Rotom group behaalt Ecovadis Zilveren Certificaat voor duurzaamheid

Rotom group behaalt Ecovadis Zilveren Certificaat voor duurzaamheid

In december 2023, deelt de Rotom Group, opererend in 11 Europese landen, met trots mee dat het de Ecovadis Silver Certification heeft verworven. Ecovadis fungeert als een toonaangevend duurzaamheids beoordelingsinstrument voor bedrijven.

Deze verbetering van de Ecovadis-score en erkenning weerspiegelt het succes van een grondig en ononderbroken duurzaamheidsprogramma dat aan het einde van 2022 werd gelanceerd. Dit initiatief betrok een divers team dat heel Europa bestrijkt en verschillende disciplines omvat. Het duurzaamheidsprogramma van Rotom heeft circulariteit, milieuverbeteringen, duurzame inkoop en initiatieven op sociaal en ethisch gebied als kernprioriteiten.

Gerwin Bukkems, Chief Sustainability Officer en Group Procurement Director, deelt zijn immense trots en verklaart:

"Dit is een aanzienlijke prestatie voor ons hele team, niet alleen omdat het simultaan de impact van Rotom vergroot en de ecologische voetafdruk verkleint, maar ook omdat het ons in staat stelt om bij te dragen aan de circulaire oplossingen van onze klanten - onze zogenaamde Rotom Handprint."

Ecovadis is een wereldwijd erkend platform dat de duurzaamheidsprestaties van bedrijven evalueert. Het beoordeelt ecologische, sociale en ethische aspecten en levert evaluaties waarmee bedrijven hun duurzame praktijken kunnen verbeteren. Ecovadis vervult een cruciale rol bij het begeleiden van organisaties naar meer verantwoorde en impactvolle activiteiten, en bevordert een duurzamer bedrijfslandschap op wereldwijde schaal.