Retailsector

De detailhandel wordt geconfronteerd met complexe uitdagingen op het gebied van voorraadbeheer en orderuitvoering. Het gaat hierbij om variërende behoeften van klanten en het afstemmen van productassortimenten, seizoensgebonden voorraadverhogingen of onvoorziene omstandigheden. Een economische, nauwkeurige en betrouwbare toeleveringsketen is van groot belang voor het succes van veel non-food bedrijven.

Distributie in de detailhandel heeft complexe behoeften die variëren afhankelijk van het type product, zoals sportartikelen, kleding en cosmetica. Aangezien er meer opties en concurrenten zijn dan ooit tevoren, wordt een hoge concurrentiekracht en productbeschikbaarheid een topprioriteit.

Exact voorraadbeheer, efficiënt orderpicken, verpakkingsprocedures en een consistente ordercyclus moeten worden aangepast om steeds de juiste artikelen op het juiste moment op de juiste plaats te leveren. Hoe zorgt u voor een steeds hoger niveau van productdistributie in de detailhandel?

De seizoensgebondenheid van de vraag - hoe houd je de verandering bij?

Niet elke seizoensgebondenheid is hetzelfde en het is belangrijk om de verschillende drijfveren van de consumentenbestedingen te overzien. Zolang u de vakantiekalender op uw markt bijhoudt en de geschiedenis en tradities van de plaats begrijpt, kunt u nauwkeurig periodes met meer drukte voorspellen. Dit geldt in het bijzonder voor de feestdagen waarbij standaard piekperiodes plaatsvinden.

Op winkelniveau ontwikkelen planners, transport- en logistiekspecialisten de juiste strategie omtrent het tijdig voorradig hebben van goederen. Dit omvat in-store en off-site opslag, leveringsschema's, winkelonderhoudsplannen, koopwaar, schapstellingen, aankoopmotieven, etc.

Wat doe je wanneer het bedrijf niet van plan is om nieuwe logistieke verpakkingen aan te schaffen, omdat er niet genoeg ruimte is voor de opslag ervan? Als u rekent op een seizoensgebonden stijging van de verkoop, kan het huren van logistieke producten een oplossing zijn. Pallets, opzetranden, bakken, stapelracks of rolcontainers zijn zonder uitzondering dan ook een veel gehuurd middel tijdens piekperiodes.

Loont het huren van logistieke producten?

Absoluut. Het huren van logistieke verpakkingen is een economische manier om met seizoensgebonden piekperiodes om te gaan. U hoeft niet te investeren in het onderhoud van een extra magazijn of in de financiering van verpakkingen die na het seizoen in de opslagruimte worden achtergelaten. U kunt de verpakking die u nodig heeft huren voor een bepaalde periode, met de mogelijkheid tot verlenging. Met behulp van ons brede en diepe assortiment verhuurverpakkingen kunnen wij u binnen 24 uur voorzien van rolcontainers, stapelracks, metaalboxen of pallets. Na de huurperiode komen we ze weer ophalen bij uw bedrijf.

Wat levert het op?

  • Financiële middelen voor nieuwe investeringen
  • De benodigde logistieke verpakking is altijd op tijd op locatie
  • U hoeft niet te investeren in het onderhouden en opslaan van ongebruikte verpakkingen voor de rest van het jaar
  • Specialistische ondersteuning en levering in een van de 15 Europese landen

Hoe kunnen de kosten voor de aankoop van nieuwe verpakkingen worden verminderd?

Om de logistieke verpakkingen in uw bedrijf optimaal te beheren, is het verstandig de factoren te analyseren die de hoogste kosten genereren. Als dit verpakkingen zijn, denk dan aan de mogelijkheid om ze opnieuw in omloop te brengen, door bijvoorbeeld een pooling process.

Als u niet genoeg logistieke verpakkingen heeft en u wilt niet investeren in de aankoop ervan, kunt u ze huren of de poolversie gebruiken. Dit is een financieel voordelige oplossing die uw supply chain zal verbeteren en de kosten ervan op termijn aanzienlijk zal verminderen.

Welke soort verpakkingen zijn er beschikbaar?

De meest gebruikte logistieke verpakkingen zijn kunststof pallets en houten pallets in standaardafmetingen. Om uw producten te beschermen kunt u kiezen voor bijpassende palletboxen of gitterboxen in een opvouwbare versie. Dit laatste is een belangrijk detail, want de mogelijkheid om te vouwen maakt het transport goedkoper en vermindert de CO2-uitstoot.

Wij leveren een breed scala aan producten die de verpakkings- en transportkosten kunnen verminderen en tegelijkertijd het picken en het aanvullen in de winkel kunnen verbeteren.

Wij bieden hoge kwaliteit Euronorm bakken, vouwkratten, en andere (geperforeerde) bakken die robuust en duurzaam zijn om de best mogelijke productbescherming te garanderen. Rotom biedt ook rolcontainers zoals anti-diefstal rolcontainers voor de detailhandel aan.

Hoe kan het aantal eenmalige verpakkingen worden verminderd?

Iedereen die in het magazijn werkt, kent deze situatie uit eigen ervaring; enorme hoeveelheden karton, stretchfolie of tape worden eenmalig gebruikt voor productbescherming. Een tijd lang vervullen ze hun functie, maar dan vervalt de functie en ontstaat er restafval. De impact die dit heeft op het milieu en de (indirecte) kosten die dit met zich meebrengt wordt vaak niet onderzocht.

Het is de moeite waard om na te denken over welke verpakkingen hergebruikt kunnen worden in ruil voor papier of folie. Dekselkisten die op dollies gestapeld kunnen worden zouden deze functie wellicht kunnen overnemen. Ze zijn ideaal voor het leveren van goederen op plaatsen waar er smalle doorgangen en steegjes zijn. Of misschien wilt u producten laten zien in een grote supermarkt? Dan zouden rolcontainers ingezet kunnen worden. Er zijn veel mogelijkheden, maar hun belangrijkste voordeel is de mogelijkheid tot hergebruik.

Wij zijn er om u te helpen uw supply chain te optimaliseren

Met onze supply chain experts analyseren we het distributie- en leveringsproces om knelpunten te identificeren en de stroom van goederen in het magazijn te verbeteren. Met een breed scala aan logistieke middelen en diensten optimaliseren we de supply chain en selecteren we de beste verpakking voor een specifieke taak. Neem contact met ons op!

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden