Rotom Europe breidt activiteiten uit door overname van Go Plastic Pallets ("GPP") en All Pallets ("AP").

Rotom Europe breidt activiteiten uit door overname van Go Plastic Pallets ("GPP") en All Pallets ("AP").

Rotom zet een nieuwe stap om Europees marktleider te worden op het gebied van duurzame ladingdrager oplossingen. Met de overname van GPP en AP is Rotom in staat zijn ladingdragerdiensten in het Verenigd Koninkrijk uit te breiden en de activiteiten in Europa verder te versterken. GPP en AP zijn privé ondernemingen gevestigd in Eastbourne en Newhaven.

GPP is de toonaangevende distributeur van kunststof ladingdragers in het Verenigd Koninkrijk met een breed assortiment kunststof pallets, dozen, (kleine) containers, kratten en trays. Met meer dan 160 jaar ervaring in de logistiek heeft GPP een zeer toegewijd team van industrie-experts met een sterke focus op duurzame ladingdrager oplossingen voor zijn klanten, waarbij 93% van de verkochte producten gerecycled plastic bevat.


All Pallets Ltd is een specialist in nieuwe en gebruikte houten pallets, kisten en kratten voor klanten in het hele Verenigd Koninkrijk. Met meer dan 30 jaar ervaring heeft AP sterke handels- en reconditioneringsactiviteiten, inclusief eigen transportactiviteiten en geeft zo de garantie op een snelle en flexibele levering en/of ophaling van pallets bij klanten of leveranciers.


"Beide bedrijven zijn de afgelopen jaren zeer snel gegroeid en we zijn klaar voor de volgende fase van groei. We zijn erg enthousiast dat we een goede match hebben gevonden met Rotom op het gebied van complementaire activiteiten, bedrijfscultuur en ambities voor de komende jaren. We zien duidelijke mogelijkheden om onze dienstverlening aan klanten uit te breiden met het product- en dienstenportfolio van de Rotom groep en zijn zeer enthousiast over het potentieel van de gecombineerde bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en Europa", zegt Jim Hardisty, MD en medeoprichter van GPP/AP.


Volgens Arjan Kuiper, CEO van Rotom Europe, "zal GPP/AP's uitgebreide product/service portfolio en best practice business model in kunststof ladingdragers een leidende positie creëren in het Verenigd Koninkrijk en onze marktbenadering in aangrenzende EU-landen sterk versterken. De activiteiten op het gebied van ladingdragers van gerecycled kunststof en hergebruikte houten pallets sluiten bovendien perfect aan bij de duurzame mindset van Rotom." De activiteiten van beide bedrijven zullen geleidelijk worden geïntegreerd met Rotom en de eigenaren Jim Hardisty, Chris Adam en Denzil Davies zullen de bedrijven blijven leiden en verdere bedrijfsontwikkeling binnen de Rotom groep blijven ondersteunen.


Rotom ondersteunt bedrijven met duurzame circulaire oplossingen voor ladingdragers in 11 landen in Europa. Het is in staat om de gehele logistiek van ladingdragers in de gehele supply chain van een klant te managen, vanaf de productielocatie tot en met het ophalen aan het einde van de keten, met één aanspreekpunt ondersteund door een dicht netwerk van Europese locaties. Rotom's ladingdrager oplossingen zorgen voor een efficiëntere en duurzamere toeleveringsketen voor de klant (inclusief een verlaging van de kosten voor de toeleveringsketen en een toename van hergebruikte apparatuur en materialen). Rotom bedient klanten met een breed scala aan logistieke apparatuur, zoals:


  • Logistieke ladingdragers (standaard en klantspecifieke maten, nieuw en hergebruikt): houten pallets, kunststof pallets, opzetranden voor pallets, rolcontainers, opslagsystemen, kunststof kratten, kunststof palletboxen, metalen kisten, interne transportuitrustingen.
  • Activiteiten: verkoop en (ver)koop, verhuur, pooling, ophaling, beheer retourneerbare transportartikelen ("RTI"), productontwerp en reparatie & onderhoud van logistieke ladingdragers.

Rotom Group had in 2022 een omzet van meer dan € 220 miljoen en heeft meer dan 500 werknemers in dienst.