Stijgende houtprijzen? Profiteer van gebruikte pallets!

Stijgende houtprijzen? Profiteer van gebruikte pallets!

De Covid-19 pandemie zorgde ervoor dat de houtprijzen stegen tot het hoogste niveau in twee jaar. Vanaf begin januari tot eind augustus 2020 is de prijs van houtcontracten met 158% gestegen! Het is niet moeilijk voor te stellen dat dit van invloed is geweest op de transportprijzen van producten in veel industrieën, waardoor de eindgebruiker uiteindelijk wordt getroffen.

Veel industrieën voorspellen uit angst voor een economische vertraging, een afname van de vraag naar veel grondstoffen, waaronder hout (lees meer hierover in het artikel "Stijgende houtprijzen op de Europese markt)

.

Wat als we houten pallets nodig hebben? Een houten pallet is nog steeds het primaire leveringsmedium dat fabrikanten, distributeurs en retailers in vele industrieën verbindt. Gezien de huidige economische situatie en het feit dat we in een wereld met beperkte hulpbronnen leven, is hout een van de grondstoffen die verstandig moet worden afgevoerd.

Het blijkt dat nadat het werk voor het ene bedrijf is gedaan, de houten pallet kan worden hergebruikt door een ander bedrijf. Als de pallets eenmaal beschadigd zijn, kunnen ze worden gerepareerd en hergebruikt. Als ze niet meer bruikbaar zijn, kunnen ze worden verkocht en gerecycled. Hoe langer de houten pallets in gebruik blijven, hoe beter voor het milieu en de portemonnee van de handelaar.

Gebruikt, gerepareerd, gereviseerd; allemaal termen die gebruikt worden om aan te duiden dat een pallet met zorg en aandacht opnieuw in omloop is gebracht. Ze zijn een goed alternatief voor nieuwe houten pallets en kunnen nog steeds effectief goederen van verschillende vormen en maten vervoeren. We zetten de voordelen van repareren en hergebruiken graag voor u op een rij.

Gunstigere prijs voor gebruikte pallets

Nieuwe houten pallets betekenen een aanzienlijke kostenpost voor het bedrijf in vergelijking met gebruikte pallets. De kosten voor de continue aanschaf van nieuwe pallets kunnen snel oplopen. Met als gevolg minder financiële ruimte om elders te investeren.

Het verminderen van de kosten van pallets kan helpen bij het realiseren van enorme besparingen in de totale transportketen. Wij bieden volledig functionele en goedkope ladingdragers tegen zeer lage kosten. Voor magazijnen of bedrijven die overwegen de voorraadkosten te verlagen, is dit een effectieve optie.

Goed onderhouden pallets

Gebruikte houten pallets verschillen niet in kwaliteit van nieuwe pallets. De gebruikte pallets zijn sterk en hebben een hoog dynamisch draagvermogen, waardoor ze geschikt zijn voor het transport van zware ladingen. De gebruikte EPAL pallet met de afmetingen 1200x800 mm kan bijvoorbeeld 1500 kg aan goederen vervoeren, waarnaast ze een statisch draagvermogen hebben van maximaal 4000 kg! De sterke en robuuste constructie van houten pallets zorgt er voor dat ze minder gevoelig voor beschadigingen zijn, wat de vervangingskosten drukt én zorgt voor een soepele supply chain.

Rotom medewerkers repareren pallets die aan de lopende band worden gebruikt

De houten pallet ondergaat een proces van reparatie en volledige onderhoud, dus hij is absoluut in dezelfde staat als een nieuwe pallet. Wij hebben licenties voor het repareren van EPAL pallets volgens de afgesproken gestandaardiseerde normen. In onze fabrieken in heel Europa renoveren we gebruikte houten pallets volledig. Als een nieuwe pallet tijdens het gebruik wordt beschadigd, wordt deze onderhouden voor hergebruik. Dankzij de herconditionering van uw pallets hoeft u niet in te leveren op kwaliteit, want uw pallets blijven 100% functioneel.

Snelle beschikbaarheid

Als palletfabrikant hebben we een enorme voorraad gebruikte pallets, zodat u gemakkelijk de juiste pallets kunt kopen die voldoen aan uw supply chain eisen. Als u ondersteuning nodig heeft bij het kiezen van het juiste model gebruikte pallet ter vervanging van nieuwe pallets, neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Het zoeken van pallets in lokale magazijnen is een onzekere tijdsbesteding. U weet immers niet altijd in welke staat de pallets zich bevinden; of ze structurele schade hebben, in contact zijn gekomen met schadelijke chemicaliën of slecht uitgevoerde reparaties hebben. Wanneer u gebruikte pallets van Rotom als producent koopt, hoeft u zich geen zorgen te maken over het grote aantal ingekochte gebruikte pallets. U weet waar uw pallets vandaan komen, hoe ze gemaakt zijn en of ze veilig zijn om te gebruiken. U kunt controleren of ze het nodige ISPM15-certificaat hebben dat aantoont dat de pallets het warmtebehandelingsproces hebben ondergaan. Dit is bijvoorbeeld relevant voor export naar het VK nadat de Brexit van kracht is. Op de lange termijn kan dit uiteindelijk veel geld besparen.

Enorme stapels nieuwe en herstelde pallets kunnen in heel Europa gevonden worden.

Heeft u de piek van uw seizoensgebonden bestellingen in uw branche bereikt en heeft u extra pallets nodig? Geen probleem! U kunt houten pallets huren voor een bepaalde periode en wij halen ze bij u op wanneer u deze niet meer nodig heeft.

Positieve impact op het milieu

Als natuurproduct kunnen houten pallets vele malen worden gerepareerd tot het punt dat repareren niet meer rendabel is. In dit geval kunnen de pallets worden gerecycled. Als een houten pallet reparabel blijkt, is het beter om deze te onderhouden en te hergebruiken dan om deze weg te gooien.

Rotom gebruikt en repareert al jaren houten pallets om milieuvriendelijker te zijn en zich duurzaam te ontwikkelen. U kunt bijdragen aan een groenere aanpak door houten pallets te kopen van een bedrijf dat actief werkt aan het hergebruik van pallets door regelmatige onderhoud en reparaties.

Terugverkoop van pallets

Als uw verpakkingsbehoeften veranderen of als uw klant of partner een verandering van de verpakking (pallets) aanvraagt, kopen wij graag uw onnodige pallets. De opbrengst van de verkoop van deze pallets zal uw investering in nieuwe verpakkingen verminderen.

Het aanschaffen van gebruikte pallets die voldoen aan alle transportvereisten, is niet alleen een goede optie voor bedrijven met kleinere budgetten. Hetzelfde geldt namelijk voor bedrijven die efficiënten met hun kosten willen omgaan. De gebruikte optie kan ongeveer 60% van de kosten van nieuwe pallets bedragen. U kunt gebruikte pallets kopen tegen een goede prijs en hoge kwaliteit.

Aankoop rechtstreeks van de palletfabrikant

Door houten pallets rechtstreeks bij de fabrikant aan te schaffen, krijgt u vele voordelen die gepaard gaan met uw aankoop. Hoewel het kopen van houten pallets van andere bronnen op het eerste gezicht een goedkope en gemakkelijke oplossing lijkt, kan het u tijd en geld kosten door de problemen met het gebruik van deze verpakkingen.

Het is altijd het beste om het over te laten aan professionals die hun best doen om gebruikte pallets nieuw leven in te blazen door ze te repareren en te onderhouden. De professionals van Rotom kennen de palletmarkt als geen ander en kunnen u helpen bij het nemen van beslissingen over het repareren, recyclen of kopen van nieuwe of gebruikte pallets.