Doe-het-zelf sector

De laatste jaren is het aandeel van het moderne verkoopmodel in de doe-het-zelfsector toegenomen. Supermarkten en hypermarkten met afdelingen als doe-het-zelf, bouwmaterialen, tuinieren of binnenhuisinrichting breiden hun aanbod voortdurend uit met nieuwe producten. Hoe kan het type verpakking worden aangepast aan de veranderende behoeften?

Het beheer van logistieke processen in winkelketens en centrale magazijnen vereist gedetailleerde kennis van de pieken in de operaties en bijpassende logistieke hulpmiddelen. Het moment van uitvoering is hier van cruciaal belang - het gaat erom efficiënt in te spelen op nieuwe behoeften van de klant.

Snelheid en een breed scala aan producten zijn de belangrijkste redenen voor de populariteit van bouwmarkten. U kunt er niet alleen materialen, afwerkingen of meubelen kopen, maar ook inrichtingselementen en kerstversieringen en tuingereedschap. Het aanbod van deze winkels moet dynamisch zijn en per seizoen verschillend. Dit vereist constante finetuning van het assortiment, wat uiteraard inhoudt dat men over de juiste opslagfaciliteiten moet beschikken, evenals over een gedegen inkoopstrategie. Graag bieden we een korte analyse van de meest succesvolle verpakkingen die dit ondersteunen.

Ik heb stevige pallets en containers nodig. Welke kies ik?

Laten we bij nul beginnen, dat wil zeggen, Europallets. Deze zijn onmisbaar in de logistiek van de detailhandel. Europallets hebben een EPAL-licentie en voldoen daardoor aan hoge eisen. Ze bieden een hoge dynamische stabiliteit en zijn een betrouwbaar onderdeel van veel supply chains.

Hun speciale ontwerp en vaste afmetingen optimaliseren logistieke kosten. Door ze te gebruiken in pooling, of circulatie, dragen ze bij tot een vlotte goederenstroom van de leverancier naar het magazijn. Europallets zijn robuuste ladingdragers die overtuigen door hun duurzaamheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid.

Voor het uitstallen van goederen in een winkel worden zeer vaak halve pallets en kwartpallets gebruikt. Ze kunnen van hout of kunststof zijn gemaakt. Deze displaypallets worden vaak ingezet om goederen in gangpaden van winkels uit te stallen. Bijzonder vermeldenswaardig zijn de lichte kunststof pallets die gemakkelijk te gebruiken en praktisch zijn. De standaardafmetingen maken het mogelijk de uitstalling en het vervoer op de pallets aan te passen.

En hoe zit het met de producten in de schappen? Werkplaatsbakken verdienen de aandacht. U kunt verschillende maten kiezen, afhankelijk van de behoefte aan opgeslagen goederen. U kunt er moeilijk op te bergen goederen in opslaan die nodig zijn in de bouw, zoals schroeven, spijkers en schroeven.

seizoensgebondenheid in de industrie - hoe de goederen weer te geven?

Een van de meest kenmerkende eigenschappen van de doe-het-zelf-branche is seizoensgebondenheid, bijvoorbeeld in de tuinafdeling, wanneer de verkoop van barbecues, planten, grasmaaiers of tuinplanten stijgt naarmate het buiten warmer wordt. Hetzelfde geldt voor andere periodes zoals feestdagen en vakanties. Door de seizoensgebondenheid in de branche is er behoefte aan tijdige piekleveringen.

Gelukkig genoeg hebben we een ruime keuze aan verpakkingen. Dit geldt bijvoorbeeld voor gitterboxen. Ze zijn groot, stevig en stapelbaar en maken het mogelijk een groot aantal producten in de centrale doorgangen van de klanten in de winkel uit te stallen. Deze producten zijn zeer duurzaam en gegalvaniseerd zodat ze niet roesten. Dit geeft de mogelijkheid van veilig en lang gebruik, ook buiten.

Een andere optie om goederen tijdens seizoenspieken uit te stallen zijn houten palletopzetranden. Dit zijn ongelooflijk praktische producten. Ze zijn gemakkelijk te vervoeren dankzij hun standaardafmetingen en compatibiliteit met pallets en de mogelijkheid om ze in te klappen. In combinatie met een deksel vormen ze een compleet afgeschermde doos om goederen te beschermen. Daarnaast maken extra tussenschotten het gemakkelijker om de goederen te organiseren. Gespecialiseerde detailhandelaren gebruiken palletopzetranden om hun goederen op de best mogelijke manier te presenteren en het werk voor de detailhandelaren makkelijker te maken.

Er zijn veel mogelijkheden om goederen tijdens de seizoenspieken uit te stallen. Te denken valt aan de eerder besproken halve pallets, opzetranden of gitterboxen. Bovendien kunt u bij plaatsgebrek in het magazijn gebruik maken van mobiele opslagrekken, die alleen worden opgesteld wanneer dat nodig is en na het seizoen weer kunnen worden ingeklapt. Rekening houdend met de veranderlijkheid van de behoeften en het beperken van onnodige uitgaven, loont het de moeite gebruik te maken van de verhuurdienst voor verpakkingen. Dit is een praktische oplossing omdat u de juiste verpakking krijgt op het tijdstip en de plaats waar u ze nodig hebt, en na de huurperiode halen wij de producten bij u op.

Welke soort verpakking moet u kiezen voor gebruik buitenshuis?

Het opslaan van goederen buiten of binnen een magazijn is altijd een grote logistieke uitdaging. Bij de verkoop van niet-standaard ladingen, d.w.z. ladingen die buiten de pallet uitsteken, zoals lange producten, loont het de moeite om mobilrakcs te gebruiken. Dit is een flexibel systeem waarin u moeilijk stapelbare producten kunt opslaan door variabele instelbare lengtes en hoogtes.

Buiten de winkel of opslaghal staan in het voorjaar en de zomer veel planten en bloemen. Om deze gemakkelijk te kunnen verplaatsen loont het de moeite gebruik te maken van de Deense plantenkarren. Deze producten zijn ideaal voor de seizoensperiode, waarin ze in het najaar kunnen worden opgeborgen. Omdat de legborden verwijderbaar zijn, kunnen deze worden gestapeld om opslagruimte te besparen.

Naast (opslag van) planten, kan men niet voorbijgaan aan de palletuitstallingen die, samen met de daarin geplaatste stekken, buiten de winkelvloer staan. Samen met de andere benodigdheden uit de tuinbranche.

De keuze aan verpakkingen is echt enorm. Het is onmogelijk om alle producten en hun toepassingen te beschrijven. Wij helpen u graag kosteloos bij het bepalen van de behoeften van uw bedrijf. Stuur ons uw aanvraag en onze specialisten helpen u bij het vinden van de praktische, sterke en toepasbare doe-het-zelf verpakking.

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden