moeite waard om, in plaats van ze zelf weg te doen, de optie "inkoop van houten pallets, rolcontainers of kunststof bakken" te overwegen. Bij Rotom kunnen wij ongebruikte of beschadigde houten pallets of rolcontainers van u overkopen. Wij bieden u ook de mogelijkheid om nieuwe verpakkingen aan te schaffen met de verkregen middelen van de verkoop van uw gebruikte verpakkingen. Op deze manier verlaagt u de kosten voor de aankoop van nieuwe producten en wint u extra ruimte in uw magazijn.

Dit is slechts een greep uit de vele producten en diensten die wij aanbieden. Bekijk ons aanbod, stel ons uw vragen en onze specialisten zullen uw logistieke processen gratis analyseren én passen de beste oplossingen voor u toe, zodat u de bestellingen van uw klanten soepel kunt verwerken.

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden