Medische industrie

De farmaceutische, cosmetische of medische industrie stelt hoge eisen aan fabrikanten en distributeurs op het gebied van producthygiëne. Door de strenge medische regelgeving moeten de logistieke oplossingen aan hoge eisen voldoen om de kwaliteit en veiligheid van uw producten te handhaven.

Eindproducten zoals geneesmiddelen, cosmetica en essentiële ziekenhuisbenodigdheden zijn zeer gevoelig, waardoor het naleven van de hygiënevoorschriften een must is in alle intralogistieke processen.

Welke uitdagingen moet de fabrikant, distributeur of 3PL aangaan voordat de producten de apotheek of het ziekenhuis bereiken? Hoe kunnen we logistieke verpakkingen efficiënt gebruiken terwijl we de eisen van leveranciers en fabrikanten opvolgen?

Veiligheid en bescherming van goederen vanaf het begin van de toeleveringsketen

De farmaceutische en cosmetische industrie heeft een zeer complexe toeleveringsketen, van de inzameling van grondstoffen tot de distributie van eindproducten. Dit omvat de organisatie van weg-, zee-, lucht- of spoortransport, magazijn- en verpakkingsbeheer of retourlogistiek.

Toepasselijke pallets voor het veiligstellen van de lading

Tijdens het transport van producten van de fabrikant naar de distributeur wordt vaak gebruik gemaakt van nieuwe EPAL pallets. Dit zijn IPPC-gecertificeerde pallets met speciale merktekens die hun originaliteit en land van herkomst aangeven. Vanwege de specifieke kenmerken van het transport in deze industrieën worden meestal alleen nieuwe houten pallets gebruikt.

Steeds vaker worden kunststof pallets gebruikt in het transport en in geautomatiseerde productielijnen. Het gebruik van kunststof ladingdragers kan een belangrijke bijdrage leveren aan het bevorderen van hoge hygiënische normen. Rotom biedt hoge kwaliteit kunststof pallets, die oplossingen bieden voor vele gebieden van de farmaceutische en medische industrie; van zeer gevoelige cleanrooms tot productielijnen en scheepvaart.

Een groot deel van het palletaanbod van Rotom is gemaakt van puur HDPE-kunststof. Een van de voorbeelden van pallets die geschikt zijn voor werkzaamheden in omstandigheden met een verhoogd sanitairregime, is de hygiënische kunststof pallet, geschikt voor cleanrooms. Deze pallet is volledig gesloten met een glad oppervlak, waardoor het vrij is van vervuiling en gemakkelijk schoon te houden, zelfs wanneer het onzorgvuldig wordt behandeld.

Als u na een bepaalde periode van gebruik te veel onnodige houten of kunststof pallets heeft, kunnen wij ze van u inkopen. Dit geeft u extra ruimte in het magazijn en extra geld om te gebruiken voor andere doeleinden of om een volledig nieuwe verpakking te kopen.

Inklapbare palletranden van sterk HDPE-kunststof kunnen ook worden afgestemd op kunststof pallets met de standaardafmetingen 1200x800 mm en 1200x1000 mm. Het zijn effectieve verpakkingen voor gebruik in de cosmetica- of farmaceutische industrie. Het assortiment kunststof palletboxen en bakken dat wij hebben, kan de manier waarop bedrijven grondstoffen en vloeistoffen ontvangen en/of sturen naar verpakkingsbedrijven of eindgebruikers verbeteren.

Kunststof bakken voor eenvoudige opslag

Een van de grootste uitdagingen voor veel bedrijven is het op orde houden van productielijnen en magazijnen. Dit wordt nog moeilijker wanneer in hetzelfde gebouw zowel de opslag van grondstoffen, de productieruimten als het picken, de verpakking, de voorraad en de nationale en internationale distributieprocessen worden ondergebracht. Aangepaste Eurobakken, of dekselkisten maken het gemakkelijk om de juiste producten te vinden in een bepaalde ruimte.

Opslag en transport zijn de grootste uitdagingen in deze sector. Deze goederen zijn bestemd voor menselijke consumptie, dus zelfs de kleinste fout kan gevaarlijke gevolgen hebben. Farmaceutische fabrikanten gebruiken meestal kunststof verpakkingen om hun producten naar medische- en gezondheidszorginstellingen te sturen. Kunststof heeft de nodige stevigheid om de veiligheid van deze goederen tijdens het transport te garanderen. Nestbare en stapelbare kunststof bakken zijn ook herbruikbaar. Dit betekent dat fabrikanten en distributeurs zich geen zorgen hoeven te maken over recycling of het bestellen van meer opslagmateriaal.

Speciale milieueisen - gecontroleerde opslagtemperatuur

De cosmetische en farmaceutische industrie heeft strenge regels voor de opslag en behandeling van bepaalde producten. Geneesmiddelen en cosmetica vereisen verschillende bewaartemperaturen, dus het is noodzakelijk om ze in perfecte conditie te houden met de huidige houdbaarheidsdatum. De toeleveringsketens in de medische of cosmetische industrie moeten worden aangepast aan het vervoer van zeer gevoelige producten van organisch materiaal. Hun logistiek omvat het leveren van grondstoffen aan productiebedrijven, het transporteren van het eindproduct naar de detailhandel en het ophalen van producten die niet voor de vervaldatum zijn verkocht.

In deze situatie speelt het type opslagbak dat wordt gebruikt een grote rol bij de beslissing over de efficiëntie van de opslag. Het is belangrijk om altijd het ideale type bak voor de opslag te kiezen, volgens de instructies van de fabrikanten. In dit geval is het belangrijk om de kunststof verpakkingen met de betreffende producten te etiketteren en isotherm rolcontainers, of andere verpakkingen met temperatuurgecontroleerde inlegdelen te gebruiken voor het transport, die zo kort mogelijk moet zijn.

Bereid je voor op periodes met een grote vraag

Seizoensgebondenheid in de farmaceutische industrie is vaak het gevolg van de seizoenen waarin het aantal mensen dat lijdt aan bijvoorbeeld griep toeneemt, of tijdens vakantieperiodes. Ook de cosmetica-industrie staat bloot aan trends en veranderingen in het consumentengedrag. Daar wordt de vraag beïnvloed door marketing en trends in de breedste zin van het woord; wat vandaag modieus is, kan morgen verouderd zijn.

Het snel voldoen aan de eisen van de klant kan een uitdaging zijn; daarom kan een supply chain die snel reageert een onderscheidend kenmerk worden op de markt. Daarom is het zo dat hoe beter u logistiek voorbereid bent op zo'n moment, hoe groter het vertrouwen van de klant in uw merk is en de producten altijd op het juiste moment beschikbaar zijn. Om u hierbij te helpen bieden wij de verhuur service - de mogelijkheid om voor een bepaalde tijd pallets, kunststof bakken, gaaswagens en andere noodzakelijke verpakkingen te huren. Na deze periode halen we deze logistieke producten bij u op en maakt u geen onnodige kosten.

Gepast transport van distributeur naar apotheek of drogisterij...

Om kleine goederen van de distributeur naar het individuele verkooppunt te brengen, is een doordachte transportlogistiek belangrijk. Er moet speciale aandacht worden besteed aan de opslagvereisten. Er zijn verschillende producten die apart moeten worden opgeslagen en op een zodanige manier dat ze geen schade veroorzaken. Rolcontainers zijn speciale transportwagens die ruimte bieden aan de nestbare bakken met goederen die uiteindelijk in het schap terecht komen. Dit kunnen 2, 3 of 4 heks rolcontainers zijn, afhankelijk van de behoeften in een bepaalde supply chain. Hun belangrijkste voordeel is het feit dat ze helpen om geneesmiddelen en cosmetica goed te beschermen tegen schade en ongeoorloofde toegang door buitenstaanders.

...en van het ziekenhuis naar de wasruimte

Rolcontainers zijn een productgroep met veel toepassingen. Speciaal ontworpen wasserijcontainers zijn ideaal voor ziekenhuizen of sanatoria. Hoge duurzaamheid, gebruiksgemak, verzinking ter bescherming tegen vocht zijn slechts enkele van de eigenschappen van deze praktische transportwagens voor zwaar gebruik. De rolcontainers die in ziekenhuizen worden gebruikt hebben massieve rubberen wielen, zodat ze stil zijn en de gemoedsrust van de patiënten niet verstoren.

Als de rolcontainers beschadigd zijn, voert Rotom de onderhoud en reparatieservice uit voor metalen en houten verpakkingen. U hoeft zich geen zorgen te maken over uw wagens; alle gereviseerde rolcontainers zullen in een strikt tijdsbestek terugkomen.

Het is onmogelijk om alle toepassingen voor logistieke verpakkingen of diensten die wij in ons aanbod hebben te beschrijven. Als u vragen heeft over het afstemmen van verpakkingen op uw branche, contacteer ons. Wij beantwoorden graag uw vragen en helpen u bij het kiezen van de optimale oplossing.

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden