KLT-bakken voor de auto-industrie? Profiteer van de vele mogelijkheden!

KLT-bakken voor de auto-industrie? Profiteer van de vele mogelijkheden!

De kracht van vooruitgang binnen een bedrijf is door innovatief en in ontwikkeling te blijven. Wanneer een bedrijf niet meer creatief is, wanneer het denkt perfectie bereikt te hebben en alleen nog maar produceert, is het klaar. (Henry Ford)

Ford was de creatieve kracht achter de auto-industrie van ongekende omvang en rijkdom, die in slechts enkele decennia de Amerikaanse economie voorgoed veranderde. Hij was ook de voornaamste uitvinder van de productielijn technologie voor de massaproductie. Door de eerste auto te maken die de Amerikanen uit de middenklasse zich konden veroorloven, veranderde hij deze auto van een dure curiositeit in een betaalbaar vervoermiddel dat de realiteit waarin we leven onomkeerbaar beïnvloedde. Hij was ervan overtuigd dat bedrijven steeds meer verbeteringen moeten doorvoeren om vooruit te komen.

En dat doet het echt. De moderne autosector is voortdurend in ontwikkeling, introduceert nieuwe technologieën en zorgt voor een toenemende verkoop. Op deze manier zijn de fabrikanten van verschillende gebieden betrokken bij het creëren van één auto. Hierdoor kunnen meer dan 400 toeleveranciers van onderdelen deelnemen aan de assemblage van één automodel. Op dit moment moet de levering van auto-onderdelen van veel bedrijven in verschillende landen zorgvuldig worden gecoördineerd, om een soepel productie- en assemblageproces te garanderen.

Verpakkingsontwikkeling en kostenreductie - 2 in 1

Een van de belangrijkste veranderingen die de nieuwe wereldwijde economische omgeving met zich meebrengt, is het nauwlettend in de gaten houden van de kosten. De logistiek en verpakkingen zijn een van de eerste domeinen die geanalyseerd werden.

In 2008 wees een van de meest innovatieve en succesvolle autofabrikanten ter wereld erop dat de verpakkingen een belangrijke factor moeten zijn bij het verlagen van de totale logistieke kosten. In de loop van de tijd is deze uitspraak bevestigd door de trend van veranderingen in verpakkingsoplossingen in de auto-industrie.

De productiecyclus beïnvloedt de keuze van logistiek en verpakkingen

Het meest belangrijke aspect dat heeft geleid tot een volledige verandering in de manier waarop verpakkingsmaterialen voor de automobielindustrie worden ontworpen en geproduceerd, is de manier waarop de industrie werkt. Enkele decennia geleden werden auto's ontworpen, gefabriceerd en geassembleerd op één plaats of met de hulp van leveranciers die zich in de nabijheid van de hoofd productievestiging bevonden.

Op dit moment worden auto's ontworpen in het hoofdkantoor, de onderdelen worden in verschillende landen geproduceerd en van de ene fabriek naar de andere verstuurd, totdat ze de productielijn bereiken en de auto start. Dit nieuwe productieproces bestaat uit het verplaatsen van meerdere pakketten van de ene productielocatie naar de andere, vervolgens naar het centrale magazijn en ten slotte naar de assemblagefabriek.

Een magazijnmedewerker verwerkt kunststof KLT-bakken

Verpakking standaardisatie als sleutel tot succes in het globalisatie tijdperk

Om de logistiek te vereenvoudigen, hanteren steeds meer autofabrikanten één verpakkingsstandaard, waardoor besparingen en betrouwbaarheid in de hele toeleveringsketen gewaarborgd zijn. De veiligheid van goederen tijdens het transport hangt af van de betrouwbaarheid van de verpakking. Daarom is de manier waarop goederen worden opgeslagen en getransporteerd cruciaal voor het gehele auto fabricageproces.

De Rotom Groep is nu een sterke partner in dit proces en levert een volledig assortiment speciale bakken voor de Automotive industrie. Wij leveren KLT type kunststof bakken, vouwbare palletboxen, Euronorm bakken en allerlei benodigde accessoires. Al onze verpakkingen zijn gestandaardiseerd om aan de industriële eisen te voldoen. Wij zorgen ook voor hoogwaardige materialen voor de productie van verpakkingen, zodat de daarin opgeslagen componenten goed beschermd zijn.

Snelheid van het werk aan de productielijn en het gebruik van KLT bakken

De Automotive industrie is sterk geautomatiseerd. Deze industrie houdt zich bezig met:

  1. Grote en zware onderdelen en componenten.
  2. Fragiel apparatuur die een zeer zorgvuldige behandeling vereist.
  3. Maximale precisie in het nauwkeurig plaatsen van elk onderdeel

Deze drie productie eigenschappen sluiten fysiek werk uit. Dit omvat het hele proces van de productie van de onderdelen, tot de opslag in magazijnen en de selectie van de onderdelen voor de productielijn.

KLT kunststof bakken - nieuwe sterren in de Automotive scene

De Europese automobielindustrie is een van de machtigste ter wereld, met een lange traditie van innovatie en uitmuntendheid. De Duitse automobielindustrie heeft een niveau van specialisatie en ontwikkeling bereikt, waardoor zij haar eigen verpakkingsnormen kan creëren. Dit is de reden waarom de Duitse VDA (Verband der Automobilindustrie) verschillende reeksen van hetzelfde basismodel KLT creëerde, om aan verschillende productiebehoeften te voldoen.

R-KLT bak voor de auto-industrie

Wat houdt de VDA-KLT in?

VDA-KLT staat voor "Kleinladungsträger", wat in het Nederlands "kleine ladingdrager" betekent en is een gestandaardiseerde bak voor transport en opslag volgens de Vereniging van de Automobielindustrie (VDA).

Kleine ladingdragers zijn open bakken voor de opslag van losse producten en worden voornamelijk gebruikt op gecontroleerde productielijnen. VDA kunststof bakken zijn geschikt voor de opslag van onderdelen en grondstoffen die nodig zijn in de productie-installatie. Hun ontwerp, kenmerken en eigenschappen worden bepaald door het principe dat het meeste werk wordt gedaan door robots en niet door mensen.

Wat is de standaardisatie van KLT bakken?

In overeenstemming met de VDA-norm wordt het materiaal van de bakken uitsluitend gemaakt van polypropyleen in de gespecificeerde kleuren. Op deze manier kunnen de bakken van verschillende producenten en klanten aan het einde van hun levensduur samen worden gerecycled, waarbij ze dienen als grondstof voor nieuwe kleine ladingdragers. Deze ontwerp kenmerken van KLT bakken maken een veelzijdig, economisch gebruik mogelijk op het gebied van transport, opslag en transport techniek en worden daarom in veel verschillende industrieën zeer gewaardeerd.

De belangrijkste bakken in de auto-industrie

Het uitvoeren van activiteiten in een specifieke volgorde maakt het hele proces van productie, opslag, verzending soepeler en sneller. Als u eenmaal een duidelijke volgorde van werkzaamheden heeft, kunt u de verpakkingsmaterialen dienovereenkomstig toewijzen. Dit maakt de VDA C-KLT en R-KLT bakken nuttig in de productiehal, waar robots produceren, laden en over de lopende band bewegen.

De vermelding C op kleine ladingdragers betekent "Classic". Deze bakken zijn dubbelwandig en kunnen dus niet alleen 20 kg vervoeren zoals alle andere bakken, maar ook producten tot 50 kg. De gaten in de bodem maken het gemakkelijker om onnodige vloeistoffen af te voeren tijdens het transport in de productielijn. Het is de ideale bak voor verschillende opslag en behandeling posities voor zware ladingen. De C-KLT serie is het sterkste en meest betrouwbare type bak met VDA-goedkeuring, voorzien van een geribbelde bodem, wat het stapelen vergemakkelijkt.

  • De R-KLT serie heeft een gladde bodem, die het mogelijk maakt om op transportbanden te schuiven

    .

R staat voor "Redesign" en beschrijft enkelwandige, stijve, kleine ladingdragers met een composiet basis en de mogelijkheid om tot 20 kg te vullen. R-KLT is een lichtgewicht versie van het C-KLT model, met dezelfde robuuste constructie maar met een eenvoudiger ontwerp. De versterkte bodem is bestand tegen hoge belastingen en het ontwerp maakt het mogelijk om gemakkelijk af te voeren tijdens het reinigingsproces.

De RL-KLT bak betekent "Redesign Light". Deze kleine ladingdragers zijn ideaal voor gebieden waar vloeistoffen uit bepaalde stadia van de geautomatiseerde productie moeten worden afgevoerd. De gladde bodem maakt de kleine ladingdragers zeer eenvoudig te reinigen, zelfs in industriële systemen. Schuif elementen maken het mogelijk de handgrepen verticaal vast te zetten en speciale openingen maken het mogelijk om het deksel af te dichten. De RL-KLT bak heeft een vlakke bodem, een minimale constructie en is licht van gewicht, waardoor het de ideale keuze is voor lichte en middelzware ladingen.

Wat maakt de VDA-KLT bakken zo speciaal?

1. Ze zijn milieuvriendelijk: een eenduidige materiaalspecificatie bespaart grondstoffen en door het elimineren van wegwerpverpakkingen, buiten- en binnenverpakkingen wordt veel onnodig afval vermeden.

Dankzij de gestandaardiseerde ontwerp kenmerken heb je niet meer verschillende bakken te nodig voor het transport en de opslag. KLT bakken zijn geoptimaliseerd en geschikt voor bijna alle automatische vul- en ledigingssystemen.

3. Het ergonomisch ontwerp van de KLT bakken stelt medewerkers in staat om comfortabeler te werken dan met andere ladingdragers. Bovendien hebben KLT bakken een lage geluidsemissie op de transportbanden en kunnen ze flexibel handmatig en mechanisch worden bediend.

4. Composiet stapelen is wereldwijd hetzelfde, ongeacht de producent. Dit geeft het voordeel van compatibiliteit tussen verschillende producenten met kleine ladingdragers.

5. KLT bakken zijn bestand tegen extreme temperaturen van -20°C tot +80°C én zijn bestand tegen de meeste oliën, zuren en basen.

Door het creëren van oplossingen die zo praktisch en technologisch zijn aangepast als de KLT bakken, heeft de auto-industrie haar volwassenheid bewezen - aanpassingsvermogen en overlevingskansen. De ontwikkeling van nieuwe logistieke oplossingen in de automobielindustrie gaat door. De huidige verpakking oplossingen hebben als doel de kosten te verlagen door een uitgebreider gebruik, lagere transportkosten en een uitstekende bescherming van de goederen door middel van gespecialiseerde constructies en hoogwaardige materialen.

Als dit artikel uw interesse heeft gewekt en u meer wilt zien van het verpakking aanbod voor de Automotive industrie, nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. De kunststof bakken en kratten die wij aanbieden zijn te koop of te huur. De bakken zijn gemaakt volgens hoge kwaliteitsnormen, zodat u er zeker van kunt zijn dat ze lang meegaan.