De 5 trends die uw supply chain in 2021 zullen beïnvloeden

De 5 trends die uw supply chain in 2021 zullen beïnvloeden

"Supply chain logistics bevindt zich in een ongekende periode, en de toekomst is veelbelovend. Door innovaties in de vorm van verschillende technologieën toe te passen, moet de hele industrie het hoofd bieden aan de uitdagingen van de komende tijd en bedrijven helpen om een grotere operationele efficiëntie te bereiken." 1

Er is een gezegde van Heraclitus van Efeze: "De enige constante in het leven is verandering". Deze uitspraak is volledig van toepassing op het beheer van de toeleveringsketen in 2020, een bewogen jaar dat langzaam zijn einde nadert. De wereldwijde COVID-19 pandemie heeft de logistieke sector op zijn kop gezet en het belang ervan wordt onderstreept. Hierdoor kunnen volledig nieuwe doelstellingen en vooruitzichten voor de komende jaren worden gecreëerd.

Voor veel bedrijven is deze moeilijke periode een duidelijke overlevingstest, aangezien de pandemie nieuwe behoeften in de toeleveringsketens aan het licht heeft gebracht. Tegenwoordig zijn steeds meer bedrijven geïnteresseerd in het proactief anticiperen op mogelijke problemen in plaats van er alleen maar op te reageren, waardoor ze flexibeler zijn en beter bestand tegen onvoorziene gebeurtenissen.

Daarom is het cruciaal om de laatste trends in de toeleveringsketens in 2021 te analyseren en te volgen. Met geavanceerde logistieke oplossingen die deze trends weerspiegelen, zult u het komende jaar succes boeken. Veranderingen zijn noodzakelijk en onvermijdelijk om de concurrentie voor te blijven, dus laten we overgaan tot vijf trends die het waard zijn om nu al over na te denken.

Duurzaamheid is de sleutel tot succes in 2021

Een van de belangrijkste aandachtspunten bij de bespreking van trends in de toeleveringsketen in 2021, die zich vaak voordoen, is duurzame bedrijfsontwikkeling.

Wat betekent duurzaamheid in de logistiek?

Duurzame logistiek heeft als doel de ecologische voetafdruk zoals CO2-uitstoot, geluidsoverlast en ongevallen, te verminderen. In die zin moeten logistieke dienstverleners een evenwicht zoeken tussen financiële groei, milieuzorg en volksgezondheid.

Het broeikaseffect beïnvloedt bijna elk aspect van het leven als gevolg van de ernstige klimatologische gevolgen van de uitstoot van kooldioxide en andere gassen. De Europese Commissie heeft een evaluatie gepresenteerd van de verhoging van de CO2-emissiereductiedoelstelling tegen 2030, van 40 tot zelfs 55 procent ten opzichte van het niveau van 1990. Dit vereist samenwerking op verschillende niveaus van overheden en het bedrijfsleven. Uit een Poolse analyse van blijkt dat vorig jaar 28 Poolse, beursgenoteerde bedrijven en kapitaalgroepen 28,2 miljoen ton broeikasgassen in de atmosfeer hebben uitgestoten. Dit is een gemiddelde van 106 miljoen ton voor elke 1 miljoen PLN aan inkomsten.2.Dit laat zien hoezeer de supply chain-industrie de energietransformatie beïnvloedt.

Bedrijven zijn grotendeels gericht op het vinden van oplossingen om de koolstofuitstoot radicaal te verminderen en bij te dragen aan de ontwikkeling van de groene planeet. Als verantwoordelijke partner in uw supply chain begrijpen we deze behoeften, dus gebruiken we oplossingen die u in staat stellen om maximaal gebruik te maken van elke vorm van transport en tegelijkertijd het aantal kilometers dat u reist tot een minimum te beperken. Dit wordt mogelijk gemaakt door passende logistieke diensten, maar ook door de optimale selectie van geschikte verpakkingen zoals pallet opzetranden, nestbare kunststof pallets of geperforeerde vouwkratten.

Verpakkingsbeheer in het poolingproces

Het verminderen van het totale aantal gereden kilometers brengt extra milieuvoordelen met zich mee in de vorm van minder voertuigen op de wegen. Dit zal op zijn beurt leiden tot minder verkeer en meer veiligheid. Daarom evolueert de logistieke gemeenschap naar een duurzaam logistiek concept. Naast de voordelen voor de samenleving als geheel en de bescherming van het milieu en de natuurlijke hulpbronnen, wordt duurzaamheid ook winstgevend en neemt de loyaliteit van de klanten toe.

De betekenis van de technologische vooruitgang in de verpakkingslogistiek

Automatisering en steeds geavanceerdere technologie brengen toeleveringsketens naar een nieuw niveau. In plaats van urenlang te besteden aan repetitieve taken, kunnen kunstmatige intelligentie en geavanceerde technologie de meeste routinematige taken uitvoeren. Dergelijke verbeteringen binnen de supply chain-trends van 2021 zijn onder meer verbeterde verpakkingsbeheer, hogere productiviteitsniveaus, snellere orderverwerking en een betere klantenservice.

De groeiende rol van de e-commerce industrie heeft een impact op de magazijnlogistiek.

Wat is een verpakkingscircuit beheer service?

Het beheer van herbruikbare logistieke verpakkingen stelt u in staat om volledige controle te krijgen over logistieke verpakkingen die voortdurend in omloop zijn tussen fabrikanten, handelaars en klanten. Een geïntegreerd transactiemanagementsysteem maakt het mogelijk om op elk gewenst moment actuele gegevens van alle partijen in het proces te verkrijgen. Zo heeft u het hoe en wat van uw verpakking te allen tijde in beeld. Ons doel is om alle partijen in het proces te voorzien van een hoog niveau van efficiëntie.

Het groeiende belang van de logistieke industrie en 3PL-bedrijven in 2021

Door globalisering van transportketens zijn internationale logistieke dienstverleners een onmisbare schakel tussen producenten en klanten. Dit uiterst belangrijke onderdeel van het toeleveringsnetwerk zorgt ervoor dat klanten en ondernemers hun zendingen op tijd ontvangen. De populariteit van dit soort diensten hangt samen met de ontwikkeling van de e-commerce industrie. Om de leveringen aan de klant effectief te beheren, is het echter noodzakelijk om grote middelen van logistieke verpakkingen te gebruiken om de bestellingen bij te houden tijdens de piekperiodes. Bij Rotom bieden we de mogelijkheid om de benodigde verpakkingen te huren die het best voldoen aan deze functie, zoals pallets, bakken, palletboxen of magazijnwagens.

Er is ook een groeiende trend onder bedrijven uit verschillende industrieën om het supply chain business model als dienst te promoten. Om de logistiek van een bedrijf soepel en samenhangend te laten verlopen, zijn de juiste hulpmiddelen van groot belang. Deze omvatten het volgen van ondersteunende diensten voor de toeleveringsketen, zoals Packaging Circulation Management (RTI Management), om de verstoring van de toeleveringsketen tot een minimum te beperken.

De flexibiliteit van logistieke processen is een noodzaak geworden

Het jaar 2020 heeft veel logistieke bedrijven geleerd zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. Het is belangrijk dat de toeleveringsketen flexibel genoeg wordt om eventuele grotere of kleinere schokken op te vangen. Dit omvat plotselinge stijgingen of dalingen van de vraag, onvoorziene obstakels, uitdagingen, vertragingen en andere, lastig te voorspellen uitdagingen.

Het belangrijkste voordeel van de flexibiliteit van de toeleveringsketen is de focus op het vermijden van potentiële tekorten of overvoorraden. Deze regeling stelt supply chain managers in staat om te anticiperen en potentiële problemen en oplossingen in een vroeg stadium te identificeren, waarbij de aandacht wordt gevestigd op trends in de supply chain-markt in 2021.

Met een flexibele aanpak van onvoorziene omstandigheden is het uiterst praktisch om logistieke verpakkingen te huren. Waar het om gaat en waarom het goed werkt bij veranderende omstandigheden leest u in de artikelen Succes hangt af van logistieke flexibiliteit en Verpakkingsverhuur - Behoud van het aanbod bij veranderende omstandigheden.

Grote voorraden pallets, bakken en andere verpakkingen te huur bij Rotom.

Klantgerichte diensten zullen in 2021 in waarde toenemen

Ingewikkelde zichtbaarheid van verpakkingen, kosteneffectiviteit of hulp bij het focussen op uw eigen bedrijf is cruciaal voor bedrijven. Adequate hulp voor klanten om hun werkzaamheden effectief uit te voeren wordt nu een belangrijk doel voor leveranciers, fabrikanten, chauffeurs en teamleden. Dit komt omdat het brede scala aan diensten dat bedrijven als de Rotom Groep hebben, een betere service van begin tot eind mogelijk maakt. De eisen van de klant variëren van seizoen tot seizoen en maken supply chain management aanpasbaar en eenvoudig te implementeren.

Al vele jaren werken we samen met klanten uit verschillende branches en weten we hoe belangrijk het is om de behoeften van elk van hen te kennen. Als u informatie wilt over specifieke producten en aanverwante diensten, staan wij tot uw beschikking. Neem contact met ons op en leg uw problemen voor. Na een gezamenlijke analyse zullen onze specialisten u de meest geschikte oplossing voor u voorleggen.

Onze prioriteit is om ervoor te zorgen dat aan uw logistieke behoeften wordt voldaan en dat uw bedrijf ook in 2021 succesvol is. Analyseer en evalueer de prestaties van uw bedrijf, want flexibiliteit en reactievermogen op veranderingen is nu belangrijker dan ooit.