Postorderbedrijven

De post- en pakketindustrie ondergaat snel veranderingen als gevolg van de groeiende vraag van consumenten en de ontwikkeling van de e-commerce sector. Dagelijks worden miljoenen artikelen bezorgd. Om deze grote volumes betrouwbaar te kunnen verwerken, zijn goed geconfigureerde logistieke processen essentieel.

De wereldwijde postindustrie omvat niet alleen traditionele brieven en pakketten met een brievenbus en een postbode. Tegenwoordig zijn de marktdeelnemers actief in segmenten met de grootste groei- en winstkansen, zoals financiële dienstverlening, bankwezen, verzekeringen en e-commerce. Om adequaat te kunnen reageren op veranderingen in de markt, moeten postorganisaties hun logistieke processen aanpassen aan de evoluerende omstandigheden.

Snelheid is belangrijk - pas uw processen aan de klant aan

De exponentiële groei van online winkelen brengt een toenemende vraag naar pakketverwerking met zich mee. Een belangrijk aspect van online winkelen is dat veel bestellingen uit kleinere volumes bestaan en consumenten hun producten zo snel mogelijk willen ontvangen. Het is daarom belangrijk om de supply chain aan te passen aan deze veranderende vraag.

Postorderbedrijven, zoals PostNL, BPost en DPD, beschikken over een uitgebreid netwerk van eigen distributiecentra. Dit netwerk omvat magazijnen, sorteerfaciliteiten en andere locaties voor de verwerking van zendingen en pakketten. Een soepele en efficiënte werking van de gehele logistieke keten is van essentieel belang, waarbij de gebruikte verpakkingen bijdragen aan het gemakkelijk verwerken van brieven en pakketten.

De impact van verpakking op de vlotte afhandeling van leveringen

houten Europalletszijn essentiële hulpmiddelen voor het verzenden van volumineuze ladingen. Ze worden gekozen door zowel individuele klanten als bedrijven in diverse sectoren, zoals logistiek, industrie en online winkels. Europallets zijn de meest gebruikte pallets en hebben standaardafmetingen van 1200 x 800 x 144 mm. Ze kunnen worden beladen met een maximaal gewicht van 1000 kg. Deze pallets zijn standaard, sterk en gecertificeerd volgens de EPAL- en IPPC-normen, waardoor ze geschikt zijn voor transport en internationale zendingen.

Maak gebruik van nestbare distributiebakken in uw sorteerinstallaties. Deze bakken zijn speciaal ontworpen om te passen op standaard pallets of in rolcontainers. Ze zijn gemaakt van duurzame materialen en zijn ideaal voor het sorteren van pakketten en gebruik tijdens transport. De bakken kunnen worden verzegeld, waardoor de opgeslagen goederen veilig zijn. Bovendien kunnen de lege bakken in elkaar worden geschoven dankzij hun trapeziumvormige constructie, waardoor kosten worden bespaard tijdens het retourtransport van lege bakken.

Het bezorgsysteem in postkantoren maakt gebruik van speciale rolcontainers, plateauwagens en steekwagens. Bij Rotom begrijpen we dat elk bedrijf specifieke behoeften heeft, daarom bieden we verpakkingsontwerp op maat aan. Onze R&D-specialisten zorgen ervoor dat we verpakkingen ontwikkelen die perfect aansluiten op de zakelijke behoeften van uw industrie. Met een op maat gemaakt product kunt u de productiviteit in uw bedrijf verhogen en de verzendtijd optimaliseren.

Seizoensgebondenheid en snelheid in het sorteerproces

Post- en koeriersbedrijven staan voor logistieke uitdagingen, vooral tijdens piekperiodes zoals tijdelijke kortings- en promotieperiodes in de e-commerce industrie. Deze periodes stimuleren klanten om meer te bestellen en beïnvloeden de seizoensgebondenheid. Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten om deze uitdagingen effectief aan te pakken.

De langetermijnplanning en financiële situatie van uw bedrijf spelen een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste logistieke verpakkingen. U heeft de mogelijkheid om verpakkingen te kopen, maar ook om rolcontainers, gaaswagens of pallets te huren. Bij verhuur halen wij de gehuurde verpakkingen weer op zodra de huurperiode is afgelopen.

Ons diverse aanbod omvat rolcontainers en order pickwagens. Rolcontainers zijn essentieel in de postindustrie, waar ze dagelijks worden gebruikt voor het vervoer van pakketten. Of het nu gaat om grote klantenmagazijnen of distributiecentra, het is belangrijk dat er voldoende rolcontainers beschikbaar zijn. Onze rolcontainers en gaaswagens worden dagelijks gebruikt door toonaangevende internationale postbedrijven. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig gegalvaniseerd metaal, waardoor ze een lange levensduur garanderen.

Zijn de pakketten traceerbaar?

Het is van groot belang om dagelijks de locatie van alle zendingen te kunnen volgen en te weten in welke verpakking ze zich bevinden. Daarom bieden wij een Returnable Transport Items systeem (RTI Management) aan, waarmee u in real-time elke stap van het proces nauwkeurig kunt volgen. Elk pakket wordt geregistreerd in ons systeem, zodat wij u voorzien van gegevens zoals aantallen en locaties van bijvoorbeeld uw rolcontainers of pallets. U hoeft alleen maar de herbruikbare verpakkingen te verzenden of ontvangen in dit proces.

Wat doet u met de gebruikte verpakkingen die ruimte innemen in het magazijn?

Als u veel logistieke verpakkingen in uw magazijn heeft die niet meer worden gebruikt en alleen maar ruimte innemen, kunnen wij deze van u inkopen. Onze specialisten zullen de waarde van de verpakkingen controleren en u een gunstig uitkoopbod doen, eventueel in combinatie met de aankoop van nieuwe verpakkingen. Met deze optie kunt u uw oude verpakkingen kwijtraken en ruimte vrijmaken in uw magazijn of distributiepunt.

Beheer verpakkingen op een duurzame manier

De tevredenheid van uw klanten hangt af van de levertijd, waardoor het werktempo in de postindustrie hoog ligt. Helaas kan dit leiden tot een grote hoeveelheid verpakkingsafval of aanhoudend onderhoud en reparaties aan de gebruikte verpakkingen.

Wij hebben ervaring met poolingoplossingen en willen u graag helpen. Tegenwoordig vertrouwen veel e-commerce platforms, leveranciers en pakketkoeriers steeds meer op dit palletmanagementsysteem.

Hoe werkt het? Wij halen ongebruikte logistieke verpakkingen op bij uw klanten en bezorgen ze op het door u gevraagde tijdstip en in de benodigde hoeveelheid (Just In Time). Daarnaast zorgen wij voor de kwaliteit van deze verpakkingen door regelmatig onderhoud en reparaties uit te voeren. De overstap naar palletpooling betekent dat u geen eenmalige pallets meer hoeft te gebruiken, maar kunt kiezen voor duurzame en hoogwaardige houten bulkpallets. Het pooling systeem maakt volledig palletbeheer mogelijk, van administratie en onderhoud tot transport in elke fase van de supply chain. Door te kiezen voor dit model verbruikt u minder natuurlijke hulpbronnen, vermindert u afval en bespaart u kosten.

Al met al zijn er veel mogelijkheden om samen te werken met Rotom om de groei van uw bedrijf te versnellen. U kunt verpakkingen kopen, huren, repareren of gebruik maken van ons complete pooling-service in combinatie met een intelligent verpakkingsmanagementsysteem. De keuze is aan u! Neem contact op met onze specialisten, zij zullen uw behoeften analyseren en gratis de beste oplossingen voor uw situatie vinden. U kunt op ons rekenen!

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden