E-commerce sector

Een goed geconfigureerde logistiek voor e-commerce is van cruciaal belang voor succes. Als uw bedrijf niet in staat is om producten op het juiste moment aan klanten te leveren, zullen ze alternatieven zoeken. In een wereld gedomineerd door e-commerce heeft de consument altijd een keuze.

Snelle doorlooptijd en hoge productkwaliteit zijn essentieel in de e-commerce branche. In een groeiende sector als e-commerce moeten verkopers hun supply chain voortdurend optimaliseren om de bestellingen van klanten efficiënt te verwerken.

De logistiek in de e-commerce industrie omvat verschillende stappen, zoals het verzamelen van bestellingen van verkoopkanalen, het picken en gereed maken voor verzending, en het bijbehorende documentatieproces.

Het pickproces in het magazijn en de verzending van uitgaande goederen naar de klant moeten snel verlopen. Het is daarom belangrijk om het logistieke proces in uw bedrijf te optimaliseren, met aandacht voor verpakkingen en tools die het werk in de e-commerce industrie kunnen verbeteren.

Hoe versnelt u het picken van goederen in het magazijn?

Om het pickproces in uw magazijn te versnellen, kunt u gebruikmaken van dekselkisten, zoals dekselkisten. Deze kisten zijn zowel stapelbaar als nestbaar, waardoor ze efficiënt kunnen worden opgeslagen en vervoerd. Nestbare dekselkisten nemen tot 70% minder ruimte in beslag in het magazijn en bij het retourtransport.

Klanten die gebruik maken van nestbare dekselkisten profiteren van efficiënte logistieke processen en kunnen vaak aanzienlijk besparen op kosten. Door het elimineren van de noodzaak om extra middelen te reserveren voor de aankoop van kartonnen dozen, kunnen deze middelen worden geïnvesteerd in andere gebieden van het bedrijfsleven. Dit resulteert in een verbeterde kostenbesparing en optimalisatie van de supply chain.

Om bestellingen snel en eenvoudig af te ronden, zijn er speciale order pickwagens beschikbaar die het werk voor medewerkers vergemakkelijken. Deze wagens zijn gemaakt van duurzaam gegalvaniseerd staal en zijn geschikt voor het efficiënt picken van goederen in het magazijn. Met een ingebouwde ladder op de wagen kunnen medewerkers veilig bij hoge producten komen, terwijl de euronorm bakken die aan de wagen zijn bevestigd, het systematisch en zorgvuldig orderpicken en sorteren van materialen vereenvoudigen voor verdere distributie.

Om goederen efficiënt te picken en over lange afstanden in het magazijn te vervoeren, zijn rolcontainers essentieel. Rolcontainers zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder 2-heks, 3-heks, 4-heks en anti-diefstaluitvoeringen, en ze vormen een onmisbaar hulpmiddel voor het opslaan van producten die klaar zijn voor verzending. De anti-diefstal rolcontainers bieden extra veiligheidsmaatregelen om waardevolle goederen te beschermen tegen diefstal.

Optimaliseer uw magazijn voor seizoensgebondenheid in de industrie

Vergroot uw logistieke capaciteit tijdens piekperiodes met gehuurde houten pallets. Geen behoefte aan grote investeringen, u kunt de benodigde verpakkingen eenvoudig bij ons huren. Plaats een bestelling voor de gewenste hoeveelheid pallets op de specifieke tijd en locatie, en wij zorgen ervoor dat ze voor u klaarstaan. Na de piekperiode kunt u de pallets gewoon retourneren. Als u ze langer nodig heeft, is verlenging van de huurperiode mogelijk. Maak u geen zorgen over de kwaliteit, want al onze verpakkingen worden grondig gecontroleerd en in goede staat geleverd.

Tijdens piekperiodes kunnen er verschillende logistieke problemen ontstaan. Een van de grootste uitdagingen is het werken in een ongeorganiseerd magazijn, wat het team aanzienlijk vertraagt. Dit probleem wordt vooral nijpend wanneer de uitvoeringstijd, zoals tijdens de feestdagen, zeer beperkt is. Om het pickproces te verbeteren en efficiënter te werken, is het verstandig om goederen op een slimme manier op te slaan.

Om logistieke problemen tijdens piekperiodes aan te pakken, is het essentieel om te beginnen met de juiste schapindeling Stapelracks, ook wel bekend als mobiele opslagrekken of palletstellingen, zijn speciaal ontworpen om het voor medewerkers gemakkelijk te maken om te vinden wat ze nodig hebben. Deze rekken zijn bijzonder handig tijdens seizoensgebonden piekperiodes, wanneer het vaak moeilijk is om extra ruimte te vinden. Stapelracks bieden een effectieve oplossing voor dit probleem. Ze zijn mobiel, waardoor u ze kunt uitklappen wanneer u ze nodig heeft, en ze kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften. Bovendien zijn ze geschikt voor het opslaan van producten met ongebruikelijke afmetingen. Na het seizoen kunnen de rekken eenvoudig worden opgeborgen, waardoor ze geen kostbare ruimte innemen in uw magazijn.

Zorg voor veiligheid en onderhoud

Om ervoor te zorgen dat al uw logistieke verpakkingen en gereedschappen in goede staat verkeren, is regelmatige inspectie essentieel. Dit geldt met name voor rolcontainers en order pickwagens. Het negeren van deze belangrijke taak kan negatieve gevolgen hebben. Als u altijd wilt kunnen vertrouwen op de hoge kwaliteit van uw producten, is het de moeite waard om gebruik te maken van de onderhouds – en reparatieservice die Rotom biedt. Voor meer informatie over veilig werken met rolcontainers, kunt u ons blogartikel lezen.

Geen behoefte meer aan bepaalde pallets, wat nu?

Als ondernemer bent u zich bewust van de hoge kosten die gepaard gaan met het recyclen van logistieke verpakkingen. Daarom is het de moeite waard om te overwegen om in plaats daarvan gebruik te maken van de optie inkoop van houten pallets, rolcontainers of kunststof bakken. Bij Rotom bieden we u de mogelijkheid om ongebruikte of beschadigde houten pallets of rolcontainers van u over te kopen. Met de opbrengst van de verkoop van uw gebruikte verpakkingen kunt u nieuwe verpakkingen aanschaffen. Op deze manier verlaagt u de kosten voor de aanschaf van nieuwe producten en creëert u extra ruimte in uw magazijn.

Dit is slechts een greep uit de vele producten en diensten die wij aanbieden. Bekijk ons aanbod, stel ons uw vragen en onze specialisten zullen uw logistieke processen gratis analyseren en de beste oplossingen voor u toepassen, zodat u de bestellingen van uw klanten soepel kunt verwerken.

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden