Verpakkingsverhuur - Behoud van het aanbod bij veranderende omstandigheden

Verpakkingsverhuur - Behoud van het aanbod bij veranderende omstandigheden

Op de vraag wat een goede hockeyer is, antwoordde Wayne Gretzky: "Een goede hockeyer speelt waar de puck is. Een geweldige hockeyer speelt waar de schijf zich bevindt. "Zeker, ieder van ons zal het ermee eens zijn dat het vermogen om te anticiperen op en zich aan te passen aan deze activiteit je kan helpen om je bedrijf te laten groeien tijdens uitdagingen.

De recente wereldwijde economische veranderingen hebben de prioriteiten van alle bedrijven in de wereld veranderd. Naarmate de epidemie zich verspreidt en de gevolgen ervan voor de industrie en het bedrijfsleven steeds meer worden beïnvloed, wordt het mogelijk om te voorzien in basisbehoeften, zoals de veilige productie van essentiële producten en de vereiste bevoorrading van de consument.

De basis is een voortdurend oordeel over de situatie

We constateren momenteel verschillen in de perceptie van deze periode door verschillende industrieën. Voor sommige sector is dit geen gemakkelijke tijd vanwege de moeilijkheden om de continuïteit van het aanbod te waarborgen. Andere sectoren van de industrie ontwikkelen zich op hun beurt goed of maken voor sommige producten een soort hausse door. Momenteel zijn de marktsituaties vrij dynamisch en veranderen ze van dag tot dag. Daarom hebben veel bedrijven geanalyseerd hoe een pandemische periode de huidige productie van goederen of de toeleveringslogistiek kan beïnvloeden. De leiders van de toeleveringsketen hebben zich gericht op vaardigheden voor een snelle reactie om de kortetermijneffecten van de crisis te verzachten, wat in de eerste plaats bedoeld is om onderbrekingen in de dienstverlening te beperken.

Daarom hebben individuele industrieën, bijvoorbeeld de gezondheidszorg of e-commerce, zich gericht op flexibele logistieke oplossingen. Om aan de behoeften van de klanten te voldoen, besloten zij logistieke pakketten van Rotom te huren.

Waarom is het huren van verpakkingen rendabel?

Verpakkingsverhuur is een flexibele, snelle en betrouwbare oplossing. Het werkt zowel wanneer het probleem is dat er onvoldoende ruimte is om producten op te slaan, als wanneer u de juiste hoeveelheid verpakking mist die u zult gebruiken om de goederen te verzenden. Tot op heden zijn veel bedrijven overtuigd geraakt van de effectiviteit van het huren van verpakkingen in crisistijden. Laten we de ervaringen van een aantal van hen analyseren.

Pakketvervoer op plastic pallets in een magazijn

Een plotselinge toename van de vraag

 

Het coronavirus heeft geleid tot een scherpe daling van de vraag naar sommige soorten producten, terwijl de groei van andere producten werd versneld. Een bedrijfstak die in deze periode het verkeer heeft doen toenemen, is de e-commerce. Steeds meer consumenten over de hele wereld zijn bereid hun producten te kopen via andere kanalen dan die welke zij vóór de pandemie gebruikten, wat leidt tot een aanzienlijke versnelling van de elektronische handel en andere diensten voor thuisbezorging.

Een van onze klanten, een toonaangevend Nederlands bedrijf in de e-commerce sector, implementeert een intern orderverzamelproces met behulp van speciale magazijntrucks. Dankzij metalen rolcontainers is het mogelijk om snel goederen te versturen naar postbedrijven. In periodes van toegenomen verkeer in de supply chain, zoals nu het geval is, worden enorme hoeveelheden rolcontainers bij Rotom gehuurd. Versneld werk van de distributiecentra wordt gebruikt om de bestellingen efficiënt uit te voeren en de beschikbaarheid van de leveringen dezelfde dag nog te vergroten.

Een medewerker laadt gehuurde rolcontainers in een vrachtwagenoplegger

Ook de medische of farmaceutische industrie meldt drukke tijden. De distributiecentra die verantwoordelijk zijn voor het organiseren van de leveringen in deze industrieën gaan dan omhoog om de plotselinge toename van de orders op te vangen.

In Nederland zijn verschillende grote klanten uit de zorgsector actief als groothandelaar in geneesmiddelen en andere medische benodigdheden voor de gezondheidszorg. Dankzij de samenwerking met Rotom als verhuurpartner kan het bedrijf aan de behoeften van de sector voldoen, omdat we hen rolcontainers hebben geleverd die voldoen aan de normen van de sector, dat wil zeggen dat ze voldoen aan de hoogste kwaliteits- en hygiënestandaarden. Bovendien huren klanten uit de medische sector andere hygiënische verpakkingen, zoals kunststof pallets of kunststof bakken met verzegeling

Rolcontainers nemen tijdens de opslag niet veel ruimte in beslag

Wanneer er veel beweging is in de bedrijven, moeten ze de distributie verhogen omdat de toeleveringsketen te maken heeft met toegenomen orders en verzendingen. Niets is erger dan stilstand in de productie of in de toeleveringsketen door het ontbreken van de juiste verpakking. Er zijn dan meer producten nodig, zoals kunststof pallets, houten pallets, palletboxen of kunststof bakken. Het verhuren van verpakkingen maakt in een dergelijke situatie een flexibele aanpak mogelijk zonder extra investeringen. Het is nu moeilijk te voorspellen hoe lang een bepaalde situatie zal duren, en door het huren van verpakkingen wint u tijd.

Daling van de vraag en overproductie

De tweede taak waar veel bedrijven mee te maken hebben, is productiestilstand of een duidelijke vertraging. Als de productie loopt, moeten de gereedgemaakte goederen ergens worden opgeslagen. Als u meer opslagmogelijkheden nodig hebt, kan het nuttig zijn om verpakkings- en verrijdbare opslagrekken te huren. De mogelijkheid om stellingen in te richten past de logistiek van het magazijn aan de huidige situatie in uw bedrijf aan. Bovendien investeert u niet in de aanschaf van nieuwe verpakkingen, wat erg belangrijk is als de kosten stijgen door de dalende vraag.

Verrijdbare opslagrekken kunnen extra goederen bevatten

Pandemietijden zijn zeker een uitdaging voor veel bedrijven. Maar met alle moeilijkheden die daarmee gepaard gaan, is het ook een kans voor potentieel positieve veranderingen. Het vereist het gebruik van een grote flexibiliteit in de ondernomen activiteiten en het zoeken naar nieuwe oplossingen.

Zeker logistiek voor het huren van verpakkingen is een buitengewone hulp in deze tijd en voor de toekomst. Wij bieden hulp en advies in deze zaak. Als u meer huurproducten nodig heeft, zoals pallets, kunststof bakken of rolcontainers, vullen we de ontbrekende hoeveelheden direct aan. Wij leveren ze snel af, zodat u probleemloos kunt werken. Of misschien moet u de huurperiode verlengen? Dat is voor ons geen probleem. Neem contact met ons op en kijk hoe de verhuur van verpakkingen uw bedrijf kan helpen. Wij zijn er zeker van dat u deze oplossing op een later tijdstip kunt gebruiken.

Gerelateerde producten