5 manieren om van verpakkingen voor de export een succes te maken

5 manieren om van verpakkingen voor de export een succes te maken

De juiste verpakking speelt een belangrijke rol bij de export van goederen. Bij internationaal transport neemt het risico op schade toe doordat de goederen vele malen op verschillende plaatsen worden verwerkt. In geval van een verkeerde verpakking ontstaat het risico op schade. De staat van het eindproduct heeft invloed op de reputatie van uw bedrijf en de gemaakte kosten voor verpakking beïnvloeden de winst uit de transactie.

Verpakkingen voor de export zijn een grote verantwoordelijkheid. Het vereist kennis over het vervoer van goederen en inzicht in de risico's, om deze te beschermen. Het verpakkingsproces moet ook worden geoptimaliseerd, zodat het niet alleen voldoet aan de normen van de toeleveringsketen, maar ook de kosten vermindert. Laten we eens kijken naar enkele tips die ervoor kunnen zorgen dat uw goederen veilig op hun bestemming aankomen.

#1 Verminder het risico op schade - anticipeer op gevaar

De wijze van verpakking die nodig is voor de verzending is grotendeels afhankelijk van het type product, de wijze van transport en de apparatuur op de laad- en losplaatsen. Voor bijvoorbeeld zendingen over zee zijn vaak uitgebreide verpakkingen nodig. Daarnaast is bescherming tegen vocht noodzakelijk vanwege de langere transportduur en het feit dat deze verpakkingen meestal vele malen vaker worden opgepakt en herladen dan bij andere transportwijzen.

Luchttransport daarentegen vereist een lichtgewicht verpakking die een uitstekende bescherming biedt. Hiermee moet rekening worden gehouden in de transportkosten. Ook de exportvoorschriften in verschillende landen en de specifieke eisen van individuele klanten moeten worden nageleefd.

#2 Denk eraan om pallets en houten kratten te documenteren

Een ander "principe" van verpakken is het voldoen aan de geldende voorschriften, niet alleen in het land van herkomst, maar ook in het land waar de goederen moeten worden geleverd.

Dit geldt voor het hebben van een IPPC-certificaat als u exporteert buiten de EU. Het is een belangrijk onderdeel van de douanedocumentatie, waardoor we weten dat verpakkingshout geen ongedierte bevat en is gefumigeerd. Het ontbreken van dit certificaat kan ernstige gevolgen hebben voor u als exporteur. Het gaat onder meer om het blokkeren van de douane, het afwijzen van de goederen of het opnieuw moeten verpakken, wat zeer kostbaar is. Meer informatie over de IPPC-standaard vindt u in het artikel ISPM15 - fytosanitaire normen voor verpakkingen.

#3 Bespaar op het gewicht van een pallet bij luchttransport

Luchttransport is ideaal voor korte doorlooptijden en snelle leveringen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat luchttransport een duurdere optie is, en hoe groter en zwaarder de zending is, hoe hoger de kosten zijn.

Goederen die per vliegtuig worden geleverd op een genestelde kunststof pallet

In dit geval is het belangrijkste om een pallet te kiezen die zijn functie vervult en tegelijkertijd licht van gewicht is. Dit geldt voor kunststof exportpallets. Vooral pallets zoals de nestbare kunststof pallet 1200x800mm verminderen het gewicht en de opslagruimte, waardoor de transportkosten dalen.

#4 Pas de lading aan de container aan - standaardisatie van de verpakking in het zeetransport

Zeetransport is de meest voorkomende oplossing voor grote, volumineuze goederen met flexibele levertijden. Vervoer over water duurt meestal lang, maar is de goedkoopste manier om grote zendingen over lange afstanden te vervoeren.

Container pallets worden zeer vaak gebruikt in het zeetransport en hun afmetingen komen perfect overeen met die van containers. Naast platte kunststof of houten pallets worden ook andere soorten gebruikt, bijvoorbeeld stapelrekken en palletboxen. De palletunit moet een vorm hebben die vergelijkbaar is met een kubus, bepaald door de afmetingen van de pallet. Er wordt ook rekening gehouden met de hoogte van het ruim in het transportmiddel. Vervolgens worden deze pallets in containers van verschillende afmetingen geplaatst.

Producten op een houten pallet geladen in een zeecontainer

In het zeetransport worden massief houten kisten gebruikt voor het transport van zware producten. Deze kisten zijn ISPM15 gecertificeerd en zijn speciaal ontworpen voor de goederen. Dit bespaart op transportkosten en zorgt voor een goed gebruik van grondstoffen.

#5 Gebruik het wegtransport verpakkingscircuit

Het wegtransport is nodig om de zending van een luchthaven of zeehaven naar de eindbestemming in het binnenland te brengen. Het wegtransport zorgt voor een snelle levering, is ideaal voor zendingen over korte afstanden en is zeer kosteneffectief. Zendingen kunnen gemakkelijk worden gevolgd en getraceerd van punt A naar punt B. Met behulp van hergebruik van ladingdragers (pooling) op vele punten in Europa, kunt u de kosten van het beheer van verpakkingen zoals pallets, gaaswagens of palletranden verlagen en heeft u online toegang tot informatie over de exacte locatie van verpakkingen. Dankzij de hechte samenwerking in de toeleveringsketen kunt u kiezen voor herbruikbare verpakkingen die kosten besparen. Bovendien promoten ze duurzame ontwikkeling en bewust gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

#6 Ontwerp de verpakking specifiek voor uw product

We zijn in staat om een pallet of box speciaal voor uw transportbehoeften te ontwerpen, wat de ergonomie en de werkefficiëntie ten goede komt. We houden dan rekening met het soort materiaal dat wordt gebruikt, het doel, de duurzaamheid, de transport- en opslagkosten en passen deze aan de noodzakelijke mate van bescherming van de vervoerde goederen aan. Productontwikkeling betekent meer ergonomie van het werk en dus winst voor het bedrijf.

#7 We zijn er voor u, vraag gerust om deskundig advies

Rotom's specialisten proberen zich zoveel mogelijk aan te passen aan de behoeften van de klant.

Onze verpakkings- en opslagoplossingen voor de export van industriële goederen zijn ontworpen om uw producten in perfecte staat van punt A naar punt B te brengen. Of het nu gaat om een enkele machine of om producten die op pallets worden gestapeld, wij houden ons altijd strikt aan uw specificaties. We zijn ook bekend met alle relevante nationale en internationale normen en richtlijnen voor exportverpakkingen.

Rotom ondersteunt klanten in elke fase van hun toeleveringsketen om een volledig geïntegreerde verpakkingsoplossing te bieden die voldoet aan hun specifieke doelstellingen en behoeften. We zijn blij dat onze oplossingen milieuvriendelijk zijn, voldoen aan hun transportdoel, maar ook tijd en geld besparen - en tegelijkertijd uw merk en reputatie ondersteunen.