Gebruik geschikte logistieke verpakkingen in het elektro-recyclingproces

Gebruik geschikte logistieke verpakkingen in het elektro-recyclingproces

Volgens Science Daily magazine wordt er wereldwijd jaarlijks ongeveer 50 miljoen ton e-afval geproduceerd, waarvan slechts 20% wordt gerecycled. Het grootste deel van de resterende 80% gaat naar de stortplaats, met alle milieuproblemen van dien. Dit komt ruwweg overeen met 125.000 jumbojets naar de stort per jaar.1

Elektronica zit vol met waardevolle materialen, waaronder koper, tin, ijzer, aluminium, fossiele brandstoffen, titanium, goud en zilver. Door e-afval te recyclen kunnen we veel waardevolle metalen en andere materialen uit elektronica terugwinnen, waardoor we natuurlijke hulpbronnen zoals water en energie besparen, de vervuiling verminderen, ruimte besparen op stortplaatsen en banen creëren. Het recyclen van elektronisch afval is nu een essentieel proces om materiaal van oude apparatuur terug te winnen voor gebruik in nieuwe producten. Bij dit complexe proces komen veel logistieke verpakkingen kijken.

Stap #1 is de inzameling en het transport van afval, met behulp van pallets en bakken

Inzameling en transport zijn twee van de eerste fasen van het recyclingproces, met inbegrip van e-afval. Recyclers plaatsen afvalbakken of inzamelpunten voor elektronica op specifieke punten en transporteren het ingezamelde afval van deze punten naar recyclingfaciliteiten.

In het proces van de verwerking van elektronisch afval moet u uiterst voorzichtig zijn om schade en mogelijk vrijkomen van gevaarlijke stoffen te voorkomen. Een goede verpakking kan ook de kosten van het transport van gebruikte apparatuur verlagen door het transport van omvangrijke artikelen te verbeteren en grote hoeveelheden kleine producten samen te voegen.

Wat geeft u nog meer de keuze van de juiste logistieke verpakking?

  • Beperking van glasbreuk, CRT en andere onderdelen;
  • Maximaal gebruik van de transportruimte;
  • Verbetert de verwerking en voorkomt letsel;
  • Eenvoudige en snellere verwerking van het materiaal als het zijn bestemming bereikt

De beste manier om veel grote elektronische apparaten te vervoeren is ze op pallets te plaatsen. Houten pallets zijn uiterst economisch en makkelijk te repareren. Bovendien kunt u ze verkopen als u een grote voorraad ongebruikte pallets van verschillende afvalleveranciers heeft. Bij Rotom bieden we de service inkoop van logistieke middelen, waardoor u zich kunt ontdoen van ongewenste verpakkingen en de verkregen middelen kunt gebruiken voor andere investeringen.

Houten pallets hebben ook het voordeel dat ze gemakkelijk te repareren en te onderhouden zijn. Om het elektronisch afval te beschermen tegen extra schade, kan deze worden ingewikkeld en vastgezet worden aan de pallet. Dit is vooral handig als het gaat om een volumineus apparaat, zoals desktop units, laptops, monitoren, TV's, printers, kopieerapparaten, faxapparaten of andere multifunctionele apparaten.

Alle kleinere randapparatuur (toetsenborden, muizen, etc.) moeten apart worden verpakt in bakken, bijvoorbeeld gestandaardiseerde kunststof bakken of palletranden. Ze worden in de juiste maat op de pallet gezet, ze zijn gemakkelijk te transporteren en na het legen van de producten kunnen ze worden ingeklapt, zodat ze minimale ruimte innemen voor het retourtransport.

Probeer geen verschillende soorten elektronica op één pallet te mengen om transportproblemen te voorkomen. In dezelfde laag moet er apparatuur van dezelfde grootte verpakt zijn, bijvoorbeeld monitoren of centrale eenheden die samengepakt zijn.

Stap #2 is het sorteren en opslaan met behulp van gitterboxen en gaascontainers

In de tweede fase worden de elektronische apparaten gedemonteerd en de componenten gesorteerd. Zodra de elektronica is meegenomen en getransporteerd naar het recyclingcentrum, moeten de materialen in de e-afvalstroom worden verwerkt en verdeeld in schone goederen die gebruikt kunnen worden voor de productie van nieuwe producten. Dit effectieve proces vormt de basis voor elektronische recycling.

Gitterboxen zijn geschikt voor het sorteren van afval.

Gitterboxen zijn zeer geschikt voor de opslag van grote producten die nog gerecycled moeten worden. Ze zijn gemaakt van stevig gaas, beschermen de vervoerde goederen en maken het mogelijk om pallets of bakken op elkaar te stapelen. Dit bespaart aanzienlijk op opslagruimte.

De gitterboxen en metalen opzetranden zijn dan ook een onmisbaar element in elk magazijn. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van metalen opzetranden voor transport en in de opslag is hun duurzaamheid. Metaal is meestal sterker dan kunststof of andere materialen. Metalen kisten hebben vaak een versterkte constructie, zodat ze uw goederen kunnen beschermen. Metalen opzetranden hebben standaard palletafmetingen zodat ze zich gemakkelijk aanpasbaar zijn aan de toeleveringsketen en kunnen worden gestapeld.

Draadcontainers helpen om de opslagruimte optimaal te benutten omdat ze inklapbaar zijn. U kunt de metalen draadcontainers gebruiken voor langdurige opslag en overdracht van uw voorraad teruggewonnen producten. Omdat deze containers zijn gemaakt van gaas, kunt u altijd eenvoudig de inhoud van de container bekijken zonder deze te openen. De klant weet dan direct of de inhoud niet beschadigd is. Dit verhoogt de transparantie in de hele toeleveringsketen.

Stap #3 is versnipperen, sorteren en scheiden - kunststof bakken en palletboxen

Verdere verwerking kan bestaan uit verschillende crush- en sorteerprocessen van materiaal met magneten, zeven en windstromen. Een smeltproces wordt gebruikt om kostbare metalen uit elektronische componenten vrij te maken. Nieuwe processen worden momenteel getest om het terugwinnen van goud uit oude computers en andere elektronische apparaten te vergemakkelijken, met minder impact op het milieu. Er wordt een oplossing gebruikt - azijnzuur gecombineerd met zeer kleine hoeveelheden oxidatiemiddel en ander zuur, dat volgens wetenschappers goud oplost in een sneller tempo dan tot op heden mogelijk was. Apple deelde in april 2016 mee dat het in het voorgaande jaar 999,51 kg goud ter waarde van $40 miljoen terugwon. Het is dus de moeite waard om dit proces zo efficient mogelijk te maken.

Het versnipperen van elektronisch afval vergemakkelijkt het sorteren en scheiden van kunststoffen uit metalen en interne circuits. Het afval wordt in stukken gehakt, vaak zo klein als 100 mm, om het voor te bereiden op verdere sortering. Elk gescheiden type materiaal moet zijn eigen geschikte distributie- en opslagplaats hebben.

Kunststof palletboxen op pootjes zijn geschikt voor intensief werk in industriële omstandigheden.

In moderne, elektronische afvalrecyclinginstallaties werken kunststof palletboxen op skids heel goed omdat ze perfect werken in geautomatiseerde opslagsystemen. Daarnaast zijn kunststof palletboxen geschikt voor zwaardere ladingen. Wat het een complete oplossing maakt.

In het proces van productsortering scheidt een sterke magneet het ijzer en staal van de afvalstroom op de transportband en maakt deze vervolgens klaar voor de verkoop als gerecycled staal. Bij de verdere bewerking worden aluminium, koper en printplaten gescheiden van de materiaalstroom, die in die fase voornamelijk uit kunststof bestaat.

Vervolgens wordt waterscheidingstechnologie gebruikt om glas en kunststof te scheiden. Afhankelijk van de toepassing, kiest u een bak die het best aan uw behoeften voldoet. Waar er een natte omgeving is, omdat de waterstraal het afval zuivert, zijn kunststof bakken en kunststof palletboxen het meest geschikt.

Kunststof palletboxen op poten of sledes zijn ideaal voor het sorteren van producten, kunnen gemakkelijk worden gestapeld en getransporteerd met vorkheftrucks. De palletboxen op wielen zijn gemakkelijk met de hand te verplaatsen, vooral voor middelzware ladingen. Als u op zoek bent naar een rendabele en plaatsbesparende opslagoplossing zijn kunststof palletboxen op poten of sleden de ideale keuze.

Palletboxen kunnen worden gestapeld./><h2>Stap #4 is de voorbereiding voor verkoop als secundaire grondstoffen - veilig opslaan in een Magnum palletbox</h2><p>Nadat de versnipper-, sorteer- en scheidingsfasen zijn voltooid, worden de gescheiden grondstoffen gereedgemaakt voor de verkoop als input voor de productie van nieuwe elektronica of andere producten.</p><span class=

Catalog Products List

Voor de opslag van reeds voorbereide grondstoffen zijn sterke Magnum palletboxen met de afmetingen 1200 x 800 x 975 mm ideaal. Dit type palletbox is inklapbaar en heeft geïntegreerde zijwanden. Een volledige basis met drainagegaten en 2 kleppen aan de langere en kortere zijde geven toegang tot het product en het stapelen. De vouwfunctie bespaart veel ruimte en kosten in transport en opslag; het is mogelijk om het volume tot 57% te reduceren. De opvouwbare kunststof palletbox is spuitgegoten en bestaat uit hoogwaardig polypropyleen (HDPE), zodat deze in vele magazijntoepassingen kan worden gebruikt. Het is een technologisch geavanceerd product, dat perfect is voor lange termijn verhuur.

De Magnum-boxen kunnen een opslagoplossing zijn voor bijvoorbeeld fluorescentielampen in de afvalrecycling volgens de EU richtlijn WEEE (Waste Electrical & Electronic Equipment). Het is belangrijk dat ze niet gemengd zijn; de nieuwe regelgeving van januari 2015 geeft aan dat bijvoorbeeld batterijen, lampen, elektrisch en elektronisch afval niet in dezelfde container mogen worden gehouden.

Kopen of huren?

Als u een behoefte ziet aan bovengenoemde verpakking, maar niet meteen de kosten voor de aankoop ervan wilt dragen, kunt u gebruik maken van de verpakkingshuur. Een zeer voordelige oplossing omdat u uw gehuurde producten zeer snel, op de juiste plaats en op het juiste moment ontvangt. U betaalt alleen voor de periode dat u de verpakking in gebruik heeft. Bovendien bent u verzekerd van een hoogwaardige verpakking die zorgvuldig geselecteerd, duurzaam en efficiënt is.

Als u vragen heeft over de voordelige huurmogelijkheden voor palletboxen, pallets of gitterboxen, helpen we u graag. We bieden ook gunstige prijzen als u meer producten koopt. Onze specialisten helpen bij de keuze van het type verpakking dat uw bedrijf op een duurzame en economische manier laat groeien.