Huren van metalen verpakkingen als oplossing voor stijgende staalprijzen

Huren van metalen verpakkingen als oplossing voor stijgende staalprijzen

Vandaag de dag maken veel fabrikanten van metalen verpakkingen zich zorgen over de snel stijgende prijzen op de staalmarkt. Volgens de laatste statistieken is de prijs van plaatmetaal dat voor verdere verwerking wordt gebruikt met 70 procent gestegen. Er wordt van uitgegaan dat de staalprijzen ook in de toekomst hoog zullen blijven, vanwege het plan van de Europese Commissie om in 2023 een belasting op de invoer van staalproducten in te voeren, rekening houdend met hun koolstofvoetafdruk.

Er is nog steeds een tekort aan staal op de markt. Dit veroorzaakt een systematische prijsstijging, die industrieën zoals witgoed- en autofabrikanten treft. De staalfabrieken zijn niet snel genoeg weer opgestart om aan de groeiende vraag te voldoen, terwijl de voorraden tot historisch lage niveaus zijn gedaald. De noodzaak om de staalvoorraden in Europa en de VS aan te vullen, creëerde op zijn beurt een extra vraag die groter was dan het aanbod, met als gevolg dat de staalprijzen eind 2020 stegen. Deze stijging van de grondstofprijzen weerspiegelt stijgingen in eindproducten zoals ijzerwaren en metalen verpakkingen.

Voorspelbare gevolgen van verstoringen op de staalmarkt in 2021

De World Steel Association heeft haar Short Range Outlook (SRO) voor 2021 en 2022 bekendgemaakt. Worldsteel voorspelt dat de vraag naar staal dit jaar met 5,8% zal toenemen. Tot 1.874,0 miljoen ton (Mt), na een daling van 0,2% in 2020. In 2022 zal de vraag naar staal met 2,7% groeien tot 1924,6 Mt. Deze marktsituatie kan langer aanhouden als gevolg van programma's die zijn opgezet om de wereldeconomie te stimuleren en te ontwikkelen na de pandemische crisis.

Huren van metalen verpakkingen als oplossing voor stijgende staalprijzen

De staalindustrie blijft blootgesteld aan verschillende risico's die de vraag, prijzen en marges kunnen beïnvloeden, waaronder zaken die in verband staan met pandemieën, zoals de ruimere verspreiding van het virus, trage vaccinatie en mogelijke nieuwe beperkingen. De inputkosten zullen de winstgevendheid en de kasstromen van de staalproducenten blijven beïnvloeden. Politieke en geopolitieke veranderingen, zoals de omvang van stimuleringsprogramma's van de overheid of het CO2-reductiebeleid, kunnen de druk op de sector opvoeren.

Prijzen en beschikbaarheid van staal, en de markt voor metalen verpakkingen

De alarmerende stijging van de staalprijzen leidt ook tot sterke prijsstijgingen van nieuwe metalen verpakkingen, zoals metalen verlengstukken, gaasbakken en gitterboxmanden. De prijsstijgingen houden verband met het marktnieuws dat vooraanstaande scharnierfabrikanten met voorraadtekorten kampen. Het resultaat is niet alleen duurdere verpakkingen, maar ook tekorten in de bevoorrading van metalen verpakkingen. Dit treft ook de (zware) industrie of de automobielsector.

Huren van metalen verpakkingen als oplossing voor stijgende staalprijzen

Huur metalen verpakkingen tijdens storingen

Detailhandelaren en fabrikanten hebben te maken met seizoensgebonden en cyclische verstoringen in de supplychains van hun producten en de verpakking die ze nodig hebben. Een grote hulp in dit opzicht is de mogelijkheid van Verpakkingsverhuur, die zorgt voor een grotere flexibiliteit van de activiteiten. Het huren van metalen containers, verlengstukken, rolcontainers, of palletstellingen helpt bij het compenseren van deze schommelingen zonder de noodzaak om te betalen voor opslag op lange termijn of de aankoop van ladingdragers.

De Rotom Group is een geweldige "reddingslijn" die past in de hedendaagse strategie om te overleven in tijden van verstoring. Wij hebben magazijnen in heel Europa die perfect gevuld zijn met een groot aantal geschikte verpakkingsdragers.

Voorbeelden van metalen verpakkingen om te huren zijn:

De flexibiliteit van de huurdienst is praktisch, omdat u de benodigde hoeveelheid verpakkingen voor transport of opslag krijgt wanneer u die het meest nodig hebt. Naast het feit dat u op een bepaald moment bedrijfsmiddelen voor andere investeringen kunt gebruiken, beschikt u voortdurend over liquiditeit van de productie, terwijl u deze verpakkingen na de gebruiksperiode niet thuis hoeft op te slaan.

Huren van metalen verpakkingen als oplossing voor stijgende staalprijzen

Metalen verpakkingen meerdere malen hergebruiken

In lijn met de strategie om de CO2-uitstoot te verminderen en optimaal gebruik te maken van de middelen die je hebt, is het de moeite waard om herbruikbare verpakkingen te gebruiken. Ze werken heel goed in pooling, of verpakkingencirculatie. Dit houdt in dat deze producten specifiek worden afgestemd op de specifieke toeleveringsketens waarin ze werken als retourverpakking. Hierdoor is het niet meer nodig om steeds nieuwe wegwerpverpakkingen zoals folie of tape aan te schaffen. Elke metalen verpakking wordt regelmatig geïnspecteerd en onderhouden voordat ze verder in gebruik wordt genomen.

Bijvoorbeeld in de automobielindustrie werken de metalen gitterbox containers goed. De geproduceerde goederen worden in deze metalen containers geladen en naar hun bestemming verzonden, waarna de lege containers naar dezelfde leverancier worden teruggestuurd, opnieuw met producten worden gevuld en deze cyclus zich in een gesloten kringloop steeds weer herhaalt. In sommige gevallen gaat het om een open systeem, waarbij herbruikbare verpakkingen (bv. metalen Gitterboxen of rolcontainers) worden gebruikt door veel verschillende leveranciers die allemaal een gemeenschappelijke verpakkingspool delen. In andere situaties werkt de verpakking in een gesloten circuit, met name wanneer herbruikbare verpakkingen een product zijn dat is ontworpen en vervaardigd volgens een unieke specificatie. In beide gevallen beheren wij als ervaren logistieke partner de workflow van deze verpakkingen om uw toeleveringsketen soepel te laten verlopen.

Huren van metalen verpakkingen als oplossing voor stijgende staalprijzen

Vandaag de dag maken veel bedrijven gebruik van retourverpakkingscyclusbeheerders en stappen over op gerecyclede kunststoffen en herbruikbare transportverpakkingen.Rotom is een vertrouwde partner voor het gebruik van duurzame oplossingen. Met diensten als verhuur, terugkoop of verpakkingscirculatie wordt de levenscyclus van metalen producten aanzienlijk verlengd, wat bijdraagt aan een verstandig gebruik van natuurlijke hulpbronnen en meer winst.

Metalen containers en andere stalen verpakkingen nog steeds onmisbaar in de industrie

Ondanks de huidige storingen en prijsschommelingen is staal een economisch materiaal voor het maken van rolcontainers, kisten en palletverlengstukken. Het is ook herbruikbaar en kan worden onderworpen aan reparatie en onderhoud diensten. Elke metalen container, rolcontainer of palletrek dat wordt gebruikt, wordt grondig geïnspecteerd en onderhouden, zodat u, de klant, niet teleurgesteld bent in de prestaties van zo'n drager. Op deze manier kan hij nog vele jaren dienst doen.

Daarom is het de moeite waard om herbruikbare verpakkingen of het gebruik van een verhuurservice te overwegen, zodat u kosten kunt besparen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Als u vragen hebt over onze verhuurservice voor metalen verpakkingen of als u grotere hoeveelheden verpakkingen nodig hebt, neem contact met ons op. Onze specialisten zullen kiezen voor de juiste oplossingen voor uw branche om uw bedrijf soepel en zonder verstoring te laten verlopen.

Ben je geïnteresseerd in het onderwerp over hoe het huidige economische klimaat de logistieke verpakkingsindustrie beïnvloedt? Lees meer op de blog: