Chemiesector

De chemische industrie is belangrijk voor innovatie en ontwikkeling en een grote industrie in Europa. Het stelt bijzonder hoge eisen en strenge milieuvoorschriften, ook voor het vervoer van producten.

Kwaliteitsborging in de hele toeleveringsketen is de grootste uitdaging voor logistieke bedrijven. Dit is uiterst belangrijk vanwege de biologische, fysische en chemische eigenschappen van de getransporteerde of opgeslagen stoffen.

Dit geldt zowel voor milieuneutrale als voor gevaarlijke ladingen, zoals kunststof granulaten, industriële oliën, producten die onderworpen zijn aan ADR-voorschriften of producten die gecontroleerd worden tijdens het vrachtvervoer over de weg.

CP pallets - standaard in zwaar vrachtvervoer in de chemische industrie

CP (chemische pallets) zijn pallets van de chemische industrie, vaak gebruikt in het transport en de opslag van producten zoals meststoffen, verf, vernis, chemicaliën, schoonmaakmiddelen. CP pallets zijn de laatste jaren populair geworden in het internationale transport door de compatibiliteit van blokpalletontwerpen met vorkheftrucks en palletvijzels.

Sommige chemiepallets hebben dezelfde afmetingen als twee van de meest gebruikte palletformaten (1200x800 mm en 1200x1000 mm). Chemische pallets hebben vele versies, van CP1 tot CP9, die elk zijn ontworpen voor verschillende soorten goederen zoals:

  • zakken, dozen, flexibele bakken (CP1)M/li<
  • kratten, vezeloptische vaten, bussen (CP2)
  • tonnen, tussenliggende flexibele bulkcontainers, octabins (CP3)

De meest populaire chemische pallet is CP1 met de afmetingen 1000x1200 mm.

Het onderscheidt zich van de Europallet door het feit dat het wordt gebruikt voor het vervoer en de opslag van grotere goederen waarvoor de Europallet te klein is. Hoewel deze pallets werden ontwikkeld voor de chemische industrie, worden ze vandaag de dag ook in vele andere industrieën gebruikt.

Houten pallets die passen bij een specifiek type transport

Alle houten pallets die buiten de EU worden vervoerd, ondergaan het warmtebehandelingsproces en behalen het ISPM15-certificaat. Dit maakt het een veilig product zonder alle potentieel schadelijke organismen.

De CP3 en CP9 pallets zijn geoptimaliseerd voor containers voor internationaal zeetransport. De afmetingen zijn 1140×1140 mm. CP3 en CP9 pallets zijn zeer geschikt voor het stapelen in het magazijn. Beide modellen zijn ook geschikt voor octabine. Het belangrijkste verschil tussen de twee modellen is de palletbodem. De CP3 pallet heeft 3 bodemplaten en de CP9 pallet heeft een kruisdek.

Opengewerkte eenmalige pallets van hout of kunststof worden vaak gebruikt voor luchttransport. Door hun lagere gewicht verlagen ze de kosten van de vervoerde lading. Volledig efficiënt en sterk gebouwd, zijn ze perfect voor eenrichtingsverkeer van producten.

Gepersonaliseerde houten pallets

In sommige gevallen hebben de getransporteerde goederen een speciaal ontworpen ladingdrager nodig die extra veiligheid biedt. Als uw bedrijf goederen produceert die ongewone oplossingen vereisen, nodigen wij u uit op onze R&D afdeling, die de omvang van het werk zal bepalen dat nodig is om houten of metalen verpakkingen voor uw bedrijf te produceren.

Geautomatiseerde verpakking en werking van pallets in omloop

Zonder het standaard gebruik van chemisch houten of EPAL pallets hebben de hoge eisen aan de werking van pallets in geautomatiseerde productielijnen de laatste jaren geleid tot een toename van het gebruik van kunststof pallets. Steeds meer gebruikers van de chemische industrie zijn op zoek naar alternatieven die net zo effectief zijn als houten CP pallets, maar tegelijkertijd de waarde van hun producten verhogen.

Daarom worden kunststof pallets geleidelijk een steeds meer gewaardeerde optie vanwege de dimensionale standaardisatie en de hoge duurzaamheid. Wat zijn de andere voordelen van kunststof pallets? Ze zijn resistent, stabiel, zeer duurzaam en gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Hoewel ze duurder zijn dan houten pallets, bevinden ze zich vaak in het gesloten circuit van de verpakking van de fabrikant.

Als u eigenaar bent van kunststof pallets die strikt gedefinieerd zijn voor uw supply chain en alleen ondersteuning nodig heeft voor het beheer en de reparatie van verpakkingen, kunnen wij uw activiteiten ondersteunen. Met RTI Management kunnen we uw verpakkingsstroom beheren om de efficiëntie te verhogen en onnodige verliezen te voorkomen. Bovendien heeft u als verpakkingseigenaar in elke fase van het proces de volledige controle over deze activiteiten.

Seizoensgebondenheid in de industrie en de opslagveiligheid

Als grondstoffen, halffabrikaten of eindproducten worden opgeslagen in magazijnen, moeten de plaatsen waar de chemicaliën worden opgeslagen aan strenge veiligheidseisen voldoen, omdat deze goederen in veel gevallen gevaarlijk zijn. De opslagplaatsen van deze stoffen moeten duidelijk afgebakende zones hebben, die voor de veiligheid en het gebruik zijn ingedeeld. Dit kan worden bereikt met behulp van opslagsystemen, zogenaamde stapelracks, die een flexibele opslag mogelijk maken. Ook big bag racks kunt u optimaal inrichten in uw magazijn.

Seizoensgebondenheid in de chemische industrie is een factor die ook een grote invloed heeft op de manier waarop producten worden opgeslagen. Dit geldt voor de kunstmestindustrie die bijvoorbeeld landbouwchemicaliën produceert of andere stoffen die in een bepaalde periode worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld ruitensproeiervloeistoffen die voor de winterperiode worden geproduceerd. Als u extra opslagruimte, bakken of palletboxen nodig heeft en u bent niet van plan om een grote investering te doen, kunt u de logistieke verpakkingen ook huren. Zo bespaart u geld en speelt u flexibel in op uw behoeften.

Als u een ervaren specialist wilt raadplegen voor specifieke logistieke verpakkingen of diensten die Rotom voor haar klanten uitvoert, neem dan contact met ons op! Wij bieden u gratis professionele hulp en bepalen het soort behoeften dat zich in uw branche voordoet.

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden