De 5 meest voorkomende zorgen over pooling - Wij nemen uw twijfels weg

De 5 meest voorkomende zorgen over pooling - Wij nemen uw twijfels weg

Volgens de laatste statistieken van Future Market Insights maken logistieke trends (2022) duidelijk - pooling van verpakkingen, met name pallets, zit in de lift. Tot 2032 zal de wereldwijde markt voor palletpooling naar verwachting groeien met een CAGR van 6,1 procent tot meer dan 12,9 miljard dollar. Wat is de reden voor de groei van de vraag naar dit type logistieke dienst?

Warehouse operators kiezen voor palletpooling omdat het tijd en middelen bespaart bij het repareren, onderhouden en sorteren van deze ladingdragers. Bovendien kunt u door het poolen van dezelfde soorten paletten in toeleveringsketens aanzienlijk besparen op opslag- en transportkosten.

Ongetwijfeld zijn ervaren logistiek managers zich bewust van de voordelen van deze dienst. Bij de keuze voor een verpakkingscircuit moet u echter een antwoord vinden op vragen die vaak opduiken. Wie repareert de pallets en haalt ze op? Op welk moment ziet u een toename van de besparingen? Hoe pakken poolingbedrijven de logistiek aan? Wat kan zakenpartners overtuigen om mee te werken aan palletpooling? Dit zijn slechts enkele van de vele vragen die we proberen te beantwoorden voor onze klanten.

In dit artikel belichten we de essentie van pooling en bespreken we de meest voorkomende problemen bij de overgang naar pakketpooling.

Wat is pooling packaging?

Pooling packaging betekent verpakkingen hergebruiken en weer in omloop brengen. Wij nemen de lege verpakkingen van uw klanten in en leveren ze aan u terug in de hoeveelheid die u verwacht en op het afgesproken tijdstip. Het doel is ook om ervoor te zorgen dat de verpakking in orde is en klaar voor hergebruik in de volgende cyclus.

Wanneer is pooling het meest van toepassing? Er zijn twee gebruikssituaties voor pooling:

 • 1. U bezit een aanzienlijke voorraad verpakkingen en wilt dat iemand de circulatie ervan beheert, ze bij uw klanten ophaalt en ze klaarmaakt voor hergebruik.
 • Wij kunnen uw bedrijf helpen duurzamer te groeien, zodat u niet steeds hoeft te investeren in het kopen van nieuwe verpakkingen en zo uw ladingdragers kan hergebruiken.

 • 2. U hebt geen eigen verpakking, maar u wilt dat een poolingbedrijf u een complete service biedt - van het leveren van de media tot het vervoeren, repareren, sorteren en afleveren bij uw klanten.
 • Wij voeren het hele proces uit - van de levering van de pallets of andere media - tot het herstel, de bewaring en het opnieuw in omloop brengen ervan.

Wilt u meer weten? In het artikel Pooling in de logistiek - Ontdek de voordelen, daar vindt u informatie over waarom pooling een duurzame logistieke oplossing is. En nu gaan we het hebben over de meest voorkomende zorgen van logistiek managers. Laten we beginnen met het belangrijkste punt.

Wat kan mij overtuigen dat pooling rendabel is?

De onmiskenbare trend is dat heel Europa in de richting van duurzaamheid gaat, met financiële besparingen als gevolg. Het is de moeite waard om te ontdekken dat u het merk van uw bedrijf opbouwt door te kiezen voor duurzaamheid. Dus, het feit dat u uw transportmedia gaat verzorgen en recyclen loont.

Als je bijvoorbeeld 800.000 media per jaar hebt, kost het je tientallen miljoenen om die te kopen en te verkopen. Als u daarvan 30% terugverdient en de media weer in omloop brengt, zult u ongetwijfeld merken dat uw bedrijf een echte bijdrage levert aan duurzaamheid.

Voorbeeld van besparing door palletterugwinning in het poolingproces:

 • De klant koopt jaarlijks 800.000 pallets tegen de tijd dat ze met Rotom gaan werken (2Return).
 • Prijs van 1 nieuwe pallet - 10 €
 • Onze kosten:
  • Pooling € 2,52,
  • Herstel €3,08
 • 50% van de pallets gaat zonder reparatie terug naar de klant.
 • U ziet elke aanname van een herstelresultaat van 10%, 20% en 30% in het besparingsveld.
Voorbeeld van besparing door palletterugwinning in het poolingproces

Modeloverzicht van de besparing door de toepassing van pooling, afhankelijk van het aantal teruggewonnen paletten.

Zoals uit bovenstaande tabel blijkt, kunnen we al met de terugwinning van 30% van de verzonden pallets een besparing van 18% realiseren, wat met deze omvang van de gebruikte pallets een aanzienlijk bedrag is van meer dan 1,4 miljoen euro per jaar. Als we 50% recupereren, stijgt de besparing tot 30%, of bijna 2,3 miljoen euro per jaar.

Is de kwaliteit van de pallets die u van terugkerende klanten krijgt voldoende?

Veel bedrijven maken zich zorgen over de kwaliteit van de paletten die terugkomen van de markt en of ze wel geschikt zijn voor de productielijnen. Een belangrijk punt in het poolingproces is dat wij ons vanaf het begin van het contract ertoe verbinden pallets te leveren die 100% geschikt zijn voor gebruik in de productielijnen.

Wij streven ernaar pallets te leveren die 100% geschikt zijn voor gebruik op productielijnen.

Vanaf het begin stellen wij instructies op voor alle bij het werk betrokken partijen, op basis van technische tekeningen, die duidelijk bepalen hoe de pallet eruit moet zien en in welke staat hij moet zijn om op de productielijnen van de beoogde klanten te kunnen werken.

Zo had een van onze klanten uit de bouwsector aanvankelijk twijfels over het gebruik van pooling. Dit kwam door eerdere slechte ervaringen. Het bedrijf had geprobeerd gerecyclede pallets te gebruiken op hun productielijnen, maar een essentieel punt - de voorbereiding van de pallets - was over het hoofd gezien. De mensen die de dragers repareerden waren niet gekwalificeerd en namen de bijbehorende verantwoordelijkheid niet. Het resultaat was dat deze pallets niet goed presteerden. Waarom? Omdat het proces niet werd uitgevoerd met een professioneel poolingbedrijf dat de verantwoordelijkheid op zich neemt om ervoor te zorgen dat de geretourneerde dragers 100% geschikt zijn voor het werk.

Hoe ondervangt u de administratieve problemen in verband met pooling?

.

Een van de zorgen van onze klanten is of zij meer werk zullen hebben met het opstellen van rapporten, het rapporteren waar verzendingen hebben plaatsgevonden, enz. wanneer zij met een poolingbedrijf gaan werken. Dergelijke zorgen zijn onnodig.

Om de voordelen van pooling te bepalen en dienovereenkomstig een simulatie op te stellen, hebben we alleen pallettekeningen, verzendlocaties en een beoordeling van de kwaliteit van de beschikbare vervoerders nodig. Vervolgens laten we de klant stap voor stap zien welke besparingen hij krijgt als het poolingbedrijf 10%, 20% 100% van de palletpool voor de klant terughaalt. Wij tonen ook de voordelen van minder werk voor de bedrijven omdat zij door de verkoop van de transportdragers zich geen zorgen hoeven te maken over de afhandeling ervan.

Welke maatregelen moeten worden genomen om de simulatie zo nauwkeurig mogelijk te maken? Transparantie en nauwe samenwerking tussen het poolingbedrijf, de verkoopafdeling van de klant en de aannemers van de klant zijn essentieel. Het is belangrijk dat bedrijven niet bang zijn om met het poolingbedrijf te praten, want als ze geen nauwkeurige gegevens laten zien, zal onze offerte onvolledig zijn en niet het hele plaatje laten zien.

Kun je de logistieke kant van grote organisaties aan?

Een veel voorkomende zorg van klanten is hoe de logistieke kant van het bedrijf moet worden bediend. Bedrijven vragen zich af of poolingbedrijven zoals Rotom (2Return) een aanzienlijk vervoerdersrendement kunnen genereren, samen met reparatie- en onderhoudsdiensten voor bedrijven met tientallen of honderden locaties.

Pooling voor grote bedrijven is rendabel wanneer zij 50% van de pallets uit de markt kunnen halen en meer, zodat het financiële resultaat voor het bedrijf winstgevend is (ten minste enkele miljoenen honderdduizenden of zelfs miljoenen euro's per jaar). Klanten vragen onze specialisten vaak hoe lang een poolingbedrijf erover doet om enkele honderdduizenden pallets van de markt te halen.

Hergebruik van ladingdragers op maat is een duurzame oplossing

Wij begrijpen dat in dit geval de logistiek essentieel is. Daarom voeren we aan het begin van onze samenwerking proefophalingen uit voor een periode van 3 tot 6 maanden. Na deze periode kan het bedrijf bepalen of het ophaalproces soepel en snel verloopt. We weten dat hoe meer ophaalpunten er zijn, hoe dichter het poolingnetwerk is, wat lagere transportkosten en een grotere palletpool betekent. Rotom heeft momenteel 5 locaties in Polen, 26 in Europa en breidt het aantal locaties voortdurend uit. Wat ons onderscheidt als betrouwbaar poolingbedrijf is het feit dat we pooling niet alleen uitvoeren voor standaardpallets (bijv. Euro) maar ook voor klanten die hun eigen niet-standaardpallets hebben.

Hoe overtuigt u de aannemers van de klant om in pooling te willen werken?

Een van de gevoelige onderwerpen die wij met klanten bespreken is de kwestie van het aanmoedigen van tegenpartijen van klanten om mee te werken aan packaging pooling. Dit komt door de angst om zakenpartners te verliezen.

Daartoe informeren wij de tegenpartijen van onze klanten in detail: wat wij doen, wie wij zijn en hoe het poolingproces eruit ziet. Dit alles wordt opgenomen in het verkoopmateriaal dat wij doorgeven aan de verkoopafdeling van de klant. De volgende stap is dat de klant een "gevoelig" gesprek voert met zijn klantennetwerk. Dit is een gevoelig moment, van onze klant naar de eindklanten. Het doel is altijd om de voordelen van pooling aan te tonen. Het is essentieel om nuchter met je klanten te praten; zo was er een klant die aarzelde over pooling omdat hij dacht dat hij daardoor extra verantwoordelijkheden op zich zou moeten nemen. Na een paar maanden was hij echter overtuigd om voor pooling te kiezen omdat hij minder werk te doen had op het gebied van palletbeheer.

Het is belangrijk om concrete argumenten te hebben die het voordeel van de overschakeling op package pooling aantonen.

 • Geen probleem met de boekhouding van de verkoop van eigen pallets - het poolingbedrijf koopt de pallets, zodat het probleem van de boekhouding van dit type transportmiddel aan het eind van het jaar verdwijnt, bovendien krijgt de klant er nog steeds geld voor.
 • Het is mogelijk om elk type pallet te kopen, zelfs niet-standaard pallets. Ongeacht of er elementen van de pallets beschadigd zijn - logistieke specialisten zullen in eerste instantie de toestand van de dragers beoordelen en een taxatie opstellen en deze vervolgens ophalen. Resultaat? The result? De klant vergroot zijn opslagruimte.

Werken met een ervaren logistieke partner

Als u geïnteresseerd bent in het onderwerp pooling, toont dit aan dat u uw bedrijf op een duurzame manier wilt ontwikkelen. Dit bevordert besparingen en een beter beheer van logistieke dragers. Rotom voert samen met haar partner 2Return al jaren pooling uit voor vele bedrijven in heel Europa. Vul onderstaand formulier in en neem contact met ons op als u nog vragen heeft en een realistische offerte voor uw bedrijf wenst. Onze specialisten adviseren u graag over de juiste oplossing voor uw supply chain.

Lees meer over pooling en groene logistiek in de artikelen: