Rotom Europe dekt in 2023 met succes 22% van hun energieverbruik af door middel van zelf geproduceerde zonne-energie

Rotom Europe dekt in 2023 met succes 22% van hun energieverbruik af door middel van zelf geproduceerde zonne-energie

Gedreven door een sterk ethos van duurzaamheid en een erkenning van de dringende noodzaak om de klimaatverandering aan te pakken, heeft de Rotom Groep gestaag geïnvesteerd in duurzame energieoplossingen voor al haar activiteiten. Door middel van strategische initiatieven en investeringen heeft de Rotom Group zijn productiecapaciteit voor hernieuwbare energie met succes verhoogd tot 22% door in 2023 zonnepanelen te installeren, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor een duurzamere toekomst.

"Met trots kondigen we deze belangrijke mijlpaal in onze duurzaamheidsreis aan,"

vertelde Arjan Kuiper, CEO van de Rotom Group.

"Bij Rotom erkennen we de cruciale rol die bedrijven spelen bij het aanpakken van klimaatverandering, en zijn we toegewijd om ons steentje bij te dragen aan de overgang naar een CO2-neutrale economie."

De beslissing om het gebruik van hernieuwbare energie te verhogen, sluit niet alleen perfect aan bij de kernwaarden van Rotom, maar weerspiegelt ook hun proactieve houding ten opzichte van veranderingen in de verwachtingen van klanten. Met de groeiende vraag van consumenten naar milieuvriendelijke producten en diensten, stuurt de investering van Rotom in hernieuwbare energie een krachtige boodschap de wereld in: duurzaamheid staat bovenaan de agenda.

"We begrijpen dat onze klanten de milieu-impact van de producten die ze kopen steeds hoger in het vaadel dragen,"

legde Gerwin Bukkems, Chief Sustainability Officer, uit.

"Door ons gebruik van hernieuwbare energie te vergroten, verkleinen we niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar bieden we onze klanten ook meer duurzame producten en oplossingen."

Rotom blijft haar duurzaamheidsinitiatieven uitbreiden en aanscherpen, om zo de lopende transitie naar hernieuwbare energie in de verf te zetten. Door voortdurende investeringen in hernieuwbare energie-infrastructuur en lopende initiatieven om energie-efficiëntie te verbeteren en afval te verminderen, streeft Rotom ernaar om een duurzamere en veerkrachtigere toekomst te creëren voor komende generaties.