Unieke pallets bestellen

Unieke pallets bestellen

Al tientallen jaren worden houten pallets gebruikt om goederen op te slaan en te vervoeren. Zonder deze pallets zou het transport van goederen moeilijk zijn, omdat pallets een soort beschermende laag zijn voor en tijdens het transport van goederen. Ze worden op vele gebieden gebruikt. Van de kleinste individuele projecten tot de grootste wereldwijde activiteiten. Een breed assortiment houten pallets is beschikbaar in alle maten en vormen. Maar wat als uw branche geen standaard pallets nodig heeft?

Heeft u een ongebruikelijk product dat een speciale verpakking vereist? Moet u uw productverpakking integreren met de productielijn of supply chain van uw klant? Voor veel bedrijven voldoen de standaardpallets die in de markt worden geplaatst zelfs niet aan hun behoeften. Aangepaste pallets zijn een premium product dat is ontworpen om te voldoen aan individuele vereisten op maat van uw branche en uw behoeften.

Op maat gemaakte houten pallets worden geleverd met specifieke opties en maatwerk die specifiek zijn ontworpen voor de klus. Dit omvat niet alleen het aanpassen van de grootte of het wijzigen van de afmetingen, maar ook de materiaalsamenstelling, duurzaamheid en de methode voor het uitvoeren van reparaties.

Voordelen van speciaal ontworpen houten pallets

Voordelen van speciaal ontworpen houten pallets

1. Pas de oplossing aan uw behoeften aan

Het onderscheidende kenmerk van de niet-standaard pallet is dat deze pallets exact volgens de opgegeven grootte worden gemaakt, zodat ze perfect overeenkomen met de lading. Deze pallets minimaliseren schade aan goederen omdat ze, in tegenstelling tot traditionele pallets, niet worden beschadigd bij het assembleren van de goederen. Nauwkeurige palletafstemming helpt u ook om goederen eenvoudig in te pakken en op te slaan.

2. Beter beheer van opslagruimte

Standaardpallets zijn ideaal voor het opslaan van algemene artikelen die er perfect bij passen. Alles dat vierkant is of hoeken heeft, kan eenvoudig in het magazijn worden opgeslagen.

De situatie verandert echter voor mensen die producten met ongewone vormen opslaan of verzenden. Plots wordt een standaard europallet minder nuttig. Zonder een andere optie zouden de producten op pallets worden gestapeld die niet de gewenste vorm hadden. Het resultaat zou een verlies van palletruimte en inefficiënte opslag zijn.

Beter beheer van opslagruimte

Aangepaste pallets worden vervaardigd volgens uw vereisten, zodat ze op de juiste manier in het magazijn kunnen worden geplaatst, omdat we alle aspecten van uw goederen in gedachten hebben wanneer we de juiste palletafmetingen bieden. De producten worden netjes en efficiënt gestapeld, wat de opslagruimte vergroot.

3. Gemak in voorraadbeheer

Omdat aangepaste pallets worden vervaardigd in overeenstemming met nauwkeurig gedefinieerde vereisten, passen de goederen goed en veroorzaken ze geen verspilling van opslagruimte. Het helpt ook uw personeel om het aantal goederen op pallets te tellen en maakt eenvoudig beheer mogelijk. Dit is mogelijk omdat werknemers het exacte aantal goederen kennen door het aantal pallets te berekenen.

4. Kostenoptimalisatie

Kostenberekening is een grote zorg voor alle bedrijven. En wanneer u van plan bent uw goederen te exporteren, is het belangrijk dat de kosten van de pallets de budgetlimieten niet overschrijden, die worden bepaald door het aantal pallets. Als u bijvoorbeeld te maken hebt met goederen die zwaar zijn en grote afmetingen hebben, hebt u speciale pallets nodig die het gewicht van een dergelijk product kunnen weerstaan. Aan de andere kant moeten goederen die niet zo zwaar zijn op pallets worden geladen die lichter zijn en geschikt zijn voor het doel.

Kostenoptimalisatie

Aangepaste pallets lossen dus veel problemen op omdat u het exacte aantal pallets bestelt dat het bedrijf nodig heeft (ongeacht of ze lichter of zwaarder zijn). Dit bespaart u geld op onnodige kosten die u zou dragen bij de aankoop van grote pallets. Als gevolg hiervan nemen de goederen minder ruimte in beslag wanneer ze op een vrachtwagen of schip worden geladen voor transport, wat de vracht van het bedrijf vermindert.

5. Bescherming tegen productschade

Het gebruik van pallets met de verkeerde vorm en grootte kan ernstige gevolgen hebben voor de lading. Producten passen mogelijk niet in de opslagruimte en hout heeft mogelijk minder sterkte en duurzaamheid dan u nodig hebt. Beide problemen vormen een risico op verliezen tijdens het transport.

Het gebruik van aangepaste pallets helpt uw ​​goederen te beschermen. Aangepaste pallets worden gemaakt volgens uw vereisten, waardoor ze duurzamer zijn dan die die niet volgens uw behoeften zijn gemaakt. Als de pallet correct is gebouwd, is deze sterk genoeg om de goederen tijdens het transport te beschermen. Er is minder kans op falen, wat uw winst en klanttevredenheid beschermt.

6. Betere merkopties

Wanneer de pallets op bestelling worden gemaakt, kunt u uw bedrijfsnaam en logo erop afdrukken. Elke container heeft dus een bedrijfsnaam die zal leiden tot een groter bewustzijn van uw merk. U krijgt nieuwe bekendheid en voegt meer professionaliteit toe aan het proces van laden, opslaan en transporteren van uw goederen.

Ervaring met de productie van houten pallets op maat

Bij ROTOM hebben we uitgebreide ervaring in het ontwerpen van pallets van elke grootte en specificatie, afgestemd op de behoeften van onze klanten. Ze kunnen volledig worden gemaakt van nieuwe materialen of gerecycled hout, wat een veel goedkopere optie is. We moedigen recycling van aangepaste pallets altijd aan om duidelijke milieuvoordelen te behalen, maar ook omdat een pallet van gebruikt hout gemiddeld 13% sterker is dan het equivalent van nieuw hout. We kunnen ook op maat gemaakte metalen containers produceren die standaardmaten en -vormen overschrijden.

Ervaring met de productie van houten pallets op maat

We presenteren enkele industrieën waarvoor we houten pallets hebben ontworpen om te bestellen:

  • Auto-industrie - pallets voor auto-onderdelen op maat
  • bouwsector - een van onze klanten ontvangt houten pallets voor rollen met schuurpapier
  • interieurinrichting - speciale pallets voor douches (foto)
  • medische apparatuur
  • industrie van elektronica en huishoudelijke apparaten - interessante projecten van houten pallets voor tv-toestellen (foto)

Goede samenwerking met het ontwerpbedrijf

Op basis van de kenmerken van het getransporteerde product, het type transport- en opslagmethode, ontwerpen we de pallet om de hoogste efficiëntie van de supply chain, de veiligheid van de getransporteerde producten te garanderen en de beoogde besparingen te realiseren.

Onze speciale ontwerpafdeling maakt na ontvangst en analyse van alle informatie een paletontwerp, een technische tekening en een 3D-model waaruit het prototype is gemaakt. Het wordt vervolgens getest en indien nodig aangepast. Na het toepassen van alle correcties en testen is het palet klaar voor productie. Tijdens het gehele ontwerp- en implementatieproces van de nieuwe verpakking ontvangt u technische en logistieke ondersteuning van ons.

Goede samenwerking met het ontwerpbedrijf

Wilt u weten wat u bereikt door pallets te ontwerpen voor een individueel project? Op https://nl.rotom.be/services/productontwikkeling vindt u meer informatie over de ontwerpprocessen in ons bedrijf.