Pallet Banking

De logistieke kosten verbonden aan retourzendingen voor verpakkingen kunnen erg hoog oplopen naarmate de afstand tot uw klanten groeit. Vanaf het moment dat uw klanten zich honderden of duizenden kilometers van uw magazijn bevinden, worden de logistieke kosten in verhouding (tot uw ladingdragers) duurder. Is het mogelijk om de enorme kosten van retourtransport van retouremballage te vermijden?

Het antwoord hierop is een duidelijke: ja! Dankzij onze palletbanking service hoeft u zelf geen transport voor retouremballage te organiseren. Wij leveren uw verpakkingen bij u af vanuit ons dichtstbijzijnde magazijn. Bekijk de animatie hieronder om te ontdekken hoe dit in z'n werk gaat.

Een duurzame oplossing voor gangbare verpakkingen

Gebruikt u standaard ladingdragers, zoals een Euro pallet, een H1 kunststof pallet of een Euronorm E2 stapelbak, om uw goederen te transporteren? Dan is ons pooling systeem dé manier om uw supply chain aan te scherpen.

Wist u dat er zelfs geen vereiste is om eigen verpakkingen te hebben? Het verzenden van uw producten kan eenvoudig gebeuren op door ons aangeleverde ladingdragers. Na levering halen wij vervolgens de lege verpakkingen op bij uw klanten. Dit houdt bijgevolg in dat de kosten voor het retourtransport van lege ladingdragers volledig wegvalt.

Met emballagepooling kunt u tot 80% besparen op de transportkosten van ladingdragers en tegelijkertijd de CO2-uitstoot met 90% verminderen. Maar hoe werkt dit juist?

Palletbanking - werkt zoals de financiële instellingen, maar dan met pallets

Onze magazijnen zijn geografisch gespreid over het merendeel van Europa, met een grote verscheidenheid aan locaties. Hier staan onze verpakkingen steeds voor u klaar om meteen in gebruik te nemen. U hoeft dus geen kosten meer te maken om eigen logistieke middelen te voorzien en te transporteren. U "haalt" de ladingdragers gewoon op uit ons dichtstbijzijnde magazijn en brengt ze na nadien simpelweg terug. D.w.z. dat u deze verpakkingen "betaalt" aan ons dichtstbijzijnde magazijn bij uw klant in de buurt. Het werkt een beetje zoals een bank - daarom hebben we deze service "Pallet Banking" gedoopt.

Palletbanking voor logistieke bedrijven

Vertegenwoordigt u een logistiek bedrijf en/of bent u verantwoordelijk voor de retourlogistiek van de ladingdragers van uw klanten? Dankzij onze dienst "Pallet Banking" kunt u nu veel kosten besparen.

Door gebruik te maken van Pallet Banking kan u uw logistieke proces en bijhorende transportkosten optimaliseren. U hoeft niet langer zelf naar de locaties van uw klanten af te reizen om lege ladingdragers op te halen. Dankzij ons uitgebreide netwerk van magazijnen doen wij dit voor u. U verzamelt alle ladingdragers die zich het dichtst bij uw locatie bevinden, in het aantal dat voor u van toepassing is, bv in FTL's (FTL = Full Truck Load). Zo kan u de CO2-uitstoot verminderen en tegelijkertijd kosten besparen. Een win-win situatie voor u en uw klant.

Palletbanking - Begin vandaag nog!

Maak gebruik van onze "bank" vol pallets en bakken. Vul onderstaand formulier in en verstuur uw aanvraag. Onze specialisten in Pallet Banking stellen voor u een gepersonaliseerde offerte op. Een belangrijke stap naar een duurzamere supply chain.

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden