Roldo Rent (onderdeel van de Rotom Groep) breidt verhuuractiviteiten uit door overname Varodarent

Roldo Rent (onderdeel van de Rotom Groep) breidt verhuuractiviteiten uit door overname Varodarent

Roldo Rent en Varodarent hebben overeenstemming bereikt om de krachten te bundelen voor de toekomst, waarbij Varodarent zal worden overgenomen door Roldo Rent. Beide bedrijven zijn actief in de verhuurmarkt van (duurzame) verhuismaterialen. Het samenvoegen van beide bedrijven zal leiden tot een sterke uitbreiding van het logistieke netwerk en de verhuurpool, op deze manier kan het gecombineerde bedrijf harder groeien en haar klanten beter bedienen.

"De toevoeging van Varodarent aan Rotom zal het portfolio als full service dienstverlener en verhuurder op het gebied van klant specifieke ladingdragers versterken. Via deze weg kunnen we de relaties van Varodarent een breder pakket aan logistieke middelen aanbieden en niet alleen in NL, maar ook in meerdere Europese landen", vertelt Arjan Kuiper (CEO Rotom Europe) en Gerard Geijtenbeek (Directeur Roldo Rent).


Patrick van Rooijen, Directeur Varodarent, zegt: "Namens Varodarent ben ik erg verheugd over de samenwerking met Roldo Rent. Er is een mooie synergie van activiteiten tussen onze bedrijven die de positie versterkt en ons in staat stelt de productontwikkeling en IT diensten uit te breiden naar de markt".


Roldo Rent is onderdeel van de Rotom Groep, Rotom faciliteert bedrijven met logistieke middelen voor transport en opslag in 10 landen in Europa. Door deze aanvulling ontstaat een nog sterkere verhuurtak die de Europese markt bedient via 26 eigen vestigingen. Rotom is in staat om de volledige logistiek van ladingdragers in de supply chain van de klant te beheren, van de productielocatie tot het ophalen aan het einde van de keten, met één aanspreekpunt ondersteund door een dicht netwerk van Europese locaties.


De ambitie van Rotom Europe is om uit te groeien tot de Europese marktleider in duurzame ladingdragers en services rond ladingdragers, waaronder verhuur, reparatie, onderhoud en circulaire oplossingen. De verwachting is dat de groepsomzet in 2022 boven de € 220 MLN uit zal komen. Binnen de Rotom Groep zijn meer dan 500 medewerkers werkzaam, waarvan 200 in Nederland.