ALC Distributiebakken met deksel - Gids 2023

ALC Distributiebakken met deksel - Gids 2023
Herbruikbare ladingdragers gaan niet alleen over het product, maar over het systeem waarin dit product functioneert, zijn functie vervult, wordt ingezameld en terugkomt voor gebruik. Tim Debus, voorzitter van de Reusable Packaging Association (Zuid-Afrika)

Bovenstaand citaat geeft aan dat het de moeite waard is om herbruikbare ladingdragers te bekijken als onderdeel van het hele circulaire proces. Duurzaam handelen is tegenwoordig essentieel vanwege het milieu en de eisen van de consument. Volgens de studie. Hergebruik van ladingdragers is een duurzame oplossing

In dit artikel belichten we hoe distributiebakken, ook bekend als ALC-containers, waardevol zijn voor klanten doordat ze retourgeschikt zijn in plaats van wegwerp. Hoe bevorderen ze de efficiëntie in supply chains vanaf het punt van verpakking tot levering en levering aan de klant?

Distributiebakken - basisinformatie

ALC distributiebakken zijn de standaard in herbruikbare distributie van kleine goederen, orderverzameling en opslag. Hun doel is het beschermen van de producten die worden vervoerd.

Ze zijn zeer veelzijdig en praktisch voor gebruik in supply chains. Ze zijn geschikt voor het laden en stapelen op pallets. Door hun functionele ontwerp zijn ze een veelgemaakte keuze bij veel bedrijven. Ze kunnen in elkaar worden genest nadat de bakken zijn geleegd, waardoor tot 75% ruimte wordt bespaard tijdens retourtransport. Er zijn vele soorten en maten distributiebakken beschikbaar. Deze ladingdragers hebben vastgemaakte deksels die dichtklikken om de inhoud tegen stof te beschermen. Daarnaast kunnen er verzegelingen aan beide uiteinden worden toegevoegd voor extra veiligheid. Ze kunnen speciaal worden gelabeld als onderdeel van personalisatie, zodat de distributiebakken opvallen in het distributieproces.

Er zijn vele redenen waarom ALC distributiebakken zo populair zijn. Hier volgen enkele voordelen:

  • Efficiënt gebruik van opslagruimte - nesten bespaart ruimte bij retourtransport en tijdens opslag,
  • Gemakkelijk te hanteren - wanneer goederen worden opgeslagen in distributiebakken, kunnen ze gemakkelijk worden gemanoeuvreerd, waardoor ze een populaire keuze zijn voor elke vorm van vervoer,
  • veiligheid van de goederen - dankzij de goed gesloten deksel met de verzegeling,
  • lange levensduur - de distributiebakken kunnen vele jaren steeds opnieuw worden gebruikt, waardoor ze ideale ladingdrager zijn voor circulatiewerk,
  • DUURZAAMHEID - het kunststof van de distributiebakken is sterk en zeer duurzaam,
  • de mogelijkheid om het merk te promoten, dankzij de mogelijkheid om het logo van het bedrijf op de containers te plaatsen.

Voor meer details over het ontwerp en het gebruik van distributiebakken, zie het artikel 7 meest gestelde vragen over kunststof palletboxen voor distributie.

Toepassing van ALC containers in diverse industrieën

Zoals reeds vermeld, zijn distributiebakken (ALC's) veelzijdige bakken die in tal van sectoren worden gebruikt vanwege hun duurzaamheid, ruimtebesparing en gebruiksgemak. Hier volgen enkele voorbeelden van het gebruik van ALC-containers in tal van sectoren:

Detailhandel en e-commerce sector

In de detailhandel en e-commerce is snelheid van levering essentieel. ALC distributiebakken zijn hiervoor perfect. Ze besparen aanzienlijk op ruimte en tijd bij de handeling, het transport en de opslag van goederen, minimaliseren afval en kunnen de efficiëntie van het hele retailnetwerk vergroten. Ze zorgen ook voor een veilig transport dankzij hun veiligheidszegels en clip-on deksels.

Detailhandel en e-commerce-industrie

Klanten die geneste bakken met deksels gebruiken, hebben een merkbare verbetering van de logistieke processen en hebben een aanzienlijke kostenbesparing geconstateerd. Het is niet nodig om extra geld opzij te zetten voor de aanschaf van kartonnen dozen. Het geld dat wordt bespaard kan in andere delen van het bedrijf worden gebruikt.

Postsector

Geneste bakken maximaliseren de efficiëntie van postcentra en sorteerruimtes. Ze passen perfect op standaardpallets of in rolcontainers. Ze zijn gemaakt van robuuste materialen en zijn ideaal voor het sorteren en vervoeren van post. Bovendien kunnen ze worden verzegeld, wat de veiligheid van de opgeslagen goederen vergroot. Dankzij hun trapeziumvormig ontwerp "schuiven" de lege bakken in elkaar, wat de kosten van retourtransport bespaart. Ze zijn ook compatibel met automatische sorteersystemen. Ze zijn dus geschikt voor het snelle en veilige transport van goederen, kunnen worden gebruikt voor de opslag van uiteenlopende zendingen, van losse pakketten tot brieven, en hebben tot gevolg dat de efficiëntie van de postsector toeneemt.

Logistiek en 3PL (third party logistics) industrie

Logistieke bedrijven en 3PL's zijn onze trouwe klanten, en onze steeds groeiende assortiment ALC-serie bakken wordt zeer gewaardeerd vanwege het ruimtebesparende ontwerp. Bovendien maken aangepaste geneste bakken het gemakkelijker om de juiste producten in een bepaalde ruimte te vinden. Dit is een uitdaging, vooral in gebieden waar opslag van grondstoffen en productieruimten gecombineerd worden met picking, verpakking, inventarisatie en nationale en internationale distributieprocessen.

Logistiek en 3PL-industrie

In de 3PL-industrie verandert de wijze van vervoer vaak. Goederen worden meestal in een grote vrachtwagen met zeil naar de fabrikant vervoerd en gaan vervolgens in een kleinere bestelwagen naar de eindgebruiker. Daarom passen distributiebakken bij de veranderende aard van het bedrijf. Dankzij de verschillende variaties in de hoogte van de bakken in ons assortiment, kunnen wij flexibiliteit bieden aan de logistieke processen van onze klanten.

De cosmetische en medische industrie

Dit is de meest gevoelige bedrijfstak vanwege de noodzaak van steriele hygiëne. Medische benodigdheden, medicijnen en cosmetica worden direct in het menselijk lichaam gebruikt, dus zelfs de kleinste fout kan gevaarlijke gevolgen hebben. Farmaceutische fabrikanten gebruiken meestal kunststof bakken om hun producten naar medische- en gezondheidszorginstellingen te vervoeren, omdat kunststof de kracht heeft om deze goederen tijdens het vervoer veilig te houden. Het verzegelen van containers bevordert ook de veiligheid van geneesmiddelen of waardevolle cosmetica.

De cosmetische en medische industrie

Kantoren en administratie

In de administratieve sector worden vaak vertrouwelijke documenten vervoerd. Sommige van onze klanten, zoals lokale overheden, gebruikten distributiebakken met deksel voor het vervoer van stembiljetten omdat deze hygiënisch en robuust zijn. Omdat de bakken verzegelbaar zijn, beschermen ze tegen onbevoegde toegang en garanderen ze de veiligheid van de documenten. Het handige trapeziumvormige ontwerp betekende op zijn beurt dat grote hoeveelheden stembiljetten gemakkelijk naar een andere locatie konden worden vervoerd en dat lege exemplaren in de andere bakken konden worden genest, waardoor transportkosten werden bespaard.

Verhuizing industrie

In de verhuisbranche zijn distributiebakken handig, omdat ze geschikt zijn voor het inpakken van veeleisende goederen die over lange afstanden kunnen worden vervoerd. De robuuste vergrendeling en verzegeling beschermen de vervoerde goederen verder tegen onbevoegden. Ook zorgvuldig laden en lossen is cruciaal in de verhuisbranche. Nestbare bakken zijn stevig en stabiel, zodat er geen risico is op productschade zoals bij kartonnen dozen. Het stevige kunststof materiaal van ALC-containers helpt de lading tijdens het transport te beschermen, zodat deze op de plaats van bestemming aankomt in dezelfde staat als waarin deze was verpakt.

"

ALC bakken huren is een manier om snel een voorraad aan te leggen

Het is de moeite waard om de huur van distributieverpakkingen te overwegen, vooral wanneer u uw opslagruimte tijdens drukke perioden moet uitbreiden. Dit kan bijvoorbeeld nodig blijken als uw klant een bestelling heeft geplaatst die vele malen groter is dan normaal, de grondstofprijzen zijn veranderd of andere lokale economische schommelingen tot gevolg hebben dat het aantal benodigde leveringen tijdelijk toeneemt. In deze situaties leveren wij snel de distributiebakken en andere noodzakelijke ladingdragers die u nodig hebt, op de plaats en het tijdstip die u opgeeft. Praktisch aan de verhuurservice is dat wij de ongewenste verpakkingen na het hoogseizoen ophalen, zodat ze geen onnodige opslagruimte in beslag nemen. U maakt geen extra inkoopkosten.

Verhuur van distributiebakken voor drogisterijen - een klantcasus

Een van de klanten die onze ladingdragers gebruikt, is een snelgroeiend drogisterijmerk, dat steeds meer kantoorboekhandels in Europa opent en succesvolle online verkopen doet.De klant had ladingdragers nodig die aan zijn logistieke eisen voldoen, waardevolle producten beschermen tegen onbevoegde toegang en handig te hanteren zijn, zowel in het distributiecentrum als in de smalle gangpaden van de winkels waar de producten aankomen. Gezien de grote vraag naar producten was een flexibele logistieke oplossing nodig naarmate nieuwe winkels werden bevoorraad.

Wegens de dynamische groei van het bedrijf van de klant stelden wij langdurige huur van kunststof bakken voor. De flexibiliteit van het proces was vooral gebaseerd op het feit dat de logistieke managers van de klant naar behoefte (nieuwe verkooppunten worden geopend) de benodigde hoeveelheid producten bestelden. Als ze niet nodig waren, gingen ze terug naar de magazijnen van Rotom. Naarmate het aantal winkels groeide, maakte de klant meerdere huurtransacties, in totaal zo'n 46.000 kunststof bakken. Hierdoor pasten de gehuurde bakken perfect in de supply chain van de klant, maakten efficiënte en snelle leveringen mogelijk en voldeden dankzij hun specifieke ontwerp aan alle verwachtingen van onze klant. U kunt meer lezen over het verhuurproces van distributiebakken in het artikel Verhuur van kunststof bakken voor een drogisterijketen.

Pooling van distributiebakken als duurzame oplossing

Pooling, oftewel verpakkingscirculatie, is een uitstekende manier om de levensduur van ladingdragers te verlengen. Wij zorgen voor de hele cyclus, van het ophalen van lege ladingdragers bij uw klanten tot het opnieuw leveren ervan, reeds voorbereid voor terugzending. Wij zorgen ook voor de kwaliteit van de gebruikte ladingdragers door regelmatig reparaties en onderhoud uit te voeren. Bij de poolingdienst heeft u volledige controle over uw ladingdragers, want dankzij een online applicatie weet u precies waar en hoeveel ladingdragers er in omloop zijn.

Door niet belast te worden met de logistiek van retourzendingen in de hele supply chain, maar in plaats daarvan samen te werken met een ervaren partner om de levering van kunststof bakken of andere ladingdragers te beheren, wint u tijd en realiseert uw bedrijf tastbare besparingen. Hoe ziet dit er in de praktijk uit? Hoe bespaart pooling kosten? Ontdek het in het artikel: Financieel voordeel door gebruik te maken van retouremballage.

Samenvatting

Al met al zijn distributiebakken van ALC praktische ladingdragers die in veel sectoren goed werken. Ze zijn gemakkelijk te laden, bieden uitstekende bescherming, nemen weinig ruimte in en kunnen worden hergebruikt. Ze bieden een kosteneffectieve en efficiënte manier om waardevolle goederen te vervoeren met behoud van veiligheidsmaatregelen.

Wij staan klaar om nadere informatie te verstrekken over hun toepassing en de mogelijkheid van aankoop, huur of pooling. Contacteer onze specialisten, die de juiste logistieke ladingdrager kunnen afstemmen op uw supply chain behoeften of toepassingen.