Logistic equipment
handled with care

ISPM 15

In de wereldstandaard ISPM 15 zijn maatregelen vastgelegd om te garanderen dat levend ongedierte zich niet via houten verpakkingen verspreiden. ISPM 15 beschrijft de behandeling van houten verpakkingen, opdat eventueel aanwezige schadelijke organismen worden gedood. Hout dat gebruikt wordt voor de vervaardiging van houten verpakkingen en stuwhout, dient voor internationaal transport behandeld en gemarkeerd te worden.

ISPM 15 geeft onder meer aan welke producten behandeld dienen te worden, de methoden die hier voor zijn toegestaan, en de wijze waarop de markeringen op deze producten dient te worden aangebracht. Inkopers en gebruikers van houten verpakkingen worden met ISPM 15 probleemloos wereldwijd transport gegarandeerd.

Voor grensoverschrijdend verkeer binnen de Europese Unie (incl. Zwitserland) is ISPM 15 niet van toepassing. Voor Europese landen die geen lid zijn van de EU geldt dat het verpakkingshout en stuwhout aan de eisen conform ISPM 15 dienen te voldoen om geïmporteerd te kunnen worden in een van de EU-landen.

Rotom beschikt over droogkamers voor het uitvoeren van hittebehandelingen De behandeling van houten verpakkingen en stuwhout dient uitsluitend te geschieden door middel van een hittebehandeling oftewel Heat Treatment (HT): 56°C gedurende 30 minuten. Het begassen met methylbromide (MB) is per 18 maart 2010 als alternatieve behandelingswijze binnen Europa verboden, vanwege een verbod op het gebruik van methylbromide.

Voor meer informatie, neem contact op met onze verkoopafdeling en vraag naar de mogelijkheden.

Importinspecties van verpakkingshout
In Nederland zijn deze internationale eisen omgezet en verwerkt in het Handboek SMHV. In het Handboek SMHV staan de nationale eisen vermeld waaraan uw bedrijf moet voldoen om geregistreerd te kunnen zijn bij de Stichting Markering Houten Verpakkingen.
Meer informatie kunt U vinden op www.smhv.nl

ISPM15 merkteken