Rotom Europe breidt haar Europese aanwezigheid uit met de overname van Hoppichler Pallets, Boxes, Wood Packaging Spol Sro gevestigd te Kaplice, Tsjechië

Rotom Europe breidt haar Europese aanwezigheid uit met de overname van Hoppichler Pallets, Boxes, Wood Packaging Spol Sro gevestigd te Kaplice, Tsjechië

Rotom, een van de toonaangevende Europese leveranciers op het gebied van duurzame ladingdragers en diensten, breidt zijn infrastructuur en productiecapaciteiten uit door de overname van Hoppichler Pallets, Boxes, Wood Packaging Spol Sro gevestigd te Kaplice, Tsjechië.

Hoppichler Pallets, Boxes, Wood Packaging Spol Sro produceert en levert al meer dan 20 jaar grote hoeveelheden hoogwaardige houten pallets en ladingdragers voor diverse industriële klanten, vooral in Oostenrijk en Duitsland. Tot hun klanten behoren grote Europese bedrijven uit de auto- en consumptiegoederenindustrie, meubelfabrikanten, drankbottelaars en transportbedrijven.

Hoppichler Pallets, Boxes, Wood Packaging Spol Sro behoudt voorlopig zijn eigen identiteit en merknaam en zal zich in de toekomst ook meer richten op het opbouwen van activiteiten in Tsjechië en Slowakije. Ondersteund door de Rotom Groep en haar uitgebreide productportfolio is het de bedoeling het marktaandeel buiten de houtproducten aanzienlijk te vergroten.

Zelfs na de overdracht van Hoppichler Pallets, Boxes, Wood Packaging Spol Sro aan de Rotom Group, zal de fabriek zeer nauw blijven samenwerken met Hoppichler GmbH in Oostenrijk. Bovendien zal de heer Hoppichler de bedrijfsactiviteiten gedurende maximaal een jaar begeleiden en ondersteunen. Hoppichler GmbH in Oostenrijk, dat onafhankelijk opereert en eigendom is van de Hoppichler Private Foundation en Dhr. Friedrich Hoppichler, blijft onaangetast door de overname.

Rotom Europe breidt uit in Europa door de overname van Hoppichler pallets, bakken en houten verpakkingsmaterialen Spol Sro gevestigd in Kaplice, Tsjechië
Hermann Hoppichler, Bart Salman M&A manager Rotom, Andreas Rudas Waterland and Mr Arjan Kuiper CEO Rotom

Door de integratie van Hoppichler Pallets, Boxes, Wood Packaging Spol Sro in de Rotom Group zullen in de toekomst niet alleen houten producten worden geproduceerd in Kaplice, Tsjechië. Ook een nog groter aanbod van duurzame ladingdragers en diensten, zoals palletretourlogistiek, zal in de nabije toekomst worden uitgebreid.

Hiermee is Hoppichler Pallets, Boxes, Wood Packaging Spol Sro een welgekomen aanvulling op de Rotom Groep en haar activiteiten en groeistrategie op de Europese markt.

Rotom ondersteunt bedrijven met logistieke middelen voor transport en opslag in 10 landen in Europa. Door deze groei ontstaat een nog sterkere aanwezigheid, die vanaf najaar 2022 met 27 eigen vestigingen in 10 landen de Europese markt zal bedienen. De omzet van de groep bedraagt in 2022 meer dan 210 miljoen euro en het aantal medewerkers bedraagt meer dan 500.

In de toekomst zal het bedrijf in Tsjechië worden vertegenwoordigd door de ervaren directeur van Rotom Duitsland en Rotom Oostenrijk, Uwe Steingräber. De directeur wordt ondersteund door een lokaal team in verkoop en productie. Naast de expertise van de CEO van de Rotom Group Arjan Kuiper zijn ook uitgebreide middelen beschikbaar vanuit het hoofdkantoor van Rotom in Nederland.

Arjan Kuiper, CEO Rotom Europe heeft het volgende te zeggen: "Hoppichler Pallets, Boxes, Wood Packaging Spol Sro is een zeer solide bedrijf dat door de jaren heen uitstekend gepositioneerd is met goede, hoogwaardige producten, moderne productiefaciliteiten en gemotiveerde medewerkers. Met de overname van Hoppichler Pallets, Boxes, Wood Packaging Spol Sro winnen we extra marktaandeel en klanten in Centraal Europa en zijn we ervan overtuigd dat de integratie in de Rotom Groep een verdere stap is in de uitbreiding van een uitgestrekt netwerk in Europa voor de levering en retourlogistiek van ladingdragers.