Elektronicabranche

De elektronische industrie is zeer dynamisch. Het product dat vandaag een technische nieuwigheid is, is morgen oud nieuws. Door de hoge concurrentie en de snelle groei zijn bedrijven genoodzaakt hun supply chain te verbeteren.

De logistiek die nodig is om de elektronica-industrie te ondersteunen is divers en uitgebreid. De consumentenelektronica-industrie is dynamisch; elke maand verschijnen er nieuwe producten op de markt en de technologie verandert snel. Veel consumer electronics-merken hebben seizoensgebonden-, feestdagen- of promotionele kortingen die duidelijk van invloed kunnen zijn op de bestelvolumes. Hierdoor is het uiterst belangrijk om genoeg geschikte logistieke verpakkingen op voorraad te hebben tijdens deze piekperiodes.

De elektronische industrie vereist uitzonderlijke aandacht voor detail van logistieke bedrijven. De specificiteit van de producten, in combinatie met de eisen van de markt, maken de verwachtingen naar hen toe relatief hoog

Het basisprincipe is de juiste behandeling van waardevolle en meestal delicate lading. De behandeling van de elektronica-industrie vereist goed geplande logistieke oplossingen vanwege de grote variatie, de gevoeligheid (voor schade) en de waarde van de geleverde producten.

Uitgebreid distributieproces

De distributie van elektronische producten is een grote uitdaging. Om snel en efficiënt elektronische innovaties aan klanten te kunnen leveren, zijn nauwkeurige logistieke processen van cruciaal belang. Producten uit deze industrie overbruggen lange afstanden door de lucht en over zee en worden vervolgens getransporteerd naar centrale magazijnen en kleinere distributiepunten.

Om de transportkosten te optimaliseren, worden houten eenmalige pallets gebruikt. Deze pallets kunnen niet kunnen worden gerecupereerd om te worden hergebruikt, vanwege de enorme afstanden die de goederen afleggen. In het geval van luchttransport, worden kunststof export pallets gebruikt, die door hun lage gewicht de kosten van de verzending verlagen.

Hoge kosten van eenmalige verpakkingen voor het zekeren van de lading

Om zorg te dragen voor het milieu en om onnodige productie van dozen, stretchfolie, enz. te vermijden, worden verpakkingen op maat ontworpen. Verpakkingen zoals bijvoorbeeld gepersonaliseerde pallets, niet-standaard pallets, houten kisten, etc. worden speciaal gemaakt op basis van de wensen van de klant, zijn productielijn, de bijzonderheden van de vervoerde goederen, alsmede de wijze en het type van transport. De juiste personalisatie van de verpakking wordt vooral belangrijk voor de meest gevoelige ladingen zoals monitoren of LCD TV's. Rotom ontwerpt al jaren verpakkingen voor bedrijven in de elektronica-industrie.

Een dergelijke verpakking kan ook worden gebruikt in gesloten pooling, waarbij de klant eigenaar is van de pallets en Rotom een dergelijk product alleen exploiteert, repareert en onderhoudt. Ook zorgt Rotom ervoor dat deze pallets op de juiste tijd en plaats aan de klant geleverd worden.

De beste bescherming van je lading

Verpakkingen in de elektronica-industrie moeten worden aangepast aan de toeleveringsketen waarin ze opereren. Naast de eerder genoemde klantspecifieke pallets, worden ook andere praktische producten in de toeleveringsketen van centrale magazijnen tot kleinere distributiecentra gebruikt.

Elektronische producten komen meestal op pallets bij het magazijn aan en verhuizen dan, nadat ze een locatie hebben toegewezen, naar lage of hoge opslagplaatsen. De ontvangst en correcte opslag van goederen is zeer kwetsbaar, omdat al in deze stadia niet alleen de producten zelf beschadigd kunnen raken, maar bijvoorbeeld ook de logistieke verpakking van producten.

Daarom is een van de belangrijkste taken van de operator om ervoor te zorgen dat het product goed beveiligd is, zodat het intact bij de klant aankomt. Geschikte bakken, folies, soorten vulmateriaal, manieren om producten in verpakkingen te combineren en voorbereiding op het transport - dit zijn slechts enkele elementen die door het logistieke bedrijf moeten worden verzorgd.

Kunststof Euronorm bakken

In de elektronica-industrie moet aan strenge eisen voor de reinheid van bakken worden voldaan. De ladingdragers worden zorgvuldig gereinigd met behulp van moderne en milieuvriendelijke reinigingsmachines en ze worden zorgvuldig voorbereid op de volgende productiestadia. Indien nodig, wordt aan alle relevante ESD-vereisten voldaan. Wij bieden een grote selectie van kunststof bakken in verschillende afmetingen, gesloten- of geperforeerde constructies. Bij hoge kosten voor het retourtransport van lege bakken, zijn inklapbare bakken de beste oplossing. De constructie ervan maakt een eenvoudige demontage en montage van de bakken mogelijk. Dit bespaart transport- en opslagkosten op de terugweg.

Kunststof palletboxen

De kunststof palletboxen voor de elektronische industrie zijn uiterst duurzaam en bestand tegen zowel temperatuurswisselingen als de corrosieve werking van chemicaliën. Zo garanderen ze een beter onderhoud van elektronische materialen en zorgen ze tegelijkertijd voor aanzienlijke besparingen op de lange termijn.

Deze boxen zorgen voor een aanzienlijke ruimtebesparende opslag. In feite kunnen elektrische apparatuur en andere materialen zelfs worden opgeslagen in stapelbare kunststof palletboxen.

Deze industriële kunststof boxen, zoals de Magnum palletbox, zijn zelfs uitgerust met handige zwenkwielen, deksels, compartimenten en andere accessoires. Deze accessoires zijn allemaal ontworpen om de behandeling van elektronische materialen tijdens de productie-, opslag- en transportwerkzaamheden te vereenvoudigen en te versnellen. Een grote selectie van inklapbare palletboxen maakt het mogelijk om de meest waardevolle goederen veilig te transporteren.

Seizoengebondenheid van de orders

Ook deze industrie kent een seizoensgebondenheid van de orders, vooral tegen het eind van het jaar. Dit komt door de stijging van de verkoop tijdens de feestdagen en de daaropvolgende uitverkoop. Deze situatie vereist dat verkopers en dienstverleners beschikken over een adequaat voorraadplan en efficiëntie in de uitvoering van de leveringen aan de winkels voor de kerst. Tijdens de seizoensgebonden stijging van de orders kiezen veel bedrijven voor het huren van logistieke producten. Deze logistieke producten zullen op dat moment zijn doel vervullen zonder dat er een permanente investering gedaan moet worden in logistieke verpakkingen. Rotom biedt de verhuur van verpakkingen aan tegen gunstige voorwaarden. Na een vaste periode halen wij de gehuurde verpakkingen weer op.

Als u vragen heeft over de verpakking en de ondersteuningsmogelijkheden in uw supply chain, helpen wij u graag bij het kiezen van de beste oplossing. Contacteer ons vandaag nog en onze specialisten zullen u helpen uw behoeften en de overeenkomstige producten te identificeren.

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden