Euro houten palletreparatie - bespaar kosten

Euro houten palletreparatie - bespaar kosten

Europallets zijn duurzaam en niet duur, daarom zijn ze de meest populaire oplossing voor het transport van producten. Tijdens transport worden pallets vaak blootgesteld aan verschillende soorten schade of verslijten ze, wat zelfs instabiel kan worden, waardoor ze voor de meeste toepassingen worden gediskwalificeerd. Als u europallets in uw bedrijf gebruikt, zorg er dan voor dat ze constant worden gerenoveerd, zodat ze hun functie zo lang mogelijk vervullen.

Europallet — wat betekent dat?

De EPAL-pallet is een standaard houten pallet, gedefinieerd door de European Association of Pallets (EPAL) -normen — in overeenstemming met de Europese norm EN 13698-1 en de UIC 435-code. Het heeft EPAL-markeringen op alle buitenbeugels of EPAL en EUR-markeringen op tegenoverliggende buitenbeugels. Europallets die voldoen aan de norm komen in aanmerking voor de European Pallet Pool (EPP) — het systeem maakt uitwisseling als "pallet voor pallet" mogelijk.

Renovatie van europallets in de Rotom-fabriek

"De EUR / EPAL-pallet is 1200 mm × 800 mm × 144 mm; het is een vierwegspallet van hout dat is genageld met 78 speciale spijkers in een voorgeschreven patroon. Het gewicht van een EUR / EPAL-pallet (EPAL 1) is ongeveer 25 kg."(en.wikipedia.org)

Het europalet van EPAL wordt ook gekenmerkt door het feit dat het op alle soorten vorkheftrucks past, waardoor het zeer veelzijdig is. Wilt u meer weten over de afmetingen van de europallet en waar u deze kunt kopen? Lees meer in het artikel.

Gezien het feit dat houten pallets van 1200 × 800 mm ongeveer 90% van alle in omloop zijnde pallets vertegenwoordigen, heeft het verlengen van hun levensduur een enorme impact op de kosten in de toeleveringsketen. De uitdaging voor iedereen met een groot aantal pallets is het vermogen om te bepalen welke van ze moeten worden verwijderd, die kunnen worden gerepareerd en die geschikt zijn voor recycling.

Laten we in het begin eens nadenken over de redenen waarom het de moeite waard is om pallets te repareren.

Waarom zorgen voor een goede technische staat van pallets?

  1. Schade aan een pallet kan vaak leiden tot schade aan de vervoerde goederen, waardoor een goede technische staat van de pallet zorgt voor een veilig transport van producten.
  2. Een slechte technische staat van de pallets kan personen die ermee in contact komen in gevaar brengen en het risico op ongevallen vergroten.
  3. We verkleinen het risico van magazijnverontreiniging als de pallets in goede staat verkeren. Beschadigde pallets daarentegen kunnen de hoeveelheid afval in de vorm van spaanders, scherven of zaagsel vergroten.
  4. Pallets van goede kwaliteit verminderen het risico op schade aan machines en uitrusting; met name geautomatiseerde opslagsystemen zijn vatbaar voor storingen, wat resulteert in kostbare stilstand als pallets niet regelmatig worden onderhouden.

Reparatie van planken in europallets

Het in goede staat houden van houten europallets is noodzakelijk om hun functionaliteit en veiligheid te garanderen voor degenen die ze hanteren of vervoeren. Dit is vooral belangrijk voor grote magazijnen of fabriekshallen waar pallets worden opgeslagen in hoge magazijnstellingen. Houten pallets bevatten vaak vele tonnen. Daarom is het, zelfs bij gebruik van een palletkrik, belangrijk om erop te letten of de pallet moet worden gerepareerd of vervangen.

Europallet — hoe te controleren of het moet worden gerepareerd of vervangen dient te worden

Een van de palletelementen ontbreekt

Planken op het aanrecht, skids of een van de beugels (blokken) Deze pallet moet buiten gebruik zijn en gerepareerd.

Zeer donkere houtkleur

Houten pallets, blootgesteld aan weersomstandigheden (oxidatieproces), zetten uit en trekken samen en worden uiteindelijk droog en broos. De manier waarop hout reageert op externe omstandigheden hangt vaak af van het type, maar te grote scheuren en defecten die moeten worden gerepareerd.

Onjuiste positionering van elementen

B.V. palletondersteuning verplaatst ten opzichte van planken — wanneer de palletkrik op de grond wordt geplaatst, moet de pallet volledig plat of "vlak met het vlakke oppervlak" liggen. Als de pallet beweegt ondanks dat hij op een vlak oppervlak is geplaatst, geeft dit aan dat hij kromgetrokken of beschadigd is. Deze pallet is niet meer geschikt voor het vervoeren van zware lasten. Het kan zijn stabiliteit verliezen en een lading laten vallen. Deze situatie is bijzonder gevaarlijk voor magazijnmedewerkers en heftruckchauffeurs.

Zichtbare scheur

Als u merkt dat de houten pallet is afgebroken, gebarsten of lijstwerk mist, is het tijd om te repareren of te vervangen. Ook opmerkelijk is de strip (dekplank), die los is gekomen van de basis of chipping boards. Een gebroken pallet kan het zware gewicht waarvoor hij is gebouwd niet goed dragen. Het kan ook chips of verwondingen veroorzaken bij degenen die ze bedienen.

Over het algemeen slechte technische staat

B.V. permanente vervuiling (bijv. olie, cement, vet); geen snijders aan de bovenranden van de onderste planken, gebruik van onaanvaardbare structurele elementen — planken, beugels, spijkers, onjuiste markering op palletsteunen.

Euro Epal-pallets kunnen niet opnieuw worden gebruikt als ze niet correct zijn gemarkeerd. Dit kan duiden op een illegale bron van herkomst.

Diagram met onaanvaardbare schade aan het Euro EPAL-palet: Evaluatiekaart voor rode pallets (bron: epal.org.pl):

Kenmerken van de verkeerde Epal-pallet

 

Hieronder ziet u een diagram met de kenmerken van de juiste Euro Epal-pallet (bron: epal.org.pl)

Kenmerken van het juiste Euro Epal-palet

Pallets repareren of kopen?

Europallet is het basisopslagproduct, dus het verlengen van de levensduur van houten pallets bespaart de kosten van het vervangen van pallets. Als u alleen de planken hoeft te vervangen, zijn de reparatiekosten veel lager dan bij het kopen van een nieuwe pallet.

Het repareren van pallets is ook goed voor het milieu, omdat je de levensduur van de pallet verlengt, wat betekent dat we geen bomen kappen voor de productie van nieuwe.

Vergeet niet dat u de palletreparatie niet zelf hoeft te doen. Rotom biedt een permanente palletservice, waardoor u veel geld en tijd kunt besparen. Door te kiezen voor de verpakkingsreparatie- en onderhoudsservice weet u zeker dat Euro Epal-pallets worden gerepareerd volgens de EPAL-richtlijnen en heeft u geen problemen bij het leveren van producten aan uw klanten.

Lopende band voor het repareren van houten europallets

Reparatie van Euro EPAL-pallets - Rotom heeft een licentie en ervaring

Wij zijn al vele jaren betrokken bij de reparatie van EPAL-europallets en onze kennis en ervaring worden bevestigd door de EPAL-palletreparatielicentie verkregen van PKN EPAL. Elke door Rotom gerepareerde pallet volgens EPAL-richtlijnen is speciaal gemarkeerd. Dit bevestigt dat de pallet 100% functioneel is en geschikt voor hergebruik of vervanging. De reparatie vindt plaats op een geautomatiseerde palletreparatielijn en op handmatige reparatiestands. We repareren meer dan 1 miljoen pallets per jaar!

Reparatie van pallets in Rotom

We hebben nu een nieuwe pallet sorteer- en reparatielijn gelanceerd, wat dit proces verbetert en de kwaliteitscontrole verhoogt.

Onderhoudsdienst Europalet beschikbaar in Europa

Zijn uw Europallets voor reparatie in veel magazijnen in andere landen te vinden? Geen probleem, want dankzij 16 vestigingen in 9 landen kunnen wij uw verpakkingen in de dichtstbijzijnde Rotom-vestiging onderhouden of onderhouden. Hierdoor wordt reparatie sneller en goedkoper en wint u tijd.

Hoe kan ik de reparatie- en onderhoudsdienst voor verpakkingen gebruiken?

Vul het formulier op deze pagina in — u ontvangt een kopie van de vraag naar uw e-mailadres. U kunt ook rechtstreeks vanaf de specifieke productpagina om reparatie- en onderhoudsservice vragen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op en na gezamenlijke analyse van uw producten zullen wij een gunstig aanbod doen voor reparatie of onderhoud.

Gerelateerde producten