Logistieke sector

De logistieke dienstverlening is een van de sterkste sectoren ter wereld. Door de globalisering van de transportketens zijn internationale logistieke dienstverleners een essentiële schakel geworden tussen fabrikanten en klanten.

3PL logistiek beheert de toeleveringsketen naar klanten, een deel ervan of het gehele proces van begin tot eind. Het is een uiterst belangrijk onderdeel van het wereldwijde toeleveringsnetwerk dat vaak onophoudelijk achter de schermen werkt om ervoor te zorgen dat klanten en bedrijfseigenaren de zendingen op tijd ontvangen.

Deze processen omvatten complexe logistieke taken op het gebied van planning, warehousing, picking en verzending. Er zijn verschillende logistieke dienstverleners, afhankelijk van het soort industrie waar ze mee te maken hebben. Echter, ongeacht het gebied van specialisatie, moet een 3PL-aanbieder de toeleveringsketen effectief beheren.

Als gevolg van voortdurende veranderingen en toenemende kwaliteitsnormen, moeten logistieke bedrijven voortdurend nieuwe oplossingen vinden om de bescherming van de lading bij aflevering te garanderen.

Ongetwijfeld is de logistieke verpakking een van de belangrijkste factoren die direct van invloed zijn op de bescherming van het product. Pallets, kratten, bakken of gaaswagens kunnen de oplossing zijn voor uw bedrijf. Rotom werkt al jaren samen met veel ondernemers in deze sector en wij erkennen de vele uitdagingen van het omgaan met uiteenlopende producten, seizoensgebonden eisen en voortdurend zwaar gebruik.

Maximale duurzaamheid van de verpakking in de dagelijkse bedrijfsvoering

Houten pallets

Wij bieden houten pallets met IPPC-certificaat, die klaar zijn voor de export en een warmtebehandeling hebben ondergaan. Solide Europallets en standaardpallets in de maten 1200x800 mm of 1200x1000 mm verkorten de laad- en lostijd van uw leveringen. Indien juist geselecteerd voor het type belading en opslag, verminderen ze de opslagkosten en verbeteren ze de logistiek. Om zo lang mogelijk te kunnen profiteren van de pallets, is het belangrijk om ze regelmatig onderhoud en reparatie te bieden. Onze EPAL-gecertificeerde kennis biedt u de garantie dat gerepareerde pallets voldoen aan de oorspronkelijke specificaties.

Kunststof pallets

In logistieke toepassingen wordt bijzondere nadruk gelegd op de kwaliteit, duurzaamheid en uithoudingsvermogen van de ladingdrager. Om hun waarde op de lange termijn te bewijzen, moeten de pallets bestand zijn tegen breuk en stoten om intensief gebruik te kunnen weerstaan.

Kunststof pallets voor zware belading presteren bijzonder goed in geautomatiseerde hoge opslagsystemen en bieden een superieure dimensionale stabiliteit. Wij hebben een breed assortiment aan kunststof pallets; van de H1 hygiënepallet tot heavy-duty blokpallets.

Naleving van de normen voor opslag en transport buiten de EU

Wij houden rekening met de internationale fytosanitaire regelgeving, waardoor alle pallets en houten palletranden een fumigatieproces ondergaan als ze buiten de EU worden gebruikt. Voor strenge sanitaire regimes kunt u kiezen voor kunststof pallets, die hygiënisch en gemakkelijk te reinigen zijn. Met name onze kunststof pallets met gesloten dek zijn erg makkelijk schoon te houden; u hoeft zich geen zorgen te maken om hoekjes of gaatjes waar vuil of bacteriën zich kunnen bevinden. Het gesloten dek kan heel makkelijk schoongespoten worden.

Flexibele opslagcapaciteit tijdens het hoogseizoen

Door gebruik te maken van onze verhuur service van logistieke producten kunt u eenvoudig uw opslagruimte uitbreiden, vooral tijdens drukke periodes. Deze service komt goed van pas wanneer bijvoorbeeld een klantbestelling 5 keer groter is dan normaal, de grondstofprijzen veranderen of wanneer andere lokale economische fluctuaties de benodigde hoeveelheid ladingdragers tijdelijk verhogen.

In dergelijke situaties kunnen wij stapelracks en andere logistieke verpakkingen leveren, waar en wanneer u ze nodig heeft. Het voordeel van huren is dat wij na het hoogseizoen de overbodige verpakkingen weer ophalen. Wij staan klaar om u snel te voorzien van extra pallets, bakken en andere logistieke producten wanneer de behoefte ernaar ontstaat, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over hoge inkoopkosten.

Met onze houten en kunststof pallets kunt u uw goederen veilig afleveren en met onze compatibele palletranden kunt u van elke pallet eenvoudig een palletbox maken. Ons aanbod is van zeer hoge kwaliteit, gaat lang mee en is geschikt voor vele industrieën.

Snelle orderpicking van goederen en bescherming van de lading tegen diefstal

Als u actief bent in de e-commerce branche, is een snelle en efficiënte picking van de bestelde goederen van groot belang. Of het nu gaat om het picken op palletniveau of uit hoge opslagrekken; wij kunnen u helpen. Wij bieden houten en kunststof pallets aan die geschikt zijn voor stellingen, order pickwagens met bijpassende euronorm bakken en vele andere nuttige logistieke oplossingen.

Als u uw producten wilt beschermen tegen ongeoorloofde toegang of diefstal kunt u gebruik maken van anti-diefstal rolcontainers. Met behulp van anti-diefstal rolcontainers hoeft u niet bang te zijn om uw dure goederen te verliezen. De rolcontainers zijn aan alle kanten ingebouwd en afsluitbaar.

Inkoop van logistieke verpakkingen

Als u veel ongebruikte logistieke verpakkingen heeft zoals pallets, dan kopen we die graag van u terug. Vaak kunnen de verpakkingen die onze klanten leveren niet worden hergebruikt in toeleveringsketens. Daarom kopen en repareren wij pallets, rolcontainers, metalen bakken en vele andere verpakkingen. U kunt ook de verkoop van oude verpakkingen combineren met aankoop van nieuwe verpakkingen, waardoor u tijd en geld bespaart op het repareren van pallets en andere producten.

Rotom biedt natuurlijk veel meer diensten en producten. Als u een logistieke verpakking op maat gemaakt wilt hebben of als u met onze specialisten wilt overleggen over een samenwerking, neem dan contact met ons op via telefoon, e-mail of door het onderstaande formulier in te vullen.

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden