De 7 voordelen van kunststof bakken voor een distributeur

De 7 voordelen van kunststof bakken voor een distributeur

Het productieproces van kunststof bakken is een zeer ver ontwikkelde sector. Je kan wel stellen dat het merendeel van alle producten die tegenwoordig verkocht worden afhankelijk zijn van de productie van kunststof bakken. Deze worden gebruikt in de industrie, in commercie en in de dienstverlenende sector en de moderne wereld kan niet meer zonder.

Distributiebakken zijn kunststof bakken met een deksel, ideaal voor het transport en de opslag van waardevolle goederen. De bakken zijn gemaakt van duurzaam PP (polypropylene) en voldoen aan de logistieke eisen van veel industrieën. De transportbakken zijn zeer geschikt om spullen in te pakken en te vervoeren als je gaat verhuizen.

Kunststof bakken met een tweedelige deksel

De mogelijkheid om de bak af te sluiten met een zegel vergroot de functionaliteit. De goederen zijn ten alle tijden beschermd. De bakken hebben ook een geïntegreerde tweedelige deksel, die tegen diefstal van kostbare goederen beschermt. Ze zijn ideale distributiebakken met een ruime hoeveelheid aan toepassingen in de productie-, handels- en dienstensector.

Waarom zou je kiezen voor een kunststof bak met een deksel?

Veel industrieën maken gebruik van verzegelbare deksels en bakken, omdat ze veel voordelen hebben op het gebied van productopslag en het reduceren van verpakkingskosten. De voordelen van nestbaren bakken met een deksel zijn:

1. Veilige opslag

Het installeren van veiligheidszegels beschermt goederen met een hoge waarde tijdens transport. De zegel op de deksel voorkomt dat deze geopend kan worden. Sluit simpelweg de kunststof bak en verzegel deze. Je kan eenvoudig checken of de inhoud van de bakken tijdens het vervoer onaangeraakt is gebleven; als het zegel is gebroken dan is de bak open gemaakt door ongeautoriseerde personen. Met dank aan de solide constructie van de bakken zijn alle producten afdoende beschermd gedurende transport in binnen- en buitenland. Dit isvooral van belang bij goederen met een hoge waarde.

2. Kosten besparen

Door over te schakelen van kartonnen dozen op herbruikbare kunststof bakken bespaar je geld door het terug brengen van de kosten in de supply chain. Iedere kunststof bak can tenminste honderden kartonnen dozen vervangen, omdat je hem vele malen kan hergebruiken. Hij is ook veel duurzamer. Deze bakken zijn onderhoudsarm en besparend op kosten voor de verwerking en de installatie. Ook kan er bij terug transport kostbare ruimte bespaard worden. Doordat je de transportbakken ook gemakkelijk kan huren bij Rotom voor een specifiek project of aflevering, en dus niet direct hoeft te kopen, kun je nog meer geld besparen.

3. Ruimtebesparing

Wist je dat je tot 76% aan ruimte kan besparen door lege distributiebakken te nesten? Met dank aan de trapeziumvorm kunnen lege bakken in elkaar gepast worden, wat ervoor zorgt dat je kan besparen op terug transport van lege verpakkingen. Wanneer de deksel gesloten is, kunnen de bakken gestapeld worden en wanneer ze open zijn, nesten ze in elkaar, wat ruimte bespaart tijdens transport en opslag.

Nestbare en stapelbare bakken

4. Opbouwen van je merk

Er kan informatie of codering afgedrukt worden op dekselkisten, die gebruikt kan worden om te adverteren. Dit is vooral bruikbaar als de bakken gebruikt worden door eindgebruikers in retail of in de dienstverlening. Het grote oppervlak van de bak biedt de mogelijkheid tot een heldere presentatie van zowel een bedrijfslogo als contactgegevens. Gebruik transportbakken en uw onderneming zal er veel professioneler uitzien dan bij het gebruik van kartonnen dozen of zakken.

5. Voorkomen van vervuiling en beschadiging

Het grote voordeel van kunststof bakken in de distributie is de duurzaamheid en de schokbestendigheid. Onze producten zijn gemaakt van polypropylene en ze zijn bestand tegen temperaturen varierend van -20 °C tot 40 °C. Met dank aan de deksel die aan de bak vast zit wordt alles wat je opslaat beschermt tegen externe factoren. Correct aangebrachte zegels beschermen tegen pogingen van buitenaf om het product te manipuleren. Dit is vooral belangrijk wanneer besmetting of aantasting een groot risico is, bijvoorbeeld bij het transport in de farmaceutische industrie.

6. Brede toepassingsmogelijkheden

Kunststof bakken met een tweedelige deksel zijn ontwikkeld met oog op de veiligheid. Daarom zijn ze popular in zaken zoals drogisterijen, electronicazaken, juweliers en cosmeticawinkels, waar goederen met een hoge waarde en met een hoge grijpkans opgeslagen liggen en vervoerd worden.
Vaak worden nestbare dekselkisten ook gebruikt in branches zoals de FMCG, of fast moving consumer goods, zoals huishoudelijke producten, medicijnen, voedsel en producten voor persoonlijke hygiëne, cosmetica, kunststof producten, kantoorartikelen, electronica etc. Ze zijn een belangrijke schakel in het transport van producten van distributiecentrum naar de winkel, waar een medewerker uiteindelijk het product uit een gesealde bak haalt.

Breed aanbod van kunststof bakken voor gebruik in de logistiek

7. Dekselkisten zijn bruikbaar in combinatie met veel andere producten

Als je grote hoeveelheden goederen vervoert, dan is het handig om te weten dat onze dekselkisten op elkaar gestapeld kunnen worden. Om maar te zwijgen over hoe makkelijk ze verplaatst kunnen worden met onze transport trolleys. Je kan meerdere bakken in één keer verplaatsen, wat de kans op schade significant verkleint. Je bespaart geld en tijd. En wanneer je nog meer veiligheid voor je producten wil, kan je de bakken ook vervoeren met een speciale anti-diefstal rolcontainer.

Huren of kopen?

Als een ervaren producten en handelaar in logistieke middelen, bieden we ook de mogelijkheid om transportbakken te kopen. Laat je verbazen over het brede aanbod van kunststof bakken dat we voeren.

Mocht je geen nestbare kunststof bak willen gaan kopen, bieden we ook de optie tot huren. Je kan op deze manier de hoge kosten van ongebruikte bakken in je magazijn voorkomen. Mocht je tijdelijk meer orders te verwerken hebben, dan kun je gehuurde bakken inzetten. Vele bedrijven gingen al voor en huren momenteel tienduizenden nestbare kunststof bakken met deksel van Rotom.

Met dank aan ruim 30 jaar ervaring en meer dan 16 vestigingen in Europa, kunnen we onze kunststof bakken ook als pooling aanbieden, ofwel de circulatie van producten. Met dank aan deze optie kun je de bakken hergebruiken. Rotom haalt de lege bakken op bij je klanten en levert ze terug in de precieze hoeveelheden die je op dat moment nodig hebt.

We hebben de vele voordelen van kunststof bakken met tweeledige deksel, of distributiebakken, besproken, maar we zijn er vooral van overtuigd dat je geen duurdere, niet herbruikbare verpakking hoeft te gebruiken. Op de lange duur zijn kunststof bakken de gemakkelijkere en goedkopere optie voor de distributie van producten.

Gerelateerde producten