Rotom Frankrijk breidt activiteiten uit door overname van Maxi Palettes

Rotom Frankrijk breidt activiteiten uit door overname van Maxi Palettes

Rotom zet een weer een stap in de richting om Europees marktleider te worden op het gebied van duurzame ladingdrageroplossingen. Met de overname van Maxi Palettes is Rotom in staat om de ladingdrager diensten in Noord-Frankrijk en Zuid-België uit te breiden. Maxi Palettes is een particuliere onderneming met het hoofdkantoor gevestigd in Hallennes-lez-Haubourdin.

Maxi Palettes heeft sterke handels- en reconditionering activiteiten in houten pallets en levert jaarlijks ongeveer 2,5 miljoen pallets aan klanten. Het netwerk bestaat uit drie locaties in het noorden van Frankrijk en is een aanvulling op het bestaande netwerk van Rotom in de regio. Maxi Palettes heeft zijn eigen transportbedrijf, Agitrans dat zich toelegt op het vervoer van pallets van Maxi Palettes, waardoor zij services op korte termijn kan aanbieden van het leveren en ophalen van pallets bij klanten of leveranciers.


"We beheren de hele logistieke keten voor houten pallets in regio Noord-Frankrijk en Zuid-België, van de levering aan de klant tot het ophalen op de plaats van ontvangst", zegt Jean Lehoucq, CEO en oprichter van Maxi Palettes". We zijn de afgelopen jaren zeer snel gegroeid en het bedrijf is klaar voor de volgende groeifase. We zijn erg enthousiast dat we qua cultuur en ambitie een sterke match hebben gevonden met Rotom en we willen onze klantendiensten graag aanvullen met het product- en dienstenportfolio van de Rotom Groep".


Volgens Rotom Frankrijk Managing Director Maxime Bortolotti, "Maxi Palettes activiteiten in hergebruikte houten pallets en aanverwante diensten passen perfect binnen de duurzame mindset van Rotom. We zijn nu in staat om ons product- en dienstenaanbod, zoals standaard en op maat gemaakte (nieuwe en hergebruikte) houten, metalen en kunststof ladingdragers en aanvullende pooling- en verpakkingshersteldiensten, aanzienlijk uit te breiden naar onze klanten in de regio". De activiteiten van beide bedrijven zullen geleidelijk worden geïntegreerd met Rotom Frankrijk en Jean Lehoucq blijft aan boord om een soepel integratieproces en verdere bedrijfsontwikkeling te ondersteunen.


Rotom ondersteunt bedrijven met duurzame circulaire oplossingen voor ladingdragers in 11 landen in Europa. Het is in staat om het gehele logistieke proces van ladingdragers te beheren in de gehele supply chain van een klant, vanaf de productielocatie tot het ophalen aan het einde van de chain, met één aanspreekpunt ondersteund door een hecht netwerk van Europese locaties. Rotom’s ladingdrager oplossingen zorgen voor een efficiëntere en duurzamere supply chain voor de klant (inclusief een verlaging van de kosten voor de supply chain en een toename van hergebruikte apparatuur en materialen). Rotom bedient klanten met een breed scala aan logistieke producten en diensten, zoals:

  • Logistieke middelen (standaard- en klant specifieke maten, nieuw en hergebruikt): houten pallets, kunststof pallets, opzetranden voor pallets, rolcontainers, opslagsystemen, kunststof kratten, kunststof palletboxen, metalen kisten, interne transportmiddelen.
  • Diensten: verhuur, pooling, recuperatie van verpakkingen, beheer van retourzendingen ("RTI"), productontwerp, reparatie & onderhoud, (her)aankoop van logistieke apparatuur.

De omzet van de Rotom Groep overschrijdt €220 miljoen in 2022 en het aantal medewerkers is meer dan 500. Arjan Kuiper, CEO Rotom Europe: "Maxi Palettes is een uitblinker in de houten pallets branche met een sterke en betrouwbare klantenkring én een gemotiveerd team van medewerkers. Met Maxi Palettes als onderdeel van de Rotom Groep zetten we een belangrijke stap om onze activiteiten in Frankrijk te laten groeien en onze internationale expansie van een uitgebreid netwerk in Europa voor de levering- en retourlogistiek van ladingdragers."