Bouwsector

In de bouw zijn geschikte ladingdragers voor transport en opslag de basis voor een veilig beheer van de toeleveringsketen. Een flexibel distributie- en opslagsysteem tijdens de seizoenswisselingen zorgt voor een tijdige levering van materialen aan de klant, terwijl de kosten worden beperkt.

Het is erg belangrijk dat de supply chain goed georganiseerd is, omdat de voortgang van het bouwproces daarvan afhankelijk is. Op de bouwplaats werken dagelijks honderden, zo niet duizenden arbeiders die voortdurend gebruik maken van bouwmaterialen, -gereedschappen en zware machines. Als de supply chain niet goed is georganiseerd, krijgen deze arbeiders de benodigde middelen niet op tijd en loopt het werk vast.

Een geschikte productverpakking is essentieel in de bouwsector. Zo worde de de efficiëntie in het transport verhoogd, het materiaalverbruik verminderd en het lossen vergemakkelijkt.

Eenrichtingsverkeer

Houten pallets zijn een essentiële ladingdrager voor het transport van goederen en bouwmaterialen zoals bakstenen, blokken en dakbedekking. De goederen die op de pallet worden geplaatst en door krimpfolie worden beschermd, kunnen veilig worden getransporteerd naar de plaats waar ze worden verwerkt met een vorkheftruck, een palletkrik of een kraan. De meest gebruikte pallets in de bouwsector zijn eenmalige houten pallets. De eenmalige pallets functioneren niet in een langdurig verpakkingscircuit en worden puur gebruikt van het transport van materialen van de fabrikant naar de bouwplaats. Deze pallets zijn relatief goedkoop, duurzaam en aangepast aan de belasting van de getransporteerde lading.

Pallet ontworpen voor een specifiek product

Pallets kunnen ontworpen worden en op speciale bestelling worden vervaardigd. Dit is de beste oplossing wanneer de getransporteerde goederen een ongewone vorm of grootte hebben. Wij willen zorgen voor de veiligheid van de getransporteerde lading. Ook wanneer machines of andere belangrijke constructieonderdelen worden vervoerd, is het slim om gebruik te maken van de productontwikkeling service van Rotom. Onze R&D-afdeling zorgt ervoor dat de verpakking voldoet aan de nodige veiligheidsnormen én aan de verwachtingen van de klant. Een verpakking die is ontworpen voor de afmetingen van het product bespaart kosten, omdat er geen extra bescherming in de vorm van tapes of folie nodig is.

Zwaar transport

Het belangrijkste doel van houten pallets is om goederen veilig te transporteren en op te slaan. In de bouwsector worden ze actief gebruikt voor het transport van zware bouwmaterialen en -apparatuur. In dit geval zijn Europallets een uitstekende keuze; de EPAL Europallet 1200x800 mm bijvoorbeeld, heeft een dynamische belasting van 1000 kg. Met een statisch draagvermogen tot 4000 kg, voldoet deze pallet met succes aan alle taken als opslagplaats in elk magazijn. Europallets functioneren ook in pooling oplossingen, waardoor je ze herhaaldelijk kunt gebruiken. De oplage van de verpakkingen is gebaseerd op het feit dat wij ongebruikte logistieke verpakkingen bij uw klanten ophalen en bij u afleveren, waar en wanneer u maar wilt.

Rotom houdt zich bezig met packaging recovery, wat inhoudt dat wij ervoor zorgen dat u de pallets terug krijgt waarop u eerder een bestelling aan een klant heeft geleverd. Bovendien voeren wij onderhoud en reparatie aan pallets uit, zodat de aan u geleverde verpakkingen weer volledig sterk en efficiënt zijn.

Flexibele opslag tijdens seizoenspieken

Er zijn veel uitdagingen bij de distributie van bouwmaterialen die verband houden met het type getransporteerde lading en het hoogseizoen. De omvang van de werkzaamheden op de bouwplaats is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden, waardoor het vaak onvoorspelbaar is. Het aantal dagen met ongunstige bouwomstandigheden, zoals zware regenval of zeer lage temperaturen, kan de uitgevoerde investeringen beïnvloeden.

Soms moeten goederen voor een langere tijd in het magazijn worden opgeslagen en is het noodzakelijk om een geschikte opslagplaats te vinden. Een uiterst flexibele oplossing zijn stapelracks. U kunt zelf de hoogte van het rack bepalen, waardoor u goed kunt inspelen om het type product dat tijdelijk moet worden opgeslagen. De stellingen zijn gegalvaniseerd om corrosie te voorkomen en kunnen zowel binnen als buiten het magazijn worden geplaatst.

Als u zware goederen wilt opslaan, kunt u gebruik maken van metaalboxen, gitterboxen of metalen stapelbakken. De robuuste constructie van de boxen met versterkte randen zorgt voor een langdurig gebruiksgemak.

Een grote hulp bij het beheer van de magazijnlogistiek is de verhuur van logistieke producten. Huren is een voordelige optie voor ondernemers die niet willen of kunnen investeren in de aanschaf van specifieke ladingdragers.

Er zijn veel mogelijkheden en toepassingen voor logistieke verpakkingen. Als u geïnteresseerd bent in specifieke producten die nodig zijn in uw supply chain, contacteer ons en ervaren professionals zullen u gratis adviseren over de beste logistieke oplossingen voor uw sector.

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden