Verduurzamen van uw supply chain

Verduurzamen van uw supply chain

Dagelijks adviseert Rotom de logistieke oplossing voor uw logistieke probleem. Met een groot assortiment aan logistieke producten en experts van de logistieke sector helpen wij uw supply chain te optimaliseren. De Rotom Groep is al meer dan 30 jaar actief in de logistieke branche. Naast de verkoop of verhuur van standaard en op maat gemaakte logistieke middelen hebben wij binnen de Rotom groep ook diensten als pooling oplossingen en packaging recovery. De onderneming 2Return valt ook onder de Rotom groep en is gespecialiseerd in het verduurzamen van uw supply chain door management van emballagestromen. Zo kunt u op een duurzame manier kosten besparen op uw emballage.

Pooling oplossingen

Bij onze dochteronderneming 2Return bieden wij de dienst pooling aan. Hierbij maken meerdere klanten van 2Return gebruik van onze logistieke middelen uit een emballagepool. Pooling betekent eigenlijk niets meer dan gezamenlijk gebruik van producten door meerdere bedrijven. Zo halen we het maximale uit producten wat ook beter is voor het milieu. U bent zelf niet verantwoordelijk voor de emballagepool en u hoeft dit niet te beheren. 2Return beheert de pool en u als klant betaalt een vergoeding voor de activiteiten. Deze activiteiten zijn distributie, transport, opslag, het gebruik, de reparatie en de administratie. Met deze pooling oplossing hoeft u zich niet meer druk te maken over de emballagestroom van uw logistieke middelen en kunt u zich richten op de kerntaken van uw bedrijf. Daarnaast bespaart u geld en helpt u mee het milieu te verbeteren.

Omdat 2Return eigenaar is van de emballagepool hoeft u zich geen zorgen te maken over de beschikbaarheid van producten. 2Return zorgt ervoor dat er genoeg logistieke middelen zijn, waarbij kwaliteit van het product voorop staat. Of het nu houten pallets, kunststof bakken of opzetranden voor pallets zijn, bij 2Return hebben wij genoeg producten voor uw emballagestroom.

Packaging recovery

Bij deze dienst van 2Return worden logistieke producten simpelweg geretourneerd. 2Return zorgt ervoor dat de gebruikte logistieke middelen worden opgehaald en levert deze weer af bij de opdrachtgever. Uiteraard worden deze producten tijdens het retour halen ook beoordeeld en nagekeken voordat deze producten weer bij de opdrachtgever terugkomen. Daarna worden de logistieke producten weer teruggebracht op uw locatie. Zo zorgen wij ervoor dat uw organisatorisch en administratief ontlast wordt.

De voordelen zijn dus eindeloos. U kunt zich als bedrijf beter focussen op de kerntaken en u bespaart kosten. Tevens worden grondstoffen bespaart door het hergebruik van logistieke middelen én u helpt mee aan de vermindering van CO2-uitstoot. Als u nog niet overtuigd bent van onze diensten, bekijk dan hieronder de video over deze diensten.

Mocht u meer informatie willen omtrent pooling oplossingen, packaging recovery of andere diensten binnen de Rotom groep? Neem dan contact op met info@rotom.be of bel naar + 32 (0) 52 47 88 87.