Maak uw werk eenvoudiger - ontdek de 5 voordelen van kunststof pallets in de verpakkingcyclus

Maak uw werk eenvoudiger - ontdek de 5 voordelen van kunststof pallets in de verpakkingcyclus

Er is een citaat dat de aard van logistiek goed weergeeft, met een vleugje ironische humor. De auteur is Alexander de Grote, beroemd om zijn wereldveroveringen, die de tijd nam om de draak te steken met de mensen die verantwoordelijk waren voor zijn toeleveringsketen. "Mijn logistici hebben geen humor," - zei hij. "Ze weten dat als mijn campagne mislukt, zij de eersten zullen zijn die ik vermoord."

Het is duidelijk dat ze hun werk goed hebben gedaan, want De Grotes successen zijn tot op de dag van vandaag bekend. Goed geplande logistieke tactieken - gedetailleerde kennis van het terrein, vijandelijke legers en oogstkalenders gaven hem een voordeel op onvoorbereide tegenstanders. Hij elimineerde extra lasten voor zijn marcherende leger en, misschien wel het belangrijkste, Alexander sloot allianties met veroverde en vriendelijke lokale bevolking die zijn leger voorzag van een ononderbroken stroom van voorraden.

Alexander de Grote mag dan de wereld hebben veroverd die hij kende, maar de uitdagingen van vandaag hebben betrekking op het welzijn van iedereen op de planeet. Het beheer van toeleveringsketens is vandaag de dag nog belangrijker en veel malen complexer. De hele wereldeconomie is afhankelijk van de doorstroming van voorraden, en hoe veiliger deze zijn georganiseerd, hoe beter voor iedereen die betrokken is bij opslag en transport.

Is pooling, algemeen bekend als verpakkingscirculatie, betrokken bij het verbeteren van kwaliteit en veiligheid? Natuurlijk! Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijke voordelen van deze oplossing.

Waarom kunststof pallets kiezen voor uw pool?

In de huidige wereld van hoge kwaliteitsnormen, waar winst afhangt van maximale efficiëntie, wordt stilstand in toeleveringsketens onbetaalbaar. Daarom is het zinvol om te kiezen voor verpakkingsdragers die sterk, vormvast en geschikt zijn voor gebruik in geautomatiseerde magazijnen en productielijnen. Aan deze uitdagende taken zal zeker worden voldaan door plastic pallets.

Dit zijn vloeistofdichte, speciaal ontworpen transportplatforms die voldoen aan dezelfde dimensionale specificaties als houten pallets. Ze zijn spuitgegoten en hebben dus geen gewichts- of maatafwijkingen, die in geautomatiseerde magazijnen problemen kunnen veroorzaken. Het gladde, niet-absorberende oppervlak van een plastic pallet maakt het gemakkelijk om tussen leveringen schoon te maken. Een van de voordelen van het gebruik van plastic pallets bij het poolen van verpakkingen is dat veel grote detailhandelaren er bij hun leveranciers op aandringen om in de toekomst op dit type vervoerder over te schakelen.

Palety plastikowe są higieniczne i łatwe w obsłudze.

Echter, twee dingen kunnen een blokkade vormen om kunststof pallets onderdeel te maken van uw supply chain. Een daarvan is de hogere kostprijs van plastic pallets ten opzichte van houten pallets, of de investering vooraf in het poolen met houten pallets en europallets, bijvoorbeeld. We laten een aantal van de voordelen van pooling met kunststof pallets de revue passeren om te zien of het de beste oplossing is in uw supply chain.

Voordeel 1. Geen zorgen over beheer en terugwinning van pallets

De poolingoperator die de verpakking verzorgt, zorgt ervoor dat de geleverde pallets in goede staat verkeren en klaar zijn voor gebruik in uw faciliteiten, precies wanneer u ze nodig heeft. In plaats van eigen pallets kopen, huurt u ze van een gedeelde pool. In de praktijk betekent dit dat u alleen betaalt voor het gebruik ervan, terwijl de exploitant van de pool de rest voor zijn rekening neemt. U hoeft zich niet bezig te houden met de retourlogistiek die nodig is om pallets terug te halen voor hergebruik.

Voordeel 2. Palletcontrole dankzij speciale software

Tracking technologie stelt bedrijven in staat om verloren ladingen en diefstal te voorkomen en geeft hen de mogelijkheid om producten snel en nauwkeurig terug te roepen wanneer dat nodig is. Op deze manier oefenen we optimale controle uit over uw verpakkingen en zorgen wij ervoor dat alle partijen in het proces efficiënt werken.

Voordeel 3. Garandeer gezondheid en veiligheid in logistieke voedsel- en geneesmiddelenketens

Kunststof pallets bieden meer controle over de voedselveiligheid, omdat ze gemakkelijker te desinfecteren zijn en duurzamer dan houten pallets. Kunststof is waterbestendig zodat micro-organismen en ziekteverwekkende chemicaliën geen kans krijgen. Kunststof pallets absorberen geen vloeistoffen, maar fungeren als een beschermende laag tegen verontreinigende stoffen. Ze zijn bestand tegen insecten en ander ongedierte die met hun aanwezigheid voedsel en andere gevoelige producten kunnen besmetten.

Kunststof pallets vereisen ook geen warmtebehandeling en ISPM15-certificering, waardoor export buiten de EU mogelijk is zonder aanvullende documenten of certificaten. Pooling met plastic pallets zal de levering van goederen in toeleveringsketens vereenvoudigen en zorgen voor een veilige en hygiënische levering van voedsel, medicijnen en andere gevoelige producten.

Voordeel 4. Energie-efficiëntie en duurzaamheid

Duurzaamheid is geen slogan; het is een betere manier van zakendoen die de kosten kan verlagen en de winst kan verhogen. In de complexe en snel bewegende toeleveringsketens van vandaag is het onmogelijk om de milieu-impact van logistiek tot nul te reduceren. Kunststof pallets kunnen echter wel helpen de toeleveringsketens efficiënter te maken, en bedrijven in staat stellen de koolstofuitstoot door transport te verminderen en tegelijkertijd de kosten van logistieke operaties te verlagen.

Pooling maakt het mogelijk verpakkingen te hergebruiken. In het verpakkingscirculatieproces worden pallets van inzamelpunten naar de productielocatie gebracht, en na inspectie en reiniging kunnen ze opnieuw worden gebruikt. Bovendien garandeert een regelmatige palletinspectie een hoge kwaliteit, wat het voortijdig weggooien van beschadigde verpakkingen voorkomt.

Kunststof pallets zijn tot 35 procent lichter dan houten pallets. Dit kan een verschil maken bij het optimaliseren van het laadvermogen van transportvoertuigen. Transportpallets, die vaak over het hoofd worden gezien in de toeleveringsketen, kunnen de CO2-uitstoot in toeleveringsketens verminderen. Bovendien, omdat de 2Return magazijnen van de pooling-operator zich in heel Europa bevinden, is het transport van verpakkingen korter, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van het aantal transporten. Kortere afstanden betekenen minder CO2-uitstoot, wat resulteert in een verminderde impact op het milieu.

Voordeel 5. Verminder verborgen kosten in de toeleveringsketen

Door de lange termijn voordelen van kunststof pallets kunnen bedrijven aanzienlijke besparingen realiseren. Hier volgen er enkele:

  1. Ten eerste verminderen robuuste kunststof pallets de hoeveelheid tijd die nodig is om bijvoorbeeld houten pallets te repareren. Bovendien kunnen kunststof pallets worden genest of gemakkelijk worden gestapeld, waardoor het risico op letsel of een fout van de operator afneemt.
  2. Ten tweede is het door het hergebruik van pallets niet nodig in dure verpakkingen te investeren. Financiële middelen kunnen nu op andere manieren worden aangewend.
  3. Ten derde zijn de transportkosten van kunststof pallets lager. Kunststof pallets zijn tot 35% lichter dan gewone houten pallets, wat zich vertaalt in een algehele vermindering van het gewicht van de lading tijdens het transport en lagere brandstof- en transportkosten.
  4. ten vierde - tracking: plastic pallets met ingebouwde RFID-chips kunnen helpen bij het volgen van zendingen in de hele toeleveringsketen, waardoor de zichtbaarheid toeneemt en producten gemakkelijker kunnen worden teruggeroepen.
  5. Tot slot zijn ze automatiseringsvriendelijk: ongeëvenaarde duurzaamheid en 100% maatnauwkeurigheid leiden tot minder stilstand in geautomatiseerde omgevingen.
Palety plastikowe działają w zautomatyzowanych liniach produkcyjnych.

Voor veel bedrijven is het kopen en onderhouden van een pool van pallets duur en vergt het extra tijd en arbeid. Door pooling op basis van kunststof pallets te implementeren, kunnen de totale verpakkingskosten aanzienlijk worden verlaagd. Bovendien kunnen operationele managers, door zich te ontdoen van onverbodige verpakkingsinventaris, een aanzienlijke hoeveelheid magazijnruimte vrijmaken die voor andere ingezet kan worden.

Positieve veranderingen dankzij pooling van verpakkingen

Hoewel de pandemie een enorme impact heeft gehad op de logistiek en de behoefte aan flexibele respons, heeft dit niets veranderd aan de noodzaak voor bedrijven om de uitgaven te beperken. Het implementeren van een kunststof palletprogramma bespaart u geld en vermindert de hoeveelheid afval in uw supply chain. Bovendien stelt het bedrijven in staat de transportkosten te verlagen en tegelijkertijd de voorraden op een flexibele manier veilig te stellen.

Lees meer op onze blogs: