Voedselindustrie

Een efficiënte goederenstroom in de voedingsindustrie is cruciaal in het distributieproces. Tegenwoordig kunnen goederen binnen één dag worden geleverd en zijn de verwachtingen hoog. Flexibiliteit en betrouwbaarheid zijn daarom van essentieel belang binnen de supply chain. Daarnaast moet de voedingsindustrie tijdens de opslag en het transport van grondstoffen de hoogste normen voor hygiëne handhaven.

De logistiek in de voedingsmiddelenindustrie is voortdurend in beweging en ver ontwikkeld, ook de detailhandel is mondialer dan ooit. Dit heeft hen ertoe aangezet om in te spelen op de uitdagingen waarmee ook de voedingsindustrie wordt geconfronteerd.

De verandering in de vraag - de behoefte aan extra ruimte in het magazijn

De voedingsmiddelensector (Retail Food) is van nature onderhevig aan grote seizoensgebonden schommelingen. De toename van de vraag naar voedselproducten kan worden onderverdeeld in voorspelbare periodes vóór Pasen, Kerstmis en tijdens de vakanties en minder voorspelbare periodes, afhankelijk van bijvoorbeeld uitzonderlijke evenementen op de markt. Dit maakt het noodzakelijk om te voorzien in extra opslagruimte en de levering van rolcontainers, bakken of andere logistieke verpakkingen. Snel kunnen reageren op veranderingen is één van de grootste voorspellers van succes.

Vergroot uw opslagruimte met stapelracks

stapelracks kunnen grote drukte verwerken en na het seizoen uit elkaar worden gehaald. Dat maakt dat ze een uitstekend middel zijn om piekperiodes het hoofd te bieden. Dankzij hun modulaire opbouw en de mogelijkheid om extra niveaus toe te voegen zijn ze snel aan te passen aan uw behoeften. Stapelracks zijn verkrijgbaar in diverse varianten en zijn daarom zeer geschikt voor de opslag van goederen van verschillende afmetingen. Stapelracks zijn, zoals de meeste van onze producten, ook te huur.

De stapelracks kunnen worden aangevuld met houten Europallets, die nodig kunnen zijn om extra voorraad op te slaan.

Na het seizoen halen we onnodige logistieke verpakkingen op

De verhuur van logistieke producten is de beste manier om met seizoenspieken om te gaan. U hoeft niet te investeren in het onderhoud van een extra magazijn of in de financiering van logistieke verpakkingen die na het seizoen in opslag blijven.

Wij kunnen u helpen om de bevoorrading te vergemakkelijken. Binnen 24 uur kunnen wij u voorzien van logistieke middelen zoals rolcontainers, stapelracks, kunststof bakken of pallets.

Veel leveringen in korte tijd

Voedselproducten worden geclassificeerd als FMCG (Fast Moving Consumer Goods). Dit betekent dat ze vaak en met relatief lage marges worden verkocht aan klanten. Vanuit het oogpunt van de leveranciers betekent dit vooral de noodzaak om grote hoeveelheden leveringen met korte tussenpozen te organiseren.

Pick uw goederen snel en efficiënt

Wanneer tijd een rol speelt, is snel orderpicken van groot belang. Onze order pickcontainers zijn aangepast aan Euronorm kunststof bakken en kunnen u hierbij helpen. Met deze containers kunt u producten efficiënt picken voor distributie. Uiterst praktisch voor het transport van producten tussen het magazijn en de winkel zijn rolcontainers. U kunt kiezen tussen 2, 3 of 4-heks containers, maar het belangrijkste kenmerk is de mogelijkheid om de rolcontainers te nesten. Nestbare rolcontainers besparen veel ruimte en dus kosten op het retourtransport; de rolcontainers worden simpelweg in elkaar geschoven. Zeer populair is de 2-heks rolcontainer. De meeste rolcontainers die wij aanbieden kunnen tegen gunstige voorwaarden worden gekocht of gehuurd.

Minimaliseer kosten, zoek naar besparingen

Het terugdringen van onnodige verpakkings- en transportkosten is de basis voor een verstandig beheer. Een goed gekozen product of de juiste supply chain aanpassingen minimaliseren de transport- en opslagkosten.

Welke producten of diensten kunnen uw uitgaven verminderen?

Een voorbeeld van praktische logistieke producten zijn kunststof vouwkratten. Bij het transport van groenten en fruit zijn vouwkratten de meest effectieve oplossing voor het terugtransport van de logistieke verpakkingen. Alle logistieke producten met de mogelijkheid tot vouwen of nesten geven een groot besparingspotentieel in het magazijn en tijdens (retour)transport.

Bij de keuze voor rolcontainers is het de moeite waard om rekening te houden met de mogelijkheid om te nesten, evenals met een constructie die het mogelijk maakt om de bodem snel op te vouwen en de ene container in de andere te schuiven. Hierdoor wordt kostbare ruimte in het magazijn en in het terugtransport bespaard.

U verlaagt de kosten voor de aankoop van nieuwe logistieke producten door pooling toe te passen, in andere woorden: verpakkingscirculatie. Het gaat om een nauwe samenwerking tussen alle partijen in de toeleveringsketen die gebruik maken van herbruikbare verpakkingen.

Op deze manier vermindert u de opslag van verpakkingen in uw bedrijf en daarmee de kosten die gepaard gaan met de afhandeling van het magazijn. Bovendien vermindert u de kosten voor de continue aankoop van wegwerpverpakkingen zoals eenmalige pallets, dozen, rekfolie, tapes en sluitingen.

Stack en display

Langer houdbare producten worden meestal opgeslagen in een reksysteem. Anderen worden opgeslagen op pallets, zonder gebruik te maken van rekken, zoals het geval is bij dranken, bier of mineraalwater.

Voor goederen op pallets, die direct op de plaats van bestemming worden afgeleverd, zijn display-pallets een uitstekende keuze. Houten display pallets 400 x 600 mm maken veilig en goedkoop transport van goederen mogelijk en zijn direct inzetbaar bij de presentatie op het verkooppunt. De omvang van deze pallet wordt met name door voedsel- en FMCG-fabrikanten zeer gewaardeerd, omdat een dergelijke directe vorm van presentatie van goederen in winkelketens een aanzienlijke invloed heeft op de omzetgroei. In het kader van de opslag zijn geperforeerde kunststof bakken erg handig. Dankzij deze perforatie kan er altijd lucht bij de opgeslagen goederen.

Het behouden van hoge hygiënenormen en lage temperaturen voor producten - cold chain

In de voedselvoorzieningsketen is het van cruciaal belang om de producten op de juiste temperatuur te bewaren om de hoogste kwaliteit te kunnen leveren. Groothandelaren en distributeurs van levensmiddelen worden uitgedaagd om goed om te gaan met bederfelijke producten. Hoe sneller het product bij de klant is, hoe verser het is.

Producten als groenten, fruit of zuivel vereisen een gecontroleerde temperatuur en aparte thermische zones. Andere producten moeten echter tot en met de verkoop diepgevroren zijn. Hierdoor is het van goot belang dat de opslag en het transport ervan geen kwaliteitsverlies veroorzaken.

Het vervoer van gekoelde producten is eenvoudig

De perfecte oplossing om producten koel te houden zijn isotherme rolcontainers. Ze zijn ideaal om de producten koel te houden, zonder temperatuurschommelingen. Bovendien is het mogelijk om deze temperatuur langer vast te houden door gebruik te maken van koelelementen met verschillende temperatuurbereiken. Dit zal de kosten van het gebruik van koeling tijdens het transport verminderen.

Hoe zit het met de hygiëne van de verpakking?

U kunt het beste kiezen voor eenvoudig te reinigen bakken en pallets, bij voorkeur gemaakt van hoogwaardig kunststof. Bijvoorbeeld de zogenaamde virgin HDPE. De kunststof H1 pallet wordt standaard gebruikt in de voedingsindustrie en beschikt bovendien over alle vereiste certificaten.

De H1 pallet ondersteunt logistieke processen door een lange levensduur, hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. De pallet is gemakkelijk te reinigen en waarborgt een constante hoge standaard van hygiëne. Naast kunststof pallets kunt u ook kiezen voor kunststof bakken die speciaal zijn ontworpen om te voldoen aan de hygiënenormen, zoals de Euronorm kunststof E2 vleeskrat. Wij hebben alle noodzakelijke producten in huis voor de opslag en het transport van levensmiddelen.

Hoe moet je duurzaam blijven wanneer effectiviteit en prijs zwaar wegen?

In de voedselvoorzieningsketen is het van cruciaal belang om de producten op de juiste temperatuur te bewaren om de hoogste kwaliteit te kunnen leveren. Levensmiddelengroothandelaren en -distributeurs worden uitgedaagd om goed om te gaan met bederfelijke producten. Ook is het een probleem om ze snel te leveren aan klanten, terwijl ze nog vers zijn.

Wij ondersteunen de hele toeleveringsketen!

Onze producten en logistieke diensten helpen zowel voedselproducenten als 3PL logistieke bedrijven (Third Party Logistics), die het logistieke proces van levering en opslag voor retailketens organiseren.

Wij helpen bedrijven graag bij het selecteren van de beste logistieke middelen voor hun huidige behoeften. Samen met de klant analyseren we de hele supply chain om de kosten te optimaliseren en de efficiëntie ervan te controleren. Wij bieden ook producten aan die zijn afgestemd op de productiecyclus. Op verzoek van de klant ontwikkelen wij producten en voeren tests en aanpassingen uit om de kwaliteit van het product te controleren. Wij bieden onze klanten ondersteuning bij de selectie van diensten zoals het bundelen, huren of kopen van logistieke producten. Technische ondersteuning en het matchen van oplossingen is gratis beschikbaar. We nodigen u uit om contact met ons op te nemen.

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden