Pallets EPAL - Eigenschappen juiste EUR pallets

Pallets EPAL - Eigenschappen juiste EUR pallets

EPAL pallets - Kenmerken van EPAL euro pallets Sinds 1995 bestaat EPAL als organisatie die de normen voor de EPAL pallets waarborgt. EPAL heeft inmiddels meer dan 1.600 gelicenseerde leden. In 2012 werden wereldwijd meer dan 67 miljoen EPAL europallets geproduceerd onder het door EPAL gelicenseerde kwaliteitswaarborgsysteem . Er zijn momenteel meer dan 450 miljoen EPAL europallets in omloop .

Nieuwe EPAL-markering vanaf 1 augustus 2013 Vanaf 1 augustus 2013 dragen de door EPAL gecertificeerde europallets op elke hoek klos het -merkteken. De verschillende Spoorwegkentekens op de midden klos en het EUR-merkteken verdwijnen. Het zal echter nog steeds mogelijk zijn om de pallets uit te wisselen. De gebruikers van EPAL europallets blijven pro_ teren van alle voordelen die de op kwaliteit geteste, uitwisselbare EPAL europallets hebben:

Wereldwijd uitwisselbaar

Het internationale gebruik en de uitwisseling van pallets vereist dat de pallets een hoge, gestandaardiseerde kwaliteit hebben. EPAL garandeert dit door middel van de uniforme kwaliteitsnormen en de continue onafhankelijke kwaliteitscontroles op de meer dan 1600 gelicenseerde producerende bedrijven. De organisatie van de uitwisselingspool die door EPAL en de nationale vertegenwoordigingen van EPAL (Nederpal in Nederland) is opgezet, is uniek en zorgt ervoor dat de internationaal gestandaardiseerde kwaliteit en de uitwisselbaarheid op de lange termijn zijn gegarandeerd.

Kwaliteitscontroles door de onafhankelijke controle-organisatie Bureau Veritas:

EPAL heeft opdracht gegeven aan de internationale controle-organisatie Bureau Veritas om de gestandaardiseerde kwaliteit van de EPAL europallets wereldwijd te garanderen. De uitvoering en beoordeling van onaangekondigde kwaliteitscontroles worden onafhankelijk van EPAL gedaan en vormen de basis voor de hoge, gestandaardiseerde kwaliteit van de EPAL europallets. Ook in de toekomst is het technisch regelwerk van EPAL de basis voor de kwaliteitscontroles, waarbij eveneens de UIC codes en de internationale normen ( DIN EN 13698-1) in acht worden genomen.

http://www.nederpal.nl/images/download/epal_flyer.pdf

Hieronder is een foto van EPAL pallets :

paleta epal