Retailsector

De detailhandel staat voor talrijke complexe uitdagingen op het gebied van voorraadbeheer en orderuitvoering. Dit omvat het afstemmen van productassortimenten op variërende klantbehoeften, het beheren van seizoensgebonden voorraadverhogingen en het omgaan met onvoorziene omstandigheden. Een economisch, nauwkeurig en betrouwbaar toeleveringsketen is van essentieel belang voor het succes van veel non-food bedrijven.

Distributie in de detailhandel vereist aandacht voor complexe behoeften die variëren afhankelijk van het type product, zoals sportartikelen, kleding en cosmetica. Met een groter aantal opties en concurrenten dan ooit tevoren, wordt het handhaven van een sterke concurrentiepositie en het waarborgen van productbeschikbaarheid een absolute topprioriteit.

Voor een steeds hoger niveau van productdistributie in de detailhandel is het essentieel om te zorgen voor exact voorraadbeheer, efficiënt orderpicken, gestroomlijnde verpakkingsprocedures en een consistente ordercyclus. Deze aspecten moeten voortdurend worden aangepast en geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat de juiste artikelen op het juiste moment op de juiste plaats worden geleverd. Dit vereist een combinatie van geavanceerde technologieën, geautomatiseerde systemen, nauwkeurige data-analyse en goed getraind personeel. Door te investeren in deze gebieden en voortdurend te streven naar verbetering, kunt u de productdistributie naar een steeds hoger niveau tillen.

De seizoensgebondenheid van de vraag - hoe houd je de verandering bij?

Niet elke seizoensgebondenheid is gelijk, en het is belangrijk om de verschillende drijfveren achter de consumentenbestedingen te begrijpen. Door de vakantiekalender op uw markt bij te houden en de geschiedenis en tradities van de plaats te begrijpen, kunt u nauwkeurig de periodes met meer drukte voorspellen. Dit is met name relevant voor feestdagen waarin doorgaans piekperiodes optreden, hoewel dit jaar vooral online gebeurt.

Op winkelniveau werken planners, transport- en logistiekspecialisten samen om de juiste strategie te ontwikkelen voor een tijdige voorraad van goederen. Dit omvat onder andere in-store en off-site opslag, leveringsschema's, winkelonderhoudsplannen, koopwaar, schapstellingen, aankoopmotieven, enzovoort.

Indien er beperkte opslagruimte is en het bedrijf niet van plan is om nieuwe logistieke verpakkingen aan te schaffen, wat zijn dan de opties? In het geval van een seizoensgebonden stijging van de verkoop en het vermijden van permanente investeringen, kan het huren van logistieke producten een passende oplossing zijn. Tijdens piekperiodes worden pallets, opzetranden, bakken, stapelracks en rolcontainers vaak gehuurd als betrouwbare middelen.

Loont het huren van logistieke producten?

Het huren van logistieke verpakkingen is inderdaad een kostenefficiënte oplossing om seizoensgebonden piekperiodes aan te pakken. U hoeft geen extra magazijnruimte te onderhouden of te investeren in verpakkingen die na het seizoen ongebruikt blijven. U kunt de benodigde verpakkingen huren voor een bepaalde periode, met de mogelijkheid tot verlenging. Bij ons uitgebreide assortiment verhuurverpakkingen, zoals rolcontainers, stapelracks en metaalboxen, kunnen wij binnen 24 uur leveren. Na afloop van de huurperiode halen we de verpakkingen weer op bij uw bedrijf.

Wat levert het op?

  • Financiële middelen voor nieuwe investeringen
  • De benodigde logistieke verpakking is altijd tijdig op locatie
  • U hoeft niet te investeren in het onderhouden en opslaan van ongebruikte verpakkingen voor de rest van het jaar
  • Specialistische ondersteuning en levering in een van de 11 Europese landen

Hoe kunnen de kosten voor de aankoop van nieuwe verpakkingen worden verminderd?

Om de logistieke verpakkingen in uw bedrijf optimaal te beheren, is het verstandig de factoren te analyseren die de hoogste kosten genereren. Als dit verpakkingen zijn, denk dan aan de mogelijkheid om ze opnieuw in omloop te brengen, door bijvoorbeeld een pooling service. Wij leveren ook de retourservice van verpakkingen van aannemers, evenals hun structurele reparaties en onderhoud. In plaats van nieuwe pallets, bakken of rolcontainers aan te schaffen, kunt u gebruik maken van pooling en tegelijkertijd uw eigen supply chain optimaliseren.

Hoe ziet pooling er in de praktijk uit?

Pooling houdt in dat wij lege logistieke verpakkingen bij uw klanten ophalen en bij u afleveren op de door u opgegeven tijd en plaats. Wij zorgen ervoor dat uw pallets altijd in orde zijn door reparatie en onderhoud. Als eigenaar van een verpakking krijgt u online toegang tot alle informatie over het pooling process.

Als u niet genoeg logistieke verpakkingen heeft en u wilt niet investeren in de aankoop ervan, kunt u ze huren of de poolversie gebruiken. Dit is een financieel voordelige oplossing die uw supply chain zal verbeteren en de kosten ervan op termijn aanzienlijk zal verminderen.

Welke soort verpakkingen zijn er beschikbaar?

De meest gebruikte logistieke verpakkingen zijn kunststof pallets en houten pallets in standaardafmetingen. Om uw producten te beschermen, kunt u kiezen voor bijpassende palletboxen of gitterboxen in een opvouwbare versie. Dit laatste is een belangrijk detail, want de mogelijkheid om te vouwen maakt het transport goedkoper en vermindert de CO2-uitstoot.

Wij leveren een breed scala aan producten om de verpakkings- en transportkosten te helpen verminderen en tegelijkertijd de handling, het picken en het aanvullen in de winkel te verbeteren.

Wij bieden hoge kwaliteit Euronorm bakken, vouwkratten en andere (geperforeerde) bakken die robuust en duurzaam zijn om de best mogelijke productbescherming te garanderen. Rotom biedt ook anti-diefstal rolcontainers en andere rolcontainers voor de detailhandel aan.

Hoe kan het aantal eenmalige verpakkingen worden verminderd?

Iedereen die in het magazijn werkt, kent deze situatie uit eigen ervaring: enorme hoeveelheden karton, stretchfolie of tape worden eenmalig gebruikt voor productbescherming. Een tijd lang vervullen ze hun functie, maar dan vervalt de functie en ontstaat er restafval. De impact die dit heeft op het milieu en de (indirecte) kosten die dit met zich meebrengt, wordt vaak niet onderzocht.

Het is de moeite waard om na te denken over welke herbruikbare verpakkingen gebruikt kunnen worden in ruil voor papier of folie. Dekselkisten die op dollies gestapeld kunnen worden, kunnen wellicht deze functie overnemen. Ze zijn ideaal voor het leveren van goederen waar er smalle doorgangen en steegjes zijn. Of misschien willen we wat producten laten zien in een grote supermarkt? Denk aan rolcontainers. Er zijn vele mogelijkheden, maar hun belangrijkste voordeel is de mogelijkheid tot hergebruik.

Wij zijn er om u te helpen uw supply chain te optimaliseren

Met onze supply chain experts analyseren we het distributie- en leveringsproces om knelpunten te identificeren en de stroom van goederen in het magazijn te verbeteren. Met een breed scala aan logistieke middelen en diensten optimaliseren we de supply chain en selecteren we de beste verpakking voor een specifieke taak. Neem contact met ons op!

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden