Automotive industrie

De automobielindustrie staat voor continue ontwikkeling binnen de hoge eisen die gesteld worden aan de verpakking en het transport van onderdelen. De introductie van nieuwe technologieën en het verhogen van de verkoop vereist de medewerking van veel fabrikanten. Hierdoor kunnen meer dan 400 leveranciers van verschillende onderdelen deelnemen aan de assemblage van één automodel. Het aantal complexe productieprocessen vereist het aannemen van specifieke verpakkingsnormen, waardoor de betrouwbaarheid van de toeleveringsketen en meetbare besparingen worden gewaarborgd.

De automobielindustrie is momenteel een van de belangrijkste en snelst groeiende industrieën - ze wordt ook op grote schaal geassocieerd met andere belangrijke sectoren zoals vervoersdiensten, brandstofproductie of de ontwikkeling van wegeninfrastructuur. De logistieke producten die wij aanbieden vergemakkelijken het proces van productie en opslag aanzienlijk. Lees hieronder hoe de standaardisatie van verpakkingen de hoge kwaliteit van de diensten beïnvloedt.

Hoe selecteer je een logistieke verpakking op basis van het productieontwerp?

In de automobielindustrie worden gestandaardiseerde verpakkingen geselecteerd op basis van de productiecyclus volgens een specifiek project. Om één model van een auto te produceren, heeft u veel bedrijven nodig die grondstoffen, onderdelen en componenten in de juiste verpakking leveren.

Daarom is het noodzakelijk om je aan te passen aan de top-down eisen van de fabrikant die de afzonderlijke processen definieert. Deze eisen hebben betrekking op de toepassing van uniforme verpakkingsnormen, waardoor de besparing en de betrouwbaarheid van de hele toeleveringsketen wordt gewaarborgd.

Hoe verloopt het verpakkingscircuit?

Het logistieke verpakkingsbedrijf, in dit geval Rotom, helpt u bij het hergebruik van uw pallets, kratten of bakken. Wij halen lege verpakkingen bij uw klanten op en leveren ze klaar voor hergebruik terug. Wij zorgen ook voor de kwaliteit van de gebruikte verpakkingen door regelmatige reparaties en onderhoud. U krijgt ook controle over uw verpakkingen omdat u toegang heeft tot een online applicatie die u informeert over de locatie en de hoeveelheid verpakkingen die in omloop zijn.

Als dienstverlener van pooling oplossingen, zorgt Rotom voor de retourlogistiek in de hele supply chain die nodig is om verpakkingen te recupereren voor hergebruik door u of uw partners. Dit betekent dat uw bedrijf de aanvoer van pallets of andere verpakkingen niet zelf hoeft te beheren en dat de omloop van de pallets een meetbare besparing oplevert.

Worden de verpakkingen op een exact moment geleverd?

Rotom werkt al jaren samen met automotive bedrijven en levert jaarlijks duizenden pallets, palletranden en andere verpakkingen die na intensieve inspectie, onderhoud en reiniging "just in time" terugkomen in het logistieke circuit. Interne en externe transportoplossingen worden gebruikt om de retouren te verzamelen.

Dit betekent dat u precies de hoeveelheid verpakkingen krijgt die u nodig heeft, op het exacte moment dat u wilt. U hoeft zich geen zorgen te maken of de verpakking wel goed functioneert, want u krijgt online toegang tot alle gegevens in realtime. Dit is mogelijk dankzij RTI Management, een software die het hele verpakkingscircuit beheert en u toegang geeft tot alle informatie. Dit optimaliseert de stroom van retouremballage om de transportkosten te verlagen en elke verpakking efficiënt te gebruiken.

Verhuur van logistieke verpakkingen

Verhuur van logistieke producten is een flexibele manier om aan uw logistieke behoeften te voldoen zonder te hoeven investeren in de aanschaf van nieuwe pallets, kratten of bakken. U ontvangt van ons de gewenste verpakking op een door u gekozen plaats en tijd. Deze halen wij na het seizoen weer op, zodat het niet bij u op voorraad hoeft te liggen. U kunt grote hoeveelheden verpakkingen huren voor een bepaalde periode, met de mogelijkheid tot verlenging. Wij zijn in staat om u binnen 24 uur te voorzien van gitterboxen, stapelracks, metalen bakken of pallets. Door deze service hoeft u niet te investeren in logistieke verpakkingen die u voor de rest van het jaar niet meer in gebruik heeft. Wij bieden u ondersteuning bij uw bedrijfsvoering en kunnen leveren in 15 Europese landen.

Productontwikkeling

In deze industrie worden vaak verpakkingen gebruikt die speciaal zijn ontworpen voor het transport en de opslag van zeer ongebruikelijke onderdelen. Deze worden dan door de leverancier rechtstreeks aan de productielijn geleverd. Dankzij ons R&D-team met de juiste kennis en ervaring kunnen we zelfs de meest ongewone verpakkingen van metaal of hout ontwerpen en produceren. Wij bieden ondersteuning bij elke fase van de implementatie van nieuwe logistieke verpakkingen.

Standaardverpakkingen die nodig zijn in de auto-industrie

Houten pallets

Als fabrikant van auto-onderdelen weet u als geen ander dat pallets essentiële ladingdragers zijn bij het transporteren van goederen naar klanten. Het meest gebruikt zijn de Europallets. Naast de standaard palletafmetingen zoals 1200x1000 mm of 1200x800 mm, kunt u ook pallets laten ontwerpen specifiek voor uw supply chain. Dit zal de veiligheid van de vervoerde producten verhogen en een efficiënter gebruik van de transportruimte mogelijk maken. Gepersonaliseerde pallets en andere op maat gemaakte verpakkingen kunnen veel besparen op extra verpakkingen zoals kartonnen dozen of stretchfolie.

Kunststof pallets

Vanwege de hoge eisen in de automobielindustrie, waar fouten niet te veroorloven zijn, geven onderdelenleveranciers vaak de voorkeur aan kunststof pallets als het belangrijkste transportmedium voor hun producten. Kunststof pallets zijn namelijk ideaal voor geautomatiseerde productielijnen, doordat ze gestandaardiseerd zijn en altijd dezelfde afmetingen hebben. Bovendien wordt vervuiling die kan optreden bij het gebruik van houten pallets geëlimineerd.

Kan ik beter kunststof pallets gebruiken in mijn industrie dan hout? Om hier achter te komen, moet u de kosten van de verpakking en de exploitatie ervan berekenen. Bovendien moet de interne materiaalstroom bij de productie van auto-onderdelen zo min mogelijk worden verstoord. Waarom is dit belangrijk? Omdat productiestilstand door beschadigde verpakkingen tijdrovend en duur is. Daarom loont het om te kiezen voor een ladingdrager met een stabiele kwaliteit, zodat u zich kunt richten op de essentiële eisen van uw eigen logistieke keten.

Palletranden

Om de goederen tijdens het transport zo goed mogelijk te beschermen, maken we gebruik van palletranden. Samen met de bijpassende pallet vormen ze praktische kisten waarin goederen kunnen worden gestapeld. U kunt kiezen voor standaard houten palletranden, die ook een vouwmogelijkheid hebben, of voor kunststof- of metalen palletranden.

Het kunststof wat wordt gebruikt voor de constructie van kunststof palletranden, is sterk, duurzaam en bestand tegen extreme temperaturen. Een interessant alternatief zijn ook metalen palletranden en gitterboxen. De constructie van deze logistieke producten is een stalen gaas. Dit materiaal zorgt ervoor dat zware en ondermaatse producten goed worden beschermd.

KLT- en Euronorm bakken

Wij bieden verpakkingen aan die speciaal bestemd zijn voor de automotiv industrie, zoals kunststof KLT bakken. Deze bakken zijn speciaal ontworpen en gestandaardiseerd door de VDA (Verband der Automobilindustrie) om zich aan te passen aan geautomatiseerde productielijnen.

Gitterboxen en palletboxen

De automobielindustrie vervoert veel zware componenten en onregelmatig gevormde onderdelen. Deze producten moeten zorgvuldig worden verpakt om ze niet te beschadigen. Een zeer populaire verpakking zijn gitterboxen en palletboxen. Deze logistieke producten bieden de mogelijkheid om goederen veilig te verpakken, te vervoeren en op te slaan. Ook worden deze verpakkingen heel vaak gebruikt in pooling. De inklapbare varianten besparen veel ruimte en kosten tijdens transport en opslag. Dit biedt een flexibele en duurzame oplossing voor uw logistieke processen.

De kwaliteitscontrole- en managementprocessen zijn zeer complex. Voldoet uw logistieke verpakking aan de hoogste eisen?

Onze bedrijfsprocessen en diensten zijn in overeenstemming met de ISO 9001 certificering, die een hoog kwaliteitsbeheer van houten verpakkingsproducten en -diensten omvat.

We hebben ook een EPAL-certificaat dat ons het recht geeft om pallets en gitterboxen te repareren. Dit stelt ons in staat om de verpakking in goede staat te houden in de logistieke circulatie.

De ontwikkeling van logistieke verpakkingen is momenteel gebaseerd op een beleid van duurzaamheid, waarbij rekening wordt gehouden met de nieuwste technologieën en de zorg voor het milieu. Controleer de kwaliteit van onze verpakkingen en de voordelen van onze diensten, die een grote steun kunnen zijn in uw supply chain.

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden