Argi-sector

Het succes van de moderne landbouw hangt af van een functionele verpakkings- en transportlogistiek die efficiëntie en zuinigheid in alle stadia combineert.

Landbouw is een zeer veeleisende bezigheid, die de basis vormt voor de opeenvolgende stadia van de voedselproductie die de consument bereikt. Het is een diverse industrie die veel verschillende productcategorieën omvat: van granen, fruit- en groenteteelt en -verwerking tot veeteelt.

In de landbouw is er, naast biologische en technologische kennis, behoefte aan gedegen kennis over de rol van geschikte logistieke verpakkingen na de oogst of het slachten, voldoende opslagruimte voor goederen, inzicht in de rol van ventilatie en temperatuurbehoud om de kwaliteit van de producten te waarborgen.

Wij beseffen hoe belangrijk het is om opslagruimte te besparen en oplossingen te vinden die u helpen efficiënt te werken en kosten te besparen. Hieronder leest u over een paar van deze oplossingen.

Bereid je voor op het seizoen - de logistieke verpakking voor de oogst en intensief werk

Tijdens de oogst wordt er vaak gebruik gemaakt van duurzame kunststof kratten. Wij bieden geperforeerde kunststof kratten voor het oogsten en opslaan in verwerkingsbedrijven. Geperforeerde kunststof kratten kunnen ook worden gebruikt in de fabriek bij hoge en lage temperaturen en tijdens het transport of de opslag. De juiste openingen in de groente- en fruitkratten zorgen voor voldoende ventilatie om de producten langer vers te houden.

Voor de meeste fruittelers zijn houten kisten voor fruit ook noodzakelijk bij de oogst. Ze kunnen in opengewerkte of vaste uitvoering zijn, afhankelijk van de getransporteerde producten en hun eigenschappen. Wij leveren houten kisten in alle mogelijke maten. Als u kisten in ongewone maten nodig heeft, leveren wij de kisten die u nodig heeft. Wij ontwerpen en produceren hoogwaardige kisten, afgestemd op uw productie en supply chain.

Bij de planning van het transport tijdens de oogst moet rekening worden gehouden met de benodigde hoeveelheid houten pallets, die tevens de basisladingdrager vormen. Als u de pallets bezit en wilt dat ze in een gesloten circuit worden gebruikt (pooling), zijn Europallets de beste keuze. De verpakkingscirculatiedienst maakt ook gebruik van andere producten zoals kunststof pallets, palletboxen, kunststof bakken en vele andere.

Als u een overproductie van goederen heeft of een piek in het aantal bestellingen en u bent niet van plan een grote investering te doen, kunt u logistieke verpakkingen huren. Dit is een praktische oplossing omdat u geen stilstand in uw werk heeft en onnodige verpakkingen na het seizoen niet in uw magazijn liggen. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe lang u de benodigde pallets of kunststof boxen wilt huren.

Een goede oogst is ook een uitdaging - bewaar goederen veilig en op de juiste temperatuur

  • Veilige en voordelige distributie

Kunststof pallets zijn betrouwbaar, gemakkelijk te onderhouden en zijn daarom een praktische oplossing voor voedseldistributie over een langere periode. Wij bieden pallets met de mogelijkheid om te nestelen, zodat u ruimte bespaart bij het retourtransport en de opslag. Ze zijn ideaal voor de toenemende logistieke eisen van voedseldistributieketens; er worden vooral kunststof pallets gebruikt waar hoge hygiënische eisen worden gesteld. Daar wordt gebruik gemaakt van de kunststof pallet H1, speciaal voor de voedingsindustrie. Dit geldt bijvoorbeeld voor slachthuizen waar de reinheid en het lage temperatuurbehoud van de producten van cruciaal belang is.

Bij het plannen van het transport is het ook slim om aan vouwbare kunststof bakken te denken. De mogelijkheid tot het inklappen bespaart ruimte bij het transport, de opslag en de kosten. Bovendien betekent minder routes minder CO2-uitstoot, wat een belangrijke bijdrage levert aan de bescherming van het milieu.

  • Opslagplaats

Voor het transporteren van producten van de akker of boomgaard naar het magazijn kan gebruik worden gemaakt van robuuste houten palletranden. Palletranden zijn een handige en voordelige vorm van herbruikbare verpakkingen. Het gebruik ervan, in combinatie met houten pallets in standaardafmetingen zoals 1200x1000 mm of 1200x800 mm, vereenvoudigt de verwerking, aangezien de meeste palletranden en andere verpakkingen zijn ontworpen voor gebruik met dit type pallets. Het transporteren van pallets met standaardafmetingen leidt ook tot een efficiënter gebruik van de ruimte.

Wat doet u als u extra ruimte nodig heeft om uw producten op te slaan? U kunt stapelracks gebruiken om flexibele opslagsystemen te creëren. Deze kunt u bij Rotom kopen of huren. Het belangrijkste voordeel is dat de racks binnen en buiten opgebouwd mogen worden. Het toevoegen van extra niveaus is ook heel eenvoudig. De verschillende lengtes van de steunen zorgen voor de juiste hoogte van elk niveau.

  • De juiste opslag van gewassen

Kunststof palletboxen zijn de beste manier om producten die bederfelijk zijn veilig op te slaan en te beschermen. Ze worden veel gebruikt door bedrijven in de agrarische sector, zoals boerderijen, plantenkwekerijen, fruit- en groenteboerderijen en voederfabrieken. Deze handige boxen zijn ideaal voor gebruik door exporteurs en boeren bij het vervoer van groenten en fruit. Ze zijn ontwikkeld voor het oogsten, opslaan, koelen en transporteren van landbouwproducten van de akker naar het pakstation. De palletboxen zijn te verkrijgen in diverse maten en ze zijn spuitgegoten en zo ontworpen dat ze uiterst stabiel en veilig zijn als ze worden gestapeld.

Gesloten palletboxen zijn hygiënisch en gemakkelijk te reinigen door hun gladde binnen- en buitenwanden. De grote capaciteit tot 600L maakt de opslag van losse en kleine producten mogelijk. Bovendien zijn de afmetingen van deze boxen aangepast aan de grootte van standaardpallets, zodat het transport soepel kan verlopen.

De palletboxen met geperforeerde bodem en zijwanden zorgen voor voldoende luchtstroom en zonneschijn. In geventileerde boxen kunnen producten langer worden bewaard, zodat ze vers in de winkel kunnen worden geleverd.

Andere kunststof bakken zoals nestbare bakken of Euronorm E2 bakken, gebruikt in de vleesindustrie, zijn compatibel met automatische productielijnen. Deze bakken zijn gemaakt van sterke kunststoffen, hierdoor herbruikbaar en worden daarom vaak gebruikt bij het poolen van verpakkingen.

Onze kunststof bakken, -pallets en houten pallets worden dagelijks gebruikt op akkers, boomgaarden, in kassen en magazijnen. Wij geven u het perfecte hulpmiddel om producten van de hoogste kwaliteit te garanderen.

Heeft u vragen over onze producten of wilt u optimale oplossingen vinden voor uw bedrijf? We staan tot uw beschikking. Contacteer ons over logistieke verpakkingen door het formulier in te vullen of via de telefoon en onze ervaren specialisten zullen u helpen bij het vaststellen van uw logistieke behoeften.

KOPIE VAN UW OFFERTEAANVRAAG

wordt naar u gestuurd per mail

Geen bestand gekozen
X Maximale grootte < 5 MB
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

*Vereiste velden