Verpakkingsindustrie

De papierindustrie loopt voorop in Europa. Deze industrie omvat niet alleen bedrijven die grondstoffen zoals pulp en cellulosevezels verwerken, maar ook bedrijven die eindproducten van gerecycled papier distribueren.

Succes in papierindustrie is afhankelijk van een geïntegreerde toeleveringsketen. De papier- en verpakkingsindustrie staat voor veel verschillende uitdagingen, zoals hoge hygiënenormen, seizoensgebondenheid van de productie en de personalisatie van logistieke verpakkingen om de kosten te optimaliseren. Daarnaast vereist de industriële logistiek een snelle en tijdige levering en controle over de logistieke verpakkingsstroom.

De veiligheid van papiertransport is een prioriteit

Het transport van papier moet voldoen aan hoge kwaliteit- en opslageisen. Het zorgen voor een schone omgeving is een belangrijk punt voor logistieke bedrijven, omdat papierproducten hygroscopisch en temperatuurgevoelig zijn.

Om schade aan de lading te voorkomen, worden papierproducten getransporteerd op sterke pallets, met extra bescherming tegen mechanische impact in de vorm van deksels. Het type en de grootte van de pallet moet worden geselecteerd op basis van het vervoerde product en de gebruikte primaire en secundaire verpakking. Wij helpen u bij het ontwerpen van pallets, aangepast aan specifieke transportomstandigheden en functies van de verpakking. Dankzij een goed gekozen pallet worden financiële verliezen, als gevolg van schade aan goederen, vermeden.

Houten pallets geschikt voor zware belastingen

Houten pallets zijn een beproefde oplossing voor het beveiligen van goederen tijdens transport. Rotom is een toonaangevende fabrikant, leverancier en dienstverlener van houten pallets voor zware ladingen in de verpakkingsindustrie. Europallets en andere 1200x800 mm of 1200x1000 mm pallets vormen een stabiele basis voor het product, waardoor de stabiliteit en veiligheid van de vervoerde goederen toeneemt. Houten pallets hebben een IPPC-certificaat, zodat ze samen met de goederen buiten de EU kunnen worden vervoerd. Fumigatie van pallets in speciale drogers maakt de pallets vrij van ongedierte en bacteriën, die de kwaliteit van het getransporteerde papier kunnen aantasten.

2 in 1 - hygiëne en duurzaamheid van kunststof pallets

Wanneer goederen zeer gevoelig zijn voor klimaatomstandigheden, kunt u het beste gebruik maken van hygiënische kunststof pallets. Kunststof pallets zijn gemaakt van de beste materialen en zorgen voor een lange en veilige werking bij transport en opslag. Naast de standaardafmetingen 1200x800 mm en 1200x1000 mm, bieden wij containerpallets aan; dit zijn de zogenaamde halfpallets 600x800 mm en "kwartpallets" 600x400 mm. Ons aanbod omvat pallets die bestand zijn tegen hoge dynamische belastingen, tot zelfs meer dan 1500 kg. Het aanbod wordt aangevuld met eenmalige pallets en lichtere kunststof geperforeerde pallets, speciaal voor lucht- en containertransport.

Pallets ontworpen voor speciale doeleinden

Als uw producten een speciale logistieke verpakking nodig hebben, kunnen wij deze ontwerpen op basis van uw eisen. Het gebruik van bijvoorbeeld pallets die per product zijn ontworpen, heeft vele voordelen. Het vermindert de kosten, de schade én verhoogt de veiligheid van de getransporteerde lading.

Elk project begint met een gedetailleerde analyse van uw laad- en behandelingsbehoeften en -eisen, de manier waarop het product wordt getransporteerd, de verhouding tussen de lading en de pallet en vele andere factoren. Vervolgens ontwerpt onze R&D afdeling gepersonaliseerde houten pallets. Deze op maat gemaakte logistieke verpakkingen worden zowel handmatig als door middel van automatisering gemaakt. Een grondige voorafgaande analyse van de factoren die van invloed zijn op de verpakking, zorgt voor het best mogelijke eindproduct.

Just In Time leveringen zijn de beste oplossing als er geen plaats is in het magazijn

Soms is er niet genoeg ruimte in een magazijn om lege ladingdragers op te slaan. Daarom is in een dergelijke situatie een Just-In-Time levering de beste optie.

Wat is het hergebruik van ladingdragers?

Tijdens het hergebruik van ladingdragers wordt het proces van de verpakkingslogistiek in een bedrijf verbeterd. Hierbij zorgen wij voor continuïteit van elke fase in de supply chain; wij hebben een speciaal elektronisch transactiemanagementsysteem dat ons laat zien waar en in welke hoeveelheid onze logistieke verpakkingen zich bevinden, in real time. Door het hele proces te beheren, maken we het voor alle partijen in het proces gemakkelijker om efficiënt te werken.

Gebruik uw pallets opnieuw door terugwinning en pooling

Om meetbare besparingen in uw supply chain te realiseren, kunt u gebruik maken van de RTI management service. Bij deze service gaat het erom dat u dezelfde logistieke verpakking opnieuw blijgt gebruiken. Bij pooling oplossingen gaat het om het beheer van uw logistieke verpakkingen en het gebruik ervan te maximaliseren. Deze dienst verlaagt uw kosten en draagt bij aan het milieu.

Heeft u onnodige logistieke verpakkingen zoals pallets liggen waar u vanaf wilt? Wellicht kunnen wij deze verpakkingen van u opkopen. Onze specialisten zullen de waarde van uw artikelen controleren en ze zullen u een acceptabel terugkoopaanbod bieden.

Wij hebben veel mogelijkheden om u te helpen bij het effectief beheren van uw logistieke verpakkingen in uw branche. Als u vragen heeft over producten of diensten, neem vooral contact met ons op. Onze specialisten geven u gratis professioneel advies.

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden